בית פורומים פורטל הנפש

חנוכה הולך ומתקרב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/12/2011 08:56 לינק ישיר 
חנוכה הולך ומתקרב

והנה עוד חג...
שוב משפחות יתאספו בבתים, ישירו וירקדו.
יהנו ביחד מאוכל טוב.

יש עוד מישהו שמפחד מהזמנים האלו?
מחכה שייגמרו החגיגות ונחזור לסדר יום הרגיל? נחזור לשיחות על הפקקים בדרך לעבודה ולא על הביקור אצל ההורים? ללחץ היומיומי ולא לניחותא החגיגית שצריך למלא...
או שמשהו אחר קורה אצלכם? איך חנוכה עובר עליכם?

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/12/2011 12:30 לינק ישיר 

מדובר בתחושה מאוד מאוד מעיקה.
ובפרט כאשר ישנם כאלו שמנסים 'לעודד' אותך... ומנסים לעזור לך 'ליהנות' מהמצב.
לך תסביר להם שזה מצב סטטי וזה בכלל לא אני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2011 13:41 לינק ישיר 

צפור

האם את יכולה להצביע בדיוק על הדברים שגורמים למועקה הזו?
האם זה ההתקבצות המשפחתית והקושי להיות עם אנשים?
ואולי זה הקושי לראות אנשים אחרים שמחים בשעה שאת כ"כ בודדה?
ואולי דברים אחרים?

אולי תנסי לנתח הנקודות הקשות ולשתף אותנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2011 15:59 לינק ישיר 

אולי, אבל חשבתי למצוא עוד כמוני...

ממפגשים עם אלו שאני רחוקה מהם בדרך כלל אני נמנעת גם בחג.
וקשה להתחכך בלבד, ובשוני שלי מכל האחרים.
כשאני הולכת ברחוב בזמנים כאלו מה שאני רואה זה גדודים גדודים...
והזמן-עצירה הזה גורם למחשבות ולרגשות שאין להם זמן ומקום בשיגרה השוטפת.

תוקן על ידי צפורבודד ב- 20/12/2011 16:49:06

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/12/2011 00:59 לינק ישיר 

יוהו, ציפורת נחמדת, אני לא לבד! גם את מרגישה ככה!
זה בדיוק בדיוק התחושה שלי...
רק עכשיו נגמר סוכות החגיגי והמשפחתי וה.. לא נעים לי לכתוב על חג שמחתינו את הרגשתי לגביו...
והנה... ימי החנוכה שנשב בסוכה! שוב יושבים ומתאספים ומחייכים ובוכים...
ולי אין לוקסוס של להמנע... אני שמה... עמוק בתוך השמן של הלביבות של הערב. ושמן, כמו שמן, מציף את הכל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2011 07:25 לינק ישיר 

סוניסוני כתב:
אני לא לבד! גם את מרגישה ככה!

אני לא לבד, תודה....
וגבי הלוקסוס - לא נתנו לי אותו כמתנת חג....
:)
תהיי חזקה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/12/2011 09:41 לינק ישיר 

אני מאד מאד מזדהה אתכם חברות!!!
אבל אצלי הלבד הזה מלווה אותי כל כל הזמן, גם בביתי הקט, וגם בחוץ. כך שהתרגלתי להצגה היפה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2011 12:00 לינק ישיר 

לבד לבד לבד...:( הבדידות רודפת אותי..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2011 20:18 לינק ישיר 

אצלנו דווקא כן שמח וחם ונעים בחג,  בעלי ואני, איש איש מסיבותיו, יוצאים מגדרנו כדי ליצור לילדים אווירה חמימה ומשפחתית ועוטפת. אלא מאי? אותי זה אחר כך, אחרי השירים והריקודים והשמן החם והעמוק, לוקח למחוזות חרדים ומדוכאים, מן כאב שמציף אותי בלי מילים ובלי הבנה - מה קורה אותי? מה מחריד אותי בתוך כל הטוב הזה? למה היופי הזה והילדים המפזזים והשמחים כל כך עושים לי דופק מהיר? אולי רונית יודעת למה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2011 02:43 לינק ישיר 

עייפונת, לפני שברחתי מהכל, הרגשתי משהו כזה, כשבפנים אני יודעת שהכל יכול להתפוצץ כל רגע, כלום לא שמח באמת, וכל שבת אירוע או חג הם אכן טריגר להתגברות הדיכאון והחרדות.
כוכבית יקרה, בואי תהיי איתנו כאן... :)
תודה לכל הנכנסות/ים להקל על הבדידות של כולנו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/12/2011 20:37 לינק ישיר 

זה לא שכלום לא שמח באמת. שמח לי ,באמת, בחסד השם. אבל השמחה הזו היא כאילו... כאילו רק של נתינה. אין כאן את השמחה של הלהיות  מקבלת. מתארחת. מחובקת. מבינה? השמחה הזו היא המון, המון, המון, אבל כאילו - נתתי כל כך הרבה, והנתינה מילאה אותי, נכון, אבל - גם אני רוצה להיות לפעמים נתמכת. הנה, המילים שלך גם הן תמכו. תוך כדי כתיבה אני חושבת כמה חשוב למצוא את המקומות שממלאים אותנו, ולא להיות רק בצד הממלא, הנותן, על כל דרגותיו העצומות... ותודה על המקום ועל התגובה שעוזרת לי להבין וגם למצוא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2011 23:42 לינק ישיר 

אני חוזרת עכשיו מערב שכזה............
מדוכאת שבורה ורצוצה.
ככה יהיה כל החיים?! אף פעם זה לא יעבור?! אני נזכרת בחנוכה לפני שנה, עברה שנה שלמה מאז, לא התקדמתי כלום?! הכל אותו דבר!
נמאס לי! לא רוצה לטפל יותר ולא רוצה כלום, שום דבר לא עוזר! זה רק נדמה שיש שיפור ובעצם זה מעוות שלא יוכל לתקון. אני פגומה פגומה פגומה!!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2011 01:03 לינק ישיר 

ממש ממש ממש לא!!!!!!!!!!
אני כל כך מרגישה את כאבך על "כאילו" חוסר התקדמות משנה לשנה, גם אצלי זה כך ואני שואלת את עצמי הלוך ושאול, מדוע הקדוש ברוך הוא משאיר אותי עוד שנה לחיות אם הכל נשאר בוצי ועכור כמקודם, ואני מוכרחה לספק לעצמי את התשובה- שכנראה יש תקווה וכנראה ישנה סיבה שמחכה שאגלה אותה בקצה המסדרון.
איתך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2011 11:13 לינק ישיר 

עבר לילה ולא נרגעתי. אני לא מסוגלת לתפקד. לא נרדמתי, הייתי בעצבים קפיציים. בסוף לקחתי כדור הרגעה שנשמר לעת צרה (אין לי עוד. מאין אשיג? מי מנדב לי?) וישנתי חזק. אבל קמתי רע. הערך העצמי שלי מקבל מכות חזקות מכל פעם שכזו. מה אני שווה אם אני לא מצליחה להתגבר? לא מצליחה לקחת את עצמי בידיים ולהחליט שהם לא מזיזים לי ואני חזקה? אפס.
לא מסוגלת להתארגן לשבת. בא לי לברוח לאנשהוא ושכולם יתפוצצו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2011 13:11 לינק ישיר 

קודם כל, במצב כזה, את באמת זקוקה למנוחה. זה מגיע לך בזכות ולא בחסד.
שנית, אני לא חושב שאת באמת משוכנעת שאת לא שווה בגלל שקורים לך דברים שהם לא בשליטתך המלאה.
אני טועה?
בוא נוציא אותך מהתמונה, נסי לדמיין על מישהו קרוב אלייך שאת אוהבת, האם גם אז היית חושבת שההוא לא שווה בגלל שהוא סובל?
אלא מה? גם תחושה זו היא סימפטום של מצב חוסר האונים שאת נמצאת בתוכו. זה שובר אותך לרסיסים. אבל תאמינו שאת שווה לא פחות מהבנאדם הכי בריא נפשית בעינייך, ועוד יותר ממנו, כי את מתמודדת עם משהו שמעבר לכוחותייך להכיל, והוא לא.
אני יודע שבמצב כזה קשה להפנים דברים חיוביים... זה כמעט תרתי דסתרי, הדיכאון כופה עלייך להאמין בכל מה שרע, ולדחות כל דבר טוב, אבל האמת חזקה מכל דמיון. והאמת?  נו, את יודעת... את שווה פי אלף מכל האנשים האחרים שאת מכירה שלא מתמודדים!
הרופא כל בשר ומפליא לעשות ישלח דברו וירפא את מחץ לבך, כי אתה אלוק תאיר נרך ה' יגיה חשכך בזכות נרות חנוכה, אמן!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2011 19:07 לינק ישיר 

סוני יקירה איך את מרגישה? חושבת עליך...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > חנוכה הולך ומתקרב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext