בית פורומים פורטל הנפש

אף אחד לא באמת מבין אותי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/11/2011 16:34 לינק ישיר 
אף אחד לא באמת מבין אותי

תחושה מוכרת?
זה מתסכל נורא שאתה חש שבעצם שנים אתה מדבר אל הקיר (מטפל\ת) ומשום מה נדמה לך שהם לא באמת מבינים אותך...
לא באמת יכולים בכלל לתפוס את מה שאתה חש עמוק עמוק בפנים...
לא באמת... כי גם אתה בעצמך לא באמת מבין את עצמך...
כלומר אתה רואה את התמונה אבל לא יודע לתרגם אותה, לא יודע לפרש אותה...
לא יודע מה בעצם מתחולל שם, ומדוע...
המילים והמשפטים של המטפל נוקשים על דלתה הסגורה של נפשך המצומקת,
אך, ככל שאתה מנסה לקרב בין השניים (בין דברי המטפל לנפש המיוסרת) הם מסרבים בעקשנות, בעקביות, באלגנטיות מעושה ומחוצפת...
אתה פשוט חש חוסר אונים מוחלט ונעשה מתוסכל יותר ויותר... זה בכלל לא אתה... זה לא בשליטתך...
ובכל זאת, אנו למטפל ועינינו למטפל...
יש מבין מה אני מדבר?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2011 16:47 לינק ישיר 

יש מבין לחלוטין!!!
לחלוטין!!!!!
היש פתרון? זו זעקתי מזה שנים... :(

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/11/2011 17:11 לינק ישיר 

לפעמים אכן הרגשתי כך, ורק לאחר תקופה קלטתי שהפסיכו' הבינה אותי והבעיה היתה שאני לא הייתי מודעת לעצמי, הייתי בהכחשה לגבי קיומן של רגשות ועוד... כך שהסבלנות משתלמת. מה שחשוב הוא הרגישות למצב מצד הפסיכולוגית, עד ההתקדמות בטיפול...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/11/2011 17:19 לינק ישיר 

שלום,
היית אצל כמה מטפלים? לא עם כל מטפל מתפתחת כימיה טובה וחיבור. אם התחושה הזאת קיימת בשיחות עם כל מטפל זה משהו אחר, אבל עדיין אפשר לנסות לדבר עם המטפל גם על התחושה הזאת.
מכל מקום אני באמת חושב שבמובנים מסויימים אנחנו לגמרי לבד, כי מבחינה מסויימת החוויה הנפשית של כל בן אדם היא ייחודית רק לו והיא מושפעת מהרבה תנאים וגורמים וסיבות. המילה "אבא" או "ילדות" למשל, אצל כל בן אדם יש לה משמעות נפשית אחרת ואצל כל אחד זה נתפס באופן שונה, התוצר של הסיכום הנפשי של החוויות האישיות שלו והאופי וכו' וכו'. אבל עצם זה שיש יכולת של תקשורת בין בני אדם ושאפשר לדבר אחד עם השני מלמד על מכנה משותף בסיסי.
אולי לא כדאי לצפות ממטפל "שירגיש" אותך, כי אף אחד לא ממש ממש יכול להרגיש אותך בדיוק כפי שאתה, העיקר שהוא מבין על מה אתה מדבר ושיש לו את הידע והכלים לזהות את הנקודות ולנווט אותך לעזור לך לעזור לעצמך.
יתכן שאני באמת לא הצלחתי להבין מה הנקודה שמפריעה לך, ואם כן עמך הסליחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2011 18:34 לינק ישיר 

נשמה_תועה כתב:
אולי לא כדאי לצפות ממטפל "שירגיש" אותך, כי אף אחד לא ממש ממש יכול להרגיש אותך בדיוק כפי שאתה, העיקר שהוא מבין על מה אתה מדבר ושיש לו את הידע והכלים לזהות את הנקודות ולנווט אותך לעזור לך לעזור לעצמך.

אולי מתאים יותר לצפות ממטפל לכבד את הרגשות שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/11/2011 19:41 לינק ישיר 

אנוני_מוס כתב:
יש מבין לחלוטין!!!
לחלוטין!!!!!
היש פתרון? זו זעקתי מזה שנים... :(

אני חושב שהידיעה שאת לא לבד בתחושה איומה זו, כבר אמורה להקל עלייך ולו במעט. [לא חשת הקלה בקריאת הנ"ל?]
לפעמים בא לך להתפוצץ מבפנים על דברים שאומרים לך [זה לא קשור לכימיה!] ואתה חש כאילו סוטרים לך בפנים עם אמירות שנראות לך תלושות מהמציאות הפנימית שלך, ואתה עוד משלם כסף על שמיעת דברים שנראים לך כהבלים.
אבל יש לי גם בשורה טובה אחת, כמדומה לי התקדמות בטיפול מפחיתה את הצורך להרגיש מובן ומעניקה תחושה של בטחון במטפל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2011 19:48 לינק ישיר 

ציפורבודד
מה שאת מתארת זה כנראה משהו אחר, אני מדבר על תחושה עמוקה ומעיקה שמלווה אותך שנים, ואתה אף פעם לא מגיע להכרה שאת מתארת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2011 19:58 לינק ישיר 

נשמה,
אני מדבר כמובן במקרה שבפירוש יש כימיה טובה, אבל בכל זאת יש איזשהו מחסום בלתי עביר שנותן לך תחושה איומה של בודד במערכה!
בפירוש יכול להיות שקיבלת עצות מועילות, יכול גם להיות ימים יפים ופעמים שאתה מרגיש שבאמת מדברים אליך, אבל באופן כללי מלווה אותך ענן כזה, שככל שנסית וככל שהעמקת בעצמך וככל שהיית מוכן לפשוט את עורך מעל בשרך כדי לגלות לכולם מה מסתתר שם, זה פשוט בלתי עביר [גם לך עצמך, וגם לסובבים].
זה נראה לך כאילו אתה והפסיכולוגים פשוט לא חיים באותו עולם. הטרמינולוגיה שלהם פשוט לא מתאימה לעולם בו אתה חי. זה לאו דווקא מה שהם אומרים, זה גם צורת הדיבור וההקשר והכל מסביב. זה נראה לך כאילו הוא מדבר על הכל בכל מכל כל, אבל איכשהו לא מצליח לגעת בנקודה האמתית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2011 20:34 לינק ישיר 

עכשיו אני יותר מבין מה כונתך, ואני לא יודע ואין לי מה לומר, בטח רונית יכולה להאיר את הנושא 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2011 23:58 לינק ישיר 

כבר אמרתי פעם ואני אחזור שנית-

אני ש נ א ת י את עצמי על מי ועל מה שאני.
לא הבנתי מה אני רוצה מאחרים וגרוע מזה- מה אני רוצה מעצמי.
הייתי מסתובבת מתוסכלת שעות מצורת ההתנהגות שלי ואופן ביטוי הרגשות.
והייתי בטוחה שאני לא נורמלית.

עד שהתגלגל לידי הספר הנפלא של מרים אדהאן "נפש האדם" שם למדתי להכיר את עצמי ואת מורכבות האופי שלי.
לא שפתאום השתניתי, אבל- הבנתי שאני נורמלית. טפוס לא מקובל, אבל מוגדר. זה הרגיע אותי.
היום אני גם מזהה כל פעם מאיזה חלק באישיותי מגיעה התנהגות זו או אחרת וכך קל לי יותר להתמודד מולה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2011 01:16 לינק ישיר 

יש לי סברה שהתופעה המדוברת באשכול היא סוג של דה-ראליזציה או דה-פרסונליזציה שיכולות להתלוות להפרעות חרדה ודכאון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2011 02:06 לינק ישיר 

מהניסיון שלי[ושל אחרים] המטפל לעולם לא יכול לעזור לך בחיי היום יום,הוא נותן לך את הכלים בפגישה קצרה,ואתה צריך לעבוד לבד בחיים האמיתים ע"פ הכללים שלו,לכן זה לא פלא שהתחושה שהוא לא מבין עד הסוף כי הוא לעולם לא מתמודד איתך ביחד הוא רק עוזר לך לעלות על דרך ממלך.
הפתרון לקושי הזה הוא למצוא חבר טוב שאפשר לדבר איתו תמיד בכל יום,הוא לא צריך להיות פסיכולוג רק קצת חכם כדי שיוכל להאזין ולתמוך גם בחיי היום ומידי פעם גם לתת עיצה טובה,מנסיון זה הפתרון הכי טוב מטפל טוב וחבר טוב זה פשוט משלים זה את זה,אולי גםהפורום הזה יכול להחשב כחבר טוב. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2011 09:30 לינק ישיר 

בולטימור-
בדיוק את המילים האלו אמרה לי המטפלת בשבוע שעבר.
אבל אני לא רואה את הדמיון- אצלי זה הגיע מתחושה חזקה של ניתוק ובועה אישית כזו...
מזכיר לך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2011 10:39 לינק ישיר 

בולטימור, אתה כותב מאד חזק ויפה. נראה כמו אחד שדווקא יודע להסביר את עצמו.
אולי בכתב יותר מאשר בע"פ?
ואם כך- אולי תנסה לכתוב ולחפור כדי להבין את הבפנוכו של הקושי הפנימי?
אני חושבת שהמטפל לא חייב להבין עד כדי הזדהות. אם הוא תומך והוא שם בשבילך, במקום אותו אתה מצליח להבין, ומחכה איתך יחד לזמן שתהיה בשל להבין עוד ולשתף- זה מטפל טוב. עצם התמיכה והאמון הוא חלק אינטגרלי מהטיפול. חוצמיזה שלהיות מתוסכל לפעמים זה גם חלק מהתהליך. לקח לי זמן לקלוט את זה...
מה דעתך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2011 11:52 לינק ישיר 

Baltimor כתב:
יש לי סברה שהתופעה המדוברת באשכול היא סוג של דה-ראליזציה או דה-פרסונליזציה שיכולות להתלוות להפרעות חרדה ודכאון.

אנא הסבר....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/11/2011 22:30 לינק ישיר 

ציפורעפה כתב:
בולטימור-
בדיוק את המילים האלו אמרה לי המטפלת בשבוע שעבר.
אבל אני לא רואה את הדמיון- אצלי זה הגיע מתחושה חזקה של ניתוק ובועה אישית כזו...
מזכיר לך?

אלו מילים היא אמרה לך?
תחושת ניתוק ממה?
אני דווקא מדבר על שאיפה אמתית להיחשף, אבל יש לך כזה ערפל בראש ואתה תמיד נמצא מסביב שובר את הראש להיכנס לשם, הערפל מסובב אותך סחור סחור אך בשום אופן אתה לא מצליח לשבור את הקוד הסודי.
מקווה שאני מובן...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > אף אחד לא באמת מבין אותי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext