בית פורומים פורטל הנפש

הטיפול הדינמי נכשל, מה עושים??? איך ממשיכים???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/3/2012 17:16 לינק ישיר 
הטיפול הדינמי נכשל, מה עושים??? איך ממשיכים???

שלום רב
אני נמצא כבר שנים בטיפול דינמי. אני לא יכול להתכחש, הטיפול הוסיף בי המון המון מודעות עצמית, חידד את הזהות שלי, ועוד הרבה דברים טובים.
אבל
בגדול הטיפול נכשל.

אני עדיין סובל מחרדות קיומיות, עדיין לא מסוגל לעשות משהו רציני בחיים שלי, ועדיין לא מתפקד כבן אדם בריא.

מה עושים???
כ"כ הרבה סבל ודמעות הוצאתי בטיפול שכבר חשבתי שאי אפשר יותר.
ובכל זאת אני עדיין מוצא את עצמי בהמון דברים בדיוק במקום שבו הייתי בתחילת הטיפול.

מה עושים????
לאן פונים???
איזה עוד טיפולים שייכים שיכולים לעזור במקום שטיפול דינמי כ"כ מתמשך ועמוק נכשל???

ואולי אין באמת פיתרון???
אולי אני חייב להשלים שזה מצב מתמשך, ואין מה לעשות???
האם בכלל שייך השלמה עם מצב שכזה???

השאלה שלי מופנית הן למנהלת הפורום והן לחברים.

נ.ב.
אני לא מחפש חיזוק. אני מחפש תשובה קונקרטית לבעיה.

תוקן על ידי מרגיש_רע ב- 20/03/2012 17:17:42

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2012 19:04 לינק ישיר 

זו באמת שאלה ענקית, ואפילו  - קיומית. כמה באמת יכולים להפרד מטיפול בחיוך ובגו זקוף?
האם המודעות, הזהות האישית היא באמת מטרה? או שאולי - החיים עצמם, ובטיפול הפסיכודינאמי אנחנו מחזקים ומחזקים את המודעות, את הסבל שעברנו, את הכאבים והפגיעות שנפגענו - ושוקעים בכך, בלי להתמקד בחיים עצמם.
ומנגד - קאוצ'ינג, למשל, שמתמקד בחיים עצמם, וודאי לא נותן מענה לחרדות קיומיות וכדומה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2012 22:18 לינק ישיר 

אם תשובה ממש קונקרטית, אז הייתי מציעה לבדוק מה חושב על כך המטפל.
בהנחה שאתה נותן בו אמון, שהרי התמדת ללכת אליו לאורך שנים, תוכל לשמוע מה דעתו על הדרך שעשית, ומהן המלצותיו. (אם טרם עשית זאת).
אם אכן גם הוא חושב שהטיפול לפחות בחלקים מסוימים לא הועיל, אני מקווה שיהיה לו את הכנות והחכמה לומר לך מה כן יכול להועיל. זה מה שהייתי מצפה ממטפל מקצועי ומנוסה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/3/2012 21:32 לינק ישיר 

שלום לך מרגיש,
דבר ראשון חלילה לך מלוותר על משאלתך לתפקוד בריא ו'לעשות משהו רציני בחייך'! החלום, המשאלה והתקווה הם המניע ובסיס המוטיבציה לשינוי.
ולשאלתך הקונקרטית- אתה כבר מכיר שאני מאמינה בטיפול הפסיכודינמי . עם זאת, במצבים בהם קיימת בעית תפקוד קשה, חרדה קיצונית וכד' אני ממליצה על  טיפול משולב. טיפול משולב מבחינתי יכול להיות טיפול פסיכודינמי כבסיס בשילוב טיפולים אחרים כמו טיפול תרופתי, קאוצ'ינג להתארגנות ולתפקוד, טכניקות הרפיה, טיפול קוגנטיבי, טיפול תמיכתי וכד' זאת בהתאם לאדם ולצרכיו. 
מבין אלו שמאמינים בטיפול משולב יש שבעצמם  שעובדים במשולב ויש שמפנים לתוספות 
אני מסכימה עם ציפור שנכון לדבר על כך עם המטפל שלך ולבחון אופציות שמתאימות לך ולתהליך הטיפול. במידה ואתה מרגיש שמיצית איתו את התהליך יש אולי מקום לשקול "דעה שניה " seconed opinion להערכה מחודשת
בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2012 09:44 לינק ישיר 

האם יש סוף לטיפול פסיכודימי ?
יש מישהו שטיפל ויכול לאמר שסיים .?
באלו מצבים ניתן לסיים טיפול ?

באלו מצבים אין סכוי לסיום טיפול ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2012 14:27 לינק ישיר 

תסמכו עלי?
למה תמיד?
את אוהבת לבוא?
ולזרוק כמה?
שאלות קצרות?
הדורשות תשובה ארוכה?
מבלי להבהיר?
מה עומד מאחוריהם?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/3/2012 14:41 לינק ישיר 

חח

מפריע לך או שאני מסקרנת אותך? 
(אנחנו נסיט את האשכול ...) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2012 21:25 לינק ישיר 

אה, אוקי..
אז לפתוח על זה אשכול נפרד?..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/3/2012 21:08 לינק ישיר 

מרגיש- לא מזמן פגשתי אשה מקסימה שסובלת מOCD. היא בטיפול דינמי כבר שנים רבות מאוד ולוקחת תרופות, אבל זה לא עזר. שאלתי אותה אם היא ניסתה טיפול התנהגותי והתברר שהיא אפילו לא שמעה על זה. כל הפסיכולוגים והפסיכיאטרים שהיא הלכה אליהם (והיו כמה וכמה במהלך השנים) לא סיפרו לה על הטיפול המומלץ לבעייתה. אחרי פגישה אחת עם פסיכולוגית התנהגותית היא שלחה לי SMS שהצלתי את חייה. מאז עברו חודשיים שלושה, והיא אומרת שסוף סוף היא מאמינה שגם לה יכול להיות טוב.
ישנם טיפולים רבים שיכולים לסייע, צריך להתאים את הפתרון לבעיה ולא להיפך... אם במילים "חרדות קיומיות" אתה מתכוון לחרדות במובן הקליני, CBT יכול לסייע מאוד. לטיפול זה יש תדמית של טיפול שטחי, רק בסימפטומים, אבל זה ממש לא נכון.  יש לנו משולש של רגשות, מחשבות והתנהגויות שמשפיעים זה על זה. ניתן לשבור משולש בעייתי ע"י טיפול ברגשות (טיפול דינמי), או במחשבות (טיפול קוגניטיבי) ובהתנהגויות (טיפול התנהגותי). מכיוון שכל קודקוד במשולש משפיע על שני האחרים, אני מאמינה שעדיף לנסות דרך שני הקודקודים הזמינים יותר.
בנוסף, לאחרונה נחשפתי לטיפולי גופנפש, וממש נפעמתי. אני מאוד סקפטית בקשר לכל ענייני הרפואה האלטרנטיבית, אבל לא יכולה להכחיש את מה שחוויתי על בשרי. הרציונל שעומד בבסיס השיטות השונות מאוד מתקבל על הדעת- אם החוויות החשובות נחוו בשנותינו הראשונות, ולכן בהכרח נחוו דרך הגוף ולא דרך מילים, מה הטעם לדבר עליהן? גם מחקרים במדעי המח מראים שטראומות נשמרות במח הפרימיטיבי, מה שמחזק את השאלה. הבעיה היא כמובן שאין פיקוח על המטפלים בשיטות הללו, ולכן חשוב מאוד לברר איפה המטפל למד ומה הנסיון שלו.
אני בטוחה שיש פתרון ושאסור להשלים עם המצב. צריך רק לפתוח את הראש לשיטות שלא במיינסטרים, ולא בצדק בכלל.
הרבה טוב,
לא מתביישת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2012 23:57 לינק ישיר 

לא_מתביישת

תודה על התגובה המחכימה.
אולי היית יכולה לפרט יותר על מה שאת קוראת טיפולי גופנפש.
מה בדיוק עושים שם? ואיזה סוג נסיון שייך בנידון? (חוץ מפתק אנונימי על דלת של חנות למוצרי טבע)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2012 21:33 לינק ישיר 

מרגיש-רע יקר! לא באתי לחזק אותך כי ביקשת שלא אעשה זאת אבל אני גם לא בא להציע משהו קונקרטי כי אין לי מה להציע שבטוח יעזור . אבל אני חושב בקול על הניק שבחרת ושואל מדוע בחרת בשם זה? אולי אתה איפושהו מזוהה עם הרעיון של "מרגיש-רע" ? אם כן אז וודאי שקשה לך להשתחרר מהמצב הרע הכרוני הזה. אלו שאלות שאני מתאר שעלו בטיפול פסיכודינמי.
דרך אגב מעולם לא שמעתי שטיפול פסיכודינמי עובד רק על רגשות. ההפך איך שאני מבין עובד על המשולש הבסיסי שלא מתביישת סיפרה. מקווה שתקח את דברי ברוח נכונה ולא תחשוב חלילה שאני מנסה למנוע ממך חוויה גוףנפש.
ושאלה כנה במחילה ללא-מתביישת. אני מבין מההודעות שלך שאת סובלת מידיכאון ובעבר נחלת אכזבה קשה מאד מטיפול פסיכודינמי והיום את לוקחת תרופות וגם עשית טיפול CBT וגם טיפול גוףנפש- האם הדיכאון חלף? תודה רבה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2012 15:13 לינק ישיר 

איקס- ברוך ה', אני כבר לא בדכאון. נשארו לי כמה התנהגויות שנובעות מהדכאון (חוסר בטחון עצמי, פסיביות וכדו'), ואני צריכה עוד לעבוד עליהן. למשל, הCBT היה ממוקד בקשיים שלי ליצור קשרים. התחלתי לאחרונה טיפול גופנפש בעקבות כמה התנסויות מדהימות שהיו לי במסגרת לימודית. הופתעתי מעוצמת הרגשות שעלו לי כתוצאה מתרגילים שנראים כמו התעמלות במקרה הטוב, או סתם תנועות מוזרות במקרה הנפוץ יותר. ההבדל הוא שכאן יש הקשבה לגוף, במקום ההדחקה שאנחנו רגילים לה.
מרגיש- כמו בכל זרם אחר, גם כאן יש המון גישות  שונות. המשותף הוא ראיית הגוף והנפש כמכלול אחד (מעניין ששני הזרמים שלכאורה הכי מנוגדים זה לזה- הפסיכיאטריה והגופנפש בעצם אומרים את אותו הדבר). הכאבים והפחדים שלנו נצברים בגוף (הדוגמא הכי בולטת לכך היא הכתפיים המכווצות שיש לרבים כל כך), ודרך תשומת לב אליו ניתן לראות אותם ובהמשך גם לשחרר, ע"י חוויה גופנית מתקנת. הגישות השונות מדגישות נקודות שונות, אבל באופן כללי בטיפול  עושים תרגילים שמלמדים הקשבה לגוף, שמשחררים רגשות, שבודקים איך אתה מארגן את עצמך, שמרחיבים את האפשרויות שלך וכדו'. כמובן שבטיפול גם מדברים על התכנים שעלו.
נסיון שכדאי לברר זה כמה שנים המטפל עובד ואם הוא עבד גם במוסדות שונים ולא רק באופן פרטי. אם תרצה, אנסה לעזור לך למצוא מישהו טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2012 15:28 לינק ישיר 

טיפול גופנפש נשמע מעניין, תוכלי להרחיב? מי מוסמך לטפל? מהי מסגרת הטיפול?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/3/2012 23:00 לינק ישיר 

מרגיש- אי אפשר להתעלם מהסבל שלך ואני מקווה שתמצא מזור.  
אני עשיתי דרך הפוכה ממה שאתה מתאר. הסתובבתי הרבה עד שהגעתי לטיפול שטוב ומתאים לי .ניסיתי דימיון מודרך, טיפול נרטיב,  קוגנטיבי ועוד כל מיני.  היום למפתיע ממה שנאמר פה אני מאד נהנית מפסיכותרפיה דינמית. לי התובנות העמוקות מאד עוזרות לי. אני מאמינה שכל אדם בסוף מוצא את מה שנכון לו.  לא כל מה שטוב לאחד טוב לשני.
אז מה שאני יכולה להגיד לך אל ייאוש! תמשיך לחפש עד שתמצא את הטוב והנכון לך.  תרגיש-טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2012 20:10 לינק ישיר 

צפור- כמו ברפואה האלטרנטיבית, זו בעיה לא פשוטה. יש מספר מסגרות בארץ שמעניקות תעודה בטיפול גופנפש, אבל אין שום איסור על הצגת מצג שווא. לכן צריך להסתמך על המלצות של מטופלים (אבל זה לא ממש שונה ממטפלים אחרים). מסגרת הטיפול דומה לטיפול רגיל, רק פחות זמן...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2012 20:25 לינק ישיר 

תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > הטיפול הדינמי נכשל, מה עושים??? איך ממשיכים???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext