בית פורומים פורטל הנפש

מה חסר לכם בחיים ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/11/2011 09:56 לינק ישיר 
מה חסר לכם בחיים ?

והשאלה מפורטת יותר -
מהו הדבר שלו היה לכם אותו הייתם מאושרים , פחות עצובים , מתקדמים בחיים וכד' ? 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2011 10:27 לינק ישיר 

אצלי לא נראה לי שקיים כזה דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/11/2011 12:56 לינק ישיר 

שלשה דברים
אבא, אמא ורצון לחיות.

נראה לי שאם היו לי את שתי הראשונים אז הבעיה השלישית לא היתה קיימת.

תוקן על ידי מרגיש_רע ב- 08/11/2011 13:24:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2011 13:00 לינק ישיר 

סתם הרהור, לא תשובה אמיתית לשאלה
אולי עצם ההמצאה של המושג "אושר" (במובן של מציאות נפשית תמידית) מונע מאיתנו באופן פרדוקסלי להיות מאושרים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2011 13:23 לינק ישיר 

נשמה
אנחנו לא מחפשים דווקא אושר.
סך הכל מה שאנחנו מבקשים זה שיוקל לנו קצת מסאת הסבל הגדושה, ושנוכל להתנתק מהסבל ולהתפנות לחיים שעוברים עלינו ביעף בלי שאנחנו בכלל רואים אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2011 14:15 לינק ישיר 

מרגיש רע, אתה צודק במאה אחוז
זו היתה התפלספות בעלמא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2011 19:00 לינק ישיר 

ישנם זמנים טובים של קירבת אלוקים,שבהם השמחה היא עצומה,ושום דבר לא יכול לפגוע בה.
אם הייתי יכול להרגיש כך תמיד,לא היה חסר לי כלום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2011 05:48 לינק ישיר 

האמת, שבכיוון שאתה הולך, תצמה, אז אם אכן הייתי יודעת שאלוקים מרוצה ממני ושמח בי זה היה עושה לי טוב ולא הייתי צריכה יותר כלום...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/11/2011 10:24 לינק ישיר 

צפור, ה' אוהב אותך, שמח איתך ומרוצה ממך איך שאת ומה שאת, בלי שום קשר למעשים שלך, את ביתו היחידה, תחשבי איזה תחושת בגידה יש לאמא שהבת שלה אומרת לה: אני יודעת שאת לא מרוצה ממני או לא שמחה בי כי כששטפתי את הכלים החליקה לי כוס יקרה מהיד והיא נשברה...
מערכת קיום התורה והמצוות ומערכת האהבה שלנו עם ה' הם 2 מערכות נפרדות לחלוטין, כתוב: לא הביט אוון ביעקב, זה ממש כפשוטו, ה' לא רואה את המעשים הלא טובים שלנו, הוא רואה בנו רק טוב, רק אוהב אותנו, ורק רוצה קשר חם ורציף איתנו, הוא לפעמים יכול לגרום לאדם שלא ילך לו משהו בחיים, רק כי הוא רוצה שניזכר בו ונבקש ממנו.
מערכת התורה והמצוות היא שונה לחלוטין, הכניסו לנו לראש שעונש על חטאים זה משהו רע, כאילו מישהו עומד בפינה ומחכה לראות מתי תמעדי, מתי הוא יוכל לתת לך עונש... אבל זה לא נכון! ה' ברא עולם, מערכת מורכבת, הוא נתן לנו הוראות איך להשתמש באותה מערכת, אם אנחנו לא משתמשים בה נכון זה מקלקל את המערכת ואז יש צורך בתיקון, לדוגמא, אם שיחקת בכדור, וזה עף לך לכיוון לא טוב, וניפץ חלון, ברור שאת צריכה לשאת בנזק ולתקן, זה עונש? לא! זה דרך העולם, אותו הדבר כאן, כל חטא שעושים פוגם ומקלקל, ואז באופן אוטומטי צריך לתקן. אבל, ה' לא רוצה שנסבול, אז הוא נתן לנו את האופציה של לתקן לבד בעצמינו, לא ע"י תיקון מלמעלה (שבשפה שלנו אנחנו קוראים לזה עונש..). האופציה לתיקון זה התשובה, ותשובה שהיא לא מסובכת... כתוב שאם עושים דין למטה, אין רשות לעשות דין למעלה, אז בפשטות, כל לילה לפני השינה לעשות דין לעצמינו, מה נראה לי שקלקלתי/שפגמתי היום, להגיד לה', סליחה מצטערת, אני יודעת שהייתי לא בסדר, אשתדל כמיטב יכולתי להיות בסדר, ברגע זה אין יותר שום רשות לעשות דין למעלה, וכשהמקטרגים מגיעים להגיד, היי, היא קילקלה, צריך תיקון, ה' אומר להם שבו בשקט, זה לא עיניינכם, היסתדרתי איתה לבד...
לסיכום: יש לנו אבא רחמן, אוהב, מרוצה ושמח איתנו, רוצה אך ורק בטובתינו, ולנו נשאר רק להאמין בזה.
הלוואי שנזכה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2011 10:36 לינק ישיר 

טוב שחזרת,חיכינו לדבריך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2011 12:11 לינק ישיר 

יואו דבי, איזה מילים מקסימות...
הלואי שאצליח לזכור אותם כל פעם... תודה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/11/2011 12:51 לינק ישיר 

צפורבודד כתב:
האמת, שבכיוון שאתה הולך, תצמה, אז אם אכן הייתי יודעת שאלוקים מרוצה ממני ושמח בי זה היה עושה לי טוב ולא הייתי צריכה יותר כלום...

אני ממש לא בטוח
זו את שצריכה להיות מרוצה מעצמך בכדי שתרגישי טוב
הכעס שאת מלבישה על האלקים היא בבואה של הכעס שאת כועסת על עצמך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2011 12:58 לינק ישיר 

גם יכול להיות. עלי - כל בעיה שתלבישו תהיה נכונה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/11/2011 15:02 לינק ישיר 

דבי , 
תודה על תגובתך -דבריך מחכימים ומרגיעים .

כשאת כותבת שאדם שפגם צריך תיקון - אם לא הרעיון של תשובה כל יום , 
זה אומר לחזר לעולם לתקן למשל - זה בכלל לא נחמד - זה כן עונש .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2011 19:32 לינק ישיר 

תסמכועלי,
לחזור לעולם בגלגול זה לא עונש במובן המאיים שאנחנו מכירים, אלא עונש בכדי לתקן, והמציאות היא, שמובא בספרים שאם אדם יתעקש לא לחזור לכאן, אלא שיגמרו לו את התיקון למעלה, לא משנה איך, העיקר לא לרדת שוב, הוא יצליח. כולנו כאן כי לא התעקשנו להשאר למעלה ולגמור לתקן שם את אשר קילקלנו כאן...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2011 12:26 לינק ישיר 

מה יכול לעשות אותי מאושרת? שאלה שאם היתה לי תשובה הייתי מנסה להשיג את זה...
אני לא רוצה להסגיר את עצמי.. הרבה מכירים אותי בניק הזה.. אבל אם היה לי..... אולי היה קל יותר. אולי. בינתיים אין. ולא יהיה. אז בינתיים תולה את התקווה בחתונה.. בתקווה שלא יהיה קשה יותר.. מתפללת..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > מה חסר לכם בחיים ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext