בית פורומים פורטל הנפש

החוויה שנחקקת בנפשנו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/5/2012 19:36 לינק ישיר 
החוויה שנחקקת בנפשנו

אנחנו יכולים לתת לילדים המון , ועצמת הנתינה לא תחקק אצלם באותה צורה שבה רצינו ושאפנו . 
יכול להיות שהם יזכרו רק את הדברים הרעים , וישכחו שהיה גם טוב . 
יכול להיות שזה תלוי בנפשו של הילד , אם הוא מסתכל חיובי על החיים או מרגיש טוב עם עצמו , ובטוח שהכל לטובתו וכד' ?
מה דעתכם ? 
דוגמאות נוספות ? 
מהן החוויות שנחקקו בנפשכם ?
מה הייתם רוצים שיחקק בנפש ילדכם ?
אילו חוויות הייתם רוצים למחק , לשנות ? 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2012 21:00 לינק ישיר 

בטח ובטח ובטח שזה תלוי במקבל לא פחות, ונראה לי שאפילו יותר מהנותן.
לגבי הילדים- חלק ממה שצריך ללמד אותם זזה להיות מסוגלים לקבל שפע, לשמוח ממה שניתן, להסתפק, להכיל אכזבה, לראות טוב, להשלים עם הפחות טוב וכו'.
אפשר למחוק חוויות??? נראה לי שאפשר לעבד אותן, להרגיש את מה שבתוכן, להכיל אותן, לשחרר חלקים לא רצויים בתוכן. למחוק אותן זה למחוק חלקים מתוכנו...
לי זכורה חוויה מפעימה כילדה קטנה, בה אמא שלי שבה מבית חולים עם אחותי הקטנה - הנולדת, וכולם מצטופפים לראות, והיא מבקשת מכולם לפנות מקום עבורי, שגם אני אראה. וחוויות קסומות מאבא שלי, הולך איתי יד ביד לגן.
ובטח שגם חוויות אחרות. טוב ומוטב....
הלוואי שילדי יחרטו בליבם את האהבה הגדולה שלי אליהם. את הראיה שלי אותם - כנוכחים (דבריך נחקקו בי, נשמה...) את רצוני להיטיב להם...
תודה, תסמכו, על האפשרות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2012 21:32 לינק ישיר 

עייפה , אני אוהבת לקרא את דבריך 
יש בהם חכמה ,נסיון חיים ועבודה עצמית כפי שנראה לי .
נחמד לקרא חוויות מהנות שנחקקו , ולהבין שגם משהו פעוט כתשומת לב לכאורה שולית שיתנו גם לך לראות , נחקק לך בחויה שאוהבים אותך , דואגים לך ולא שוכחים אותך , ויפה שהבחנת .
ונהנתי מהחלק שפרטת למה לחנכם , כדי שיוכלו להנות ממה שקבלו ושמקבלים . 
ולא רק להם גם לנו ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2012 21:42 לינק ישיר 

תודה, תסמכו. המילים שלך עושות טוב לאנושות, ולי בטח. וזה כנה, למרות שאני נבוכה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2012 12:02 לינק ישיר 

מחמאות זה מביך ? 
אולי לכן אומרים מקצת שבחו של אדם בפניו וכולו שלא בפניו .
להתנצל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2012 23:06 לינק ישיר 

התכוונתי שאני נבוכה להודות שזה עושה לי טוב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2012 23:11 לינק ישיר 

את יכולה לחשב למה ?
ואת לא היחידה . 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2012 23:19 לינק ישיר 

במצות כבוד הורים רואים את החשיבות של עשיה למען ההורים  אפילו מועטה עם חיוך ונתינת הרגשה טובה ,טובה יותר מעשיה רבה ללא יחס ראוי  . 
טוב המלבין שינים לחברו יותר ממשקהו חלב .   שוב דגש על יחס - מזון לנפש שטוב יותר ממזון לגוף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2012 01:07 לינק ישיר 

החוויות שנחקקות הינן העוצמתיות ביותר ואלה שהשפיעו על הנפש במידה הגבוהה ביותר, ואלה לא חייבים להיות אירועים ענקיים ורבי רושם....אפילו דברים קטנים יכולים להשפיע רבות.מטבע הדברים, חוויות שליליות חזקות יותר, לא כך? לדוגמא, הפיגוע שהייתי בו השפיע עלי יותר מכל חוויה חיובית....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/6/2012 10:40 לינק ישיר 

מוכנה לשתף אותנו, סינדרלה?
לפחות בשביל שהחוויה הקשה הזו תקבל חיבוק...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2012 11:20 לינק ישיר 

ברצון.....ואל תקחי ללב זה היה מזמן....זה מעניין אבל הזיכרון מהאירוע בעצמו מטושטש לי לחלוטין....כל הפרטים מעורבבים.....מה שכן זוכרת וחי בראש בעוצמה רבה זה התמונות והקולות....הדממה המבעיתה של ה(שניה? דקה? שעה?? אין לי מושג....) הראשונה, ואחר כך בליל של קולות, צעקות ואנחות וצרחות מתחננות, נואשות, מבועתות....יללות אמבולנסים ודיבורים בקשר....והעינים של התינוק שלא בכה ולא יבכה יותר, לעולם.......והכל ם דם דם........ועוד דברים שלא בטוח שכאן המקום לפרטם.....ככה החוויה חקוקה אצלי.....על קצה המזלג....מקווה שלא הגזמתי בתיאור ושאף אחד לא נפגע, השתדלתי לאפק ככל שיכולתי.....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/6/2012 11:54 לינק ישיר 

סינדרלה - קשה , קשה מאד .  טראומתי מאד.  לי זה נראה שקשה להמשיך בחיים , וכל אחד ששורד נפשית - אז הוא חזק .  שוחחת על כך עם איש מקצוע ?
באיזה מהפיגועים נוכחת ?  גם נפצעת ?  
מאז התחילו הקשיים העיקריים שלך ? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2012 11:59 לינק ישיר 

אי אפשר להבין, רק להרגיש כאב עצום, ורצון גדול שבס"ד תקבלי ותמצאי המון המון כח להמשיך הלאה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2012 12:15 לינק ישיר 

נשמה- אמן, תודה....תסמכו- בוודאי שהעניין מטופל...מעדיפה שלא לפרט כאן על האירוע בעצמו, היות שהוא מפורסם ביותר וחוששת שיזהו....לא כל הקשיים שלי התחילו אז אבל בפירוש ישנם משקעים..... בעיקר בלילות לפעמים, ודוקא בתקופה האחרונה זה חוזר אלי הרבה.....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/6/2012 22:11 לינק ישיר 

חיבוק. סינדרלה. פשוט תרגישי אותו. כזה שמותר לעצום את העיניים בתוכו ולשרירים לשקוט.
ולוקחת ללב. בטח.
איחולי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2012 22:16 לינק ישיר 

ובהקשר אחר, סינדרלה, חשבתי היום על דברייך - האומנם חוויה קשה היא בעלת עוצמה יותר חזקה מחוויה של טוב ורוך?
והגעתי למסקנה מעניינת, שכנראה שלא.
אולי את החוויות הקשות אנחנו יודעים יותר לספר, יותר להרגיש, אבל החוויות  הטובות הולכות איתנו וגורמות לנו להמשיך לחיות.
איך זה, שלמרות הכל הכל הכל אנחנו עדיין חיים, טוב או פחות טוב, אבל עדיין?
כנראה שהחוויות הטובות נחקקות בנו, נותנות דלק לגלגלים הפנימיים שלנו, גם אם אין לנו מידי הרבה מילים או תחושות מורגשות בהן.
מה דעת הקהל?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > החוויה שנחקקת בנפשנו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext