בית פורומים פורטל הנפש

מה תאמרו לאיש על הגג?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/2/2012 23:41 לינק ישיר 
מה תאמרו לאיש על הגג?

שלום לכם, רציתי להעלות פה שאלה בנושא טראגי, והוא:
מה תאמר לאדם הנמצא רגע לפני שהוא מאבד עצמו לדעת (עד כמה שנשאר לו).
במקרה בו אתם נמצאים שניכם לבד או בגלל שנקלעת לסיטואציה, או שפשוט לא היה מישהו אחר באזור שיכול לדבר במצב כזה-אז בקשו ממך לדבר על ליבו. 
ובכן, לאיזה מקום בחייו ובלבו תפנה בשביל לשנות את דעתו ברגעים קריטיים אלו?
האם תשתמש אך ורק בדברי אמת?
האם תבטיח הבטחות שאתה יודע שלא תוכל לקיים (אני אלווה אותך בכל תהליך הריפוי..)?
(ישנם הרבה מחקרים בנושא ואף מאמר ממצה של ישראל אורבך בעניין - אך מעניינים האינסטינקטים האנושיים בעניין הזה.)

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/2/2012 23:47 לינק ישיר 

אומר לו: קפוץ...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/2/2012 04:39 לינק ישיר 

תלוי כל מקרה לגופו,יש מקרים שציפור צודקת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2012 06:37 לינק ישיר 

כמובן אעדיף להיות על הגג לידו ולהספיק לומר עוד משהו... אך אם מישהו נחוש בדעתו אין הרבה מה לשנות.
אם אני לידו, אומר שיקפוץ זה מה שבאמת רוצה, ואם רוצה עוד משהו נוסף אני מוכנה לשמוע.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/2/2012 08:33 לינק ישיר 

ציפור מה קורה?
לא שמעת אף פעם שהצליחו לעצור מתאבד רגע לפני הקפיצה,אף אחד לא באמת רוצה לעשות את זה,זה בא ברגע של חולשה וקושי,וכמעט תמיד אפשר לעזור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2012 09:16 לינק ישיר 

אני כמעט בטוחה שהמתאבד נמצא באזור שומם זה כי רצה להיות לבד. אם לא תהיה לי השפעה עליו, לא חושבת שאשאר באזור. [רעה הא? כשחשבתי על התאבדות גם חשבתי על זה שלא ארצה אף אחד לצידי]

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/2/2012 09:24 לינק ישיר 

ברור שאף אחד לא רוצה שיפרעו לו,אבל זו חובתנו[של מי שיכול] לעשות הכל להוציא אותו מהסרט.
צריך להפריד בין הרצון האישי,לאמת הכואבת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2012 09:25 לינק ישיר 

אז מה, לא למנוע ממנו ורק לראות בנ"א מת מול עיניי?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/2/2012 09:31 לינק ישיר 

כונתי שמי שיכול למנוע שיעשה הכל להציל אותו ,ומי שלא יכול שיברח משם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2012 11:40 לינק ישיר 

וואו, נער, זו חידה מרתקת! (היפוטטית... אחרת לא הייתי מגדירה"מרתקת" לשאלה כל כך טרגית)
לכשעצמי - הייתי פונה אליו בכח האהבה, והתחושה - שהוא לא לבד בעולם, כשאני מנסה מאד לא להבטיח הבטחות שלא אוכל לקיים - אבל עדיין להציג את האיפשור בעולם כרחב מאד. הייתי מנסה לבקש ממנו לעצור רגע רק כדי להתבונן - אם יש דרך לפני הסופית - ורק אם לא שיעשה את זה...

ומה שמאד מעניין אותי לשאול - האם באמת לכולם נחוצה כל כך התחושה הזו שבה - הם לא לבד בעולם, שאוהבים אותם, כדי שיקבלו כח לעצור או כל טיפוס צריך משהו אחר?

בספר "מודעות" של מרים אדאהן, היא מתארת שטפוס 4 זקוק לכך במיוחד, ומנגד - הוא גם הטפוס הכי מהיר בהתאבדות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2012 11:49 לינק ישיר 

חרשת את הספר שאת יודעת על הטיפוסים כ"כ טוב? :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/2/2012 16:42 לינק ישיר 

עייפהכבר כתב:
וואו, נער, זו חידה מרתקת! (היפוטטית... אחרת לא הייתי מגדירה"מרתקת" לשאלה כל כך טרגית)
לכשעצמי - הייתי פונה אליו בכח האהבה, והתחושה - שהוא לא לבד בעולם, כשאני מנסה מאד לא להבטיח הבטחות שלא אוכל לקיים - אבל עדיין להציג את האיפשור בעולם כרחב מאד. הייתי מנסה לבקש ממנו לעצור רגע רק כדי להתבונן - אם יש דרך לפני הסופית - ורק אם לא שיעשה את זה... אם יקשיב ויעצור משמע התכוון לזעוק לעזרה ולא באמת לבצע. מי שהתכוון לבצע  הוא בדרך כלל גם זה שמצליח...

ומה שמאד מעניין אותי לשאול - האם באמת לכולם נחוצה כל כך התחושה הזו שבה - הם לא לבד בעולם, שאוהבים אותם, כדי שיקבלו כח לעצור או כל טיפוס צריך משהו אחר? בכלל לא מחייב שזו הדרך הקרובה ביותר לעצור ניסיון התאבדות. רוב הסיכויים שהאדם כבר מאמין גמור בהיפך הגמור!

בספר "מודעות" של מרים אדאהן, היא מתארת שטפוס 4 זקוק לכך במיוחד, ומנגד - הוא גם הטפוס הכי מהיר בהתאבדות...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/2/2012 18:11 לינק ישיר 

מוס - לא חרשתי רק בגדול... די מענין. מכירה?
צפור - פעם שמעתי יועצת חינוכית שאומרת - שמי שמתאבד ביריה - מתכוון פשוט, שישמעו את הקול ויעצרו אותו, כך שאת צודקת למדי - בטח אם הוא בודד על הגג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2012 22:25 לינק ישיר 

אני בדעה עם עייפה כבר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/2/2012 09:43 לינק ישיר 

איזה מדעותי? דעותי תוהות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2012 13:28 לינק ישיר 

עייפהכבר כתב:
לכשעצמי - הייתי פונה אליו בכח האהבה, והתחושה - שהוא לא לבד בעולם, כשאני מנסה מאד לא להבטיח הבטחות שלא אוכל לקיים - אבל עדיין להציג את האיפשור בעולם כרחב מאד. הייתי מנסה לבקש ממנו לעצור רגע רק כדי להתבונן - אם יש דרך לפני הסופית - ורק אם לא שיעשה את זה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > מה תאמרו לאיש על הגג?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext