| נשלח ב-13/11/2011 12:04 |
|
| |
חולה במה? זו שאלה מידי כללית
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 12:25 |
|
| |
כמובן, כוכביתוש, השאלה למה את קוראת חיים. איך ייראו חייו...
אם את מדברת על מחלה נפשית אז איכות החיים בודאי ירודה כאשר האדם אינו מטופל. אם אנחנו לא נתייחס לסיכון של התאבדות, אז מחלת נפש אינה ממיתה. לעיתים אדם עם בעיה נפשית לא מטפל כראוי במחלות גופניות אחרות ובכך נכנס לסכנת חיים, עוד יתכן שתרופות פסיכיאטריות - במידה ולוקח - יש מהן שמעלות סיכון למחלות כרוניות מסוימות.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 12:39 |
|
| |
אל תפחידי אותה,הרבה תרופות שאינם קושרות כלל לנפש מעלות את הסיכון למחלות אחרות,זה תוצאה של התרופה לא של המחלה
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 12:49 |
|
| |
כוונתי היא לחולה בנפשו שמסרב לקבל טיפול.
החיים הם לא חיים בשבילו ולא בשביל הסובבים אותו זה בוודאי!
השאלה שלי היא טכנית כמה זמן בנ״א כזה מסוגל לחיות??
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 12:58 |
|
| |
אולי אני קצת שוטה אבל נבואה ב"ה אין לי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 13:01 |
|
| |
דווקא אתה עושה רושם של אדם חכם..
מעניין אותי מה תוחלת החיים שלהם.. ?!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 13:07 |
|
| |
לא נראה לי שיש כזה דבר,לכל אדם יש סבירות שימות מאיזו מחלה,תלוי עד כמה הוא חולה כך זה גם במחלות הנפש,נראה מה רונית תכתוב
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 15:11 |
|
| |
שוב, כוכבית, לפי הידוע לי אין סכנת חיים ממחלה נפשית.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 20:16 |
|
| |
כמה יכולים לחיות? - זה תלוי אם מחלתו מורה לו לסכן את עצמו.
כל מחלה יש לה מחיר - לחלק המחיר הוא רמת חיים ירודה או ירודה מאוד, ולחלק המחיר יכול לעלות בחיים…
צפורבודד - "אין סכנת חיים ממחלה נפשית" זו הצהרה מסוכנת
כוכבית אם תהיי יותר ספציפית על סוג המחלה והתופעות או תרופות אז יהיה יותר קל לענות לך
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 20:26 |
|
| |
כמו שאמרה יפה "טוסטידוסית", הרי "כל מחלה - יש לה מחיר...
ולחלק המחיר יכול לעלות בחיים".
אדם שחי ללא בוחן מציאות תקין עלול למצוא את עצמו בסיטואציות מסכנות החל מפגיעה בעצמו וכלה והמנעות מטיפול רפואי מציל חיים.
כאן דיברנו על אדם שתלוי לגמרי בתרופות שנקבעו לו. לעומתו ישנם מתמודדים שיכולים לשרוד תקופה ארוכה ללא טיפול, ולעיתים לעשות זאת בצורה מבוקרת (כגון בכד להכנס להריון וכד'). בשיתוף פעולה עם פסיכיאטר המטפל אפשר לעשות הפסקה מבוקרת לצורך חשוב כנ"ל.
אבחון, טיפול וייעוץ להורים.
טל': 052-7741770
bitkin770 @gmail.com
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 20:34 |
|
| |
| צפורבודד כתב: |  | אם אנחנו לא נתייחס לסיכון של התאבדות, אז מחלת נפש אינה ממיתה.
לעיתים אדם עם בעיה נפשית לא מטפל כראוי במחלות גופניות אחרות ובכך נכנס לסכנת חיים,
עוד יתכן שתרופות פסיכיאטריות - במידה ולוקח - יש מהן שמעלות סיכון למחלות כרוניות מסוימות. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2011 17:09 |
|
| |
שלום לכולם
מחקרים שנעשו בארה"ב מלמדים כי תוחלת החיים של חולי נפש (סכיזופרניה, מאניה דיפרסיה) נמוכה בכ 20% מהאוכלוסיה הכללית , מבין הגורמים שתורמים לכך הם אורח חיים לא בריא כמו עישון, תזונה לקויה,השמנת יתר ומחלות גופניות נלוות. וכן, מקרי התאבדות שלרוב קורים בשלבים המוקדמים של המחלה. יש לציין שדווקא חולים שמטופלים תרופתי אורך החיים שלהם גדול מהממוצע.
ניתן ללמוד מהמחקרים הללו על החשיבות הקריטית של טיפול תרופתי ושל הטיפול השיקומי הכולל גם התייחסות לבריאות הגופנית ובכלל לאורח חיים בריא של חולה הנפש.
בברכה,
0526346334
[email protected]
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2011 01:14 |
|
| |
המחלה היא מאניה דיפרסיה..
זה כבר ככה כמעט 10 שנים למעט שנתיים שהיא היתה על כדורים בכפייה!
כמה זמן הם מסוגלים להחזיק מעמד עם המחלה הזאת ללא טיפול???
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2011 07:19 |
|
| |
ללא טיפול - אי אפשר לדעת רק לעקוב אחרי סימנים המעידים על כוונת היאבדות ברגע שיש סימני היאבדות אין להם הרבה זמן הלי טיפול….
וטיפ קטן - הסכנה יותר גדולה שהם במאניה מאשר בדיפרסיה
|
|
|
|
|