בית פורומים פורטל הנפש

דיכאון בגיל מבוגר: לא גזירת גורל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/1/2012 04:49 לינק ישיר 
דיכאון בגיל מבוגר: לא גזירת גורל

רבים רואים בדיכאון בגיל מבוגר תהליך בלתי נמנע שיש להשלים איתו. אבל דיכאון אינו מצב טבעי הנובע מתהליך ההזדקנות, אלא מצב רפואי שיש לטפל בו

צילום: Shutterstock
ירידה בסטאטוס החברתי, תסמונת "הקן המתרוקן", שעמום ומחלות גופניות הם רק חלק מהטריגרים להתפתחות דיכאון בקרב 15% עד 17% מבני הגיל השלישי. נתון צורם נוסף הבולט בקרב האוכלוסייה המבוגרת הוא שיעורי האבחון הנמוכים שעומדים על כ-50%. מקורה של בעיית האבחון היא בכך שרבים רואים בהתפתחות תסמיני דיכאון בקרב בני הגיל השלישי תהליך בלתי נמנע.

למרות מספרם הלא מבוטל של המבוגרים הסובלים מדיכאון, עצבות ודכדוך אינן גזירות גורל שצריך להשלים איתן. הפתרון נעוץ בהפנמת התובנה כי דיכאון אינו מצב טבעי ומקובל כחלק מתהליך ההזדקנות, אלא מצב רפואי שיש לטפל בו עד כדי מצב של השגת שליטה בסימפטומים.

בגילים שבהם סובלים ממחלות כרוניות נוספות דוגמת סוכרת או מחלות לב, דיכאון שאינו מטופל יכול לעכב התאוששות ואף להחמיר את מצבן של מחלות רפואיות אחרות, ולגרום במקרים קיצוניים גם למצבי תמותה. יתרה מזאת, שיעורי ההתאבדות בקרב בני הגיל השלישי כפולים משיעורם בקרב בני 18-24.

הסימפטומים של דיכאון בגיל השלישי שונים מעט מדיכאון בגילים צעירים יותר. הדיכאון בגיל מבוגר בא לידי ביטוי ביותר סממנים גופניים כגון הפרעות שינה, ירידה בתיאבון, עצירות ואף במיחושים ובתופעות בריאותיות שונות שלהם לא נמצא הסבר פיזיולוגי מספק.

המשך

http://www.motke.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8075

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2012 18:37 לינק ישיר 

פעם, כשהייתי רואה את הורי או את הורי בעלי, היה ברור לי שגיל מבוגר שווה דכאון. אם תכלית החיים היא להיות מוצלחים, שווים, קולניים,  ממורכזים ויפים - אז וודאי שזה מה שחייב לקרות, דכאון ומהר ועמוק. בגיל המבוגר אין כח, אין מה לתת כמעט... לא צריכים אותנו... אז לשם מה לחיות בכלל?
היום, בעזרת ההליך הטיפולי, אני מבינה כמה שגיתי. כמה ערך ותכלית ומרחב אין סופי יש לנשמה שלנו. יש יומן של נערה הולנדית בשואה שכתבה - הכל אפשר לקחת ממני חוץ מאשר את האהבה. כמה זה נכון. גם בזקנה. יפלו השיניים, ילבינו השערות, יפרחו הגוזלים, אבל האהבה בתוכנו קיימת ונושמת. אני רואה קשישה אחת בבית אבות, כל כך במצוקה גופנית, וכל כך חיה! כל כך שמחה ובעיקר - אוהבת . את כולם. שמשהו בתוכי רוצה ללמוד, כל הזמן, לאהוב. האהבה היא החיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2012 20:57 לינק ישיר 

עייפה- מרגש לשמוע על פירות התהליך הטיפולי שעברת. אני מתארת לעצמי שהשם עייפה כבר פחות מתאים לפריחה המלבלבת בך.

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים, נוער וילדים 
אלעד, ירושלים 
0526346334
[email protected] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2012 23:12 לינק ישיר 

כן בהחלט... רק שאני עייפה מלהחליף את השם. חוץ מזה, בחסד השם מלאת כח ושמחה, כמעט תמיד....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2012 02:58 לינק ישיר 

עייפהכבר כתב:
כן בהחלט... רק שאני עייפה מלהחליף את השם. חוץ מזה, בחסד השם מלאת כח ושמחה, כמעט תמיד....

מזכירה לי
שואלים בת כמה את
תשובה
הגיל לא משנה העיקר הפנימי
שאני בסדר ב"ה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2012 09:09 לינק ישיר 

וזה מאד נכון!!!! אנחנו מה שאנחנו בפנים, בלבד. החוץ הוא רק מסכה ותדמית...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2012 22:07 לינק ישיר 

יפה :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/1/2012 00:33 לינק ישיר 

אני חי את זה שנים מספר ככה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2012 12:59 לינק ישיר 

ככה מה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2012 01:09 לינק ישיר 

דקות של דיכאון וסגור בתוכי
מצד השני ברחוב לא יראו את זה אצלי כמעט ב"ה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2012 09:36 לינק ישיר 

החסיד - אבלו בליבו...
ומצד שני - דאגה בלב איש ישיחנה...
איך זה מסתדר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2012 10:11 לינק ישיר 

ישיחנה לחבר אחד או שתיים,ותאמיני לי גם בשלב של ישחנה עיקר הנקודה של החסיד זה צהלתו על פניו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2012 11:48 לינק ישיר 

אסור לנו אף פעם להיות חלשים ליד אחרים? להתמך? אין כזה דבר בעולם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2012 16:45 לינק ישיר 

את באמת חושבת ככה?   איך הגעת לזה?      הכי גרוע זה לשמור בבטן,גם בשביל חסידה כמוך,רקש שלא כל העולם צריך לדעת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2012 18:58 לינק ישיר 

מה פתאום חושבת ככה.  רק שאתה כתבת שגם בשלב של ישיחנה העיקר שתהיה צהלתו על פניו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2012 19:08 לינק ישיר 

כלפי העולם,לא כלפי החבר,רק כתבתי שזה עיקר החסידות

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > דיכאון בגיל מבוגר: לא גזירת גורל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext