בית פורומים פורטל הנפש

ושמחת בחגך - הכיצד?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/10/2012 14:02 לינק ישיר 
ושמחת בחגך - הכיצד?

מה עושה לכם שמח?  איך אתם מצליחים לגרום לעצמכם (ולאחרים)  רגעי שמחה? ובכלל איך הייתם מגדירים מהי שמחה? איך אפשר לצוות "ושמחת בחגך"? ....

בברכת מועדים לשמחה ושבת שלום,

רונית

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים, נוער וילדים 
אלעד, ירושלים 
0526346334
[email protected] 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2012 19:26 לינק ישיר 

אצלי שמחה מתעוררת במיוחד כשאני פתאום מגלה שיש לי הרבה מאד אפשרויות ופוטנציאל לצמיחה אישית. בדרך כלל זה נובע מאיזושהי פריצת דרך בעבודת ה', שאני מרגיש שהצלחתי לשנות את עצמי במשהו משמעותי (כמו הרגלים ודפוסי חשיבה מגבילים), ואני פתאום מגיע להבנה שכמו שהרגע חוויתי שינוי כזה, בטח שאני מסוגל לעוד הרבה שינויים כאלה, וזה גורם לשמחה עצומה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2012 20:21 לינק ישיר 

זו באמת שאלה קשה, שמחה זה לא משהו שבא בהזמנה. מי לא רוצה להיות שמח בכל ימות השנה?! השאלה הזו מצטרפת לשאלה על המצווה "ואהבת את ה' אלוקיך" או על חובת האמונה, איך אפשר לאהוב את אלוקים ולהאמין בו אם זה לא האמת הפנימית שלי?
יש לשאלה הזו גם נגזרת פילוספית לדעתי.: האם יש לאלוקים נחת רוח מכך שאהבתי אותו והאמנתי בו בניגוד לאמת שלי, והאם הוא יכול / עלול להעניש אותי אם כן הלכתי אחרי האמת הפנימית שלי ולא האמתי בו או אהבתי אותו?

לאנשי הדת פתרונים, אם בכלל....

מועדים לשמחה   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2012 22:49 לינק ישיר 

שאלה מאתגרת... היייתי מוסיפה האם שמחה היא משהו מבפנים או משהו חיצוני שגורם . יש דברים שמסביבי שמשמחים אותי למשל כשהילד שלי עושה או אומר משהו שמעיד על טוב ליבו או יראת שמיים שלו  ויש דברים פנימיים כשאני מגיעה להארה או תובנה רוחנית או נפשית  זה קורה לי בטיפול או ברגעים שאני ממש לבד עם עצמי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2012 09:25 לינק ישיר 

מעניין, שלושתכם בעצם מדברים על משהו פנימי. פריצת דרך בעבודת ד' ובעבודה אישית, תובנות והארות נפשיות ורוחניות, המפגש הקונפליקטואלי של האמת  האישית והאמונית.

בן, אולי אפשר להסתכל על "ושמחת בחגך" לא רק במובן חיוב המצווה  אלא במובן של אפשרות- הזדמנות להגיע לחוויה זו של שמחה. כלומר, שבמצבים/תנאים  מסוימים ישנה אפשרות  להרגיש יותר שמחה כמו בחג הסוכות בו יש הרבה אלמנטים סמליים שמאפשרים לפתוח בתוכינו את החלון לחוויה זו (למי שרוצה ובוחר ב"ושמחת"). אולי אפשר להתבונן ולהעמיק באלמנטים אלו ולבחון מה בהם תורם לחוויה של שמחה, אהבה ואמונה....

אתמול שמעתי ווארט יפה על השאלה מדוע לא מקיים ד' את גזרו מיד עם חתימה ביו"כ? ובקצרצרה-היות ובימים אלו של סוכות מתעוררת קרבה ואהבה מתוך החביקה של ד' אותנו, ובמצב זה יש סיכוי שתהיה פתקא טובה, כמאמר אהבה מקלקלת את השורה. 

תקופה זו מאלפת גם לחיינו הנפשיים (המהווים בעיני בסיס לרוחניים). במחציתו הראשונה, זמן לא מעט המעיד על החשיבות הגדולה  לחשבון נפש, ליראה ולנוראים, לאמת, צדק ומשפט.  ואז מגיעה תקופת השמחה והאהבה שהיא למעשה ממתנת, מרככת, ממתיקה את הדין ואף משנתו לטובה . 
כך גם בעבודה פנימית נפשית- אני מאמינה שיש מקום רב לחשבון הנפש , לחיפוש  אחר האמיתות הפנימיות שלפעמים כואבות, מעמתות וקשות לשאת, אך בעיני רק דרך זו אפשר לחוש קרבה אמיתית לעצמך, לאלו שבסביבתך, לאלו הרחוקים והזרים לך, ואף לחזק את הקשר עם בוראך.

בעיני, אין אפשרות האחד בלי השני ולהיפך, ואין האחד רק עומד מול השני אלא יש קשר והתפתחות ותנועה ביניהם. כשנגמר הראשון מתחיל השני וחוזר חלילה.

שנזכה כולנו,

חג שמח לכולם,

והמשך דיון פורה
רונית

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים, נוער וילדים 
אלעד, ירושלים 
0526346334
[email protected] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2012 22:30 לינק ישיר 

אני חווה את השמחה, כאשר אני חשה את עוצמת האהבה של השם, את הקשר הקרוב, את ידו איתי.  כאילו אפשר לחוש ממש בחג את הקרבה הזו, שהולכת ונעלמת לה כשהחגים מסתיימים, ואז מגיע צער הפרידה, כמעט במוחשיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2012 23:12 לינק ישיר 

עייפה
אם את בכזו דרגה ,אלייך ללמוד איך להמשיך את הקשר גם בימי החול,אני בטוח שאם תחשבי טוב תמצאי את הדרך.

אני מסכים שאפשר להשתמש בימים הטובים האלו בשביל ליצור ולהעצים שמחה,אך לצערי הרב אין לי כבר כח להשקיע בכך ולכן אני נשאר עצוב ברוב הזמן
היו לי זמנים של שמחה בחג,בשעת התפילה ובזמנים דומים,אבל אני לא השקעתי בזה כלום זו היתה מתנה מה' שנתן לי להרגיש קרוב ולשמוח ללא השקעה ממני פשוט חסד של אמת,ובפרט בשמחת תורה אין לי מושג מהיכן הגיע השמחה הגדולה פשוט נס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2012 00:03 לינק ישיר 

לא זכיתי, הייתי מדוכדך בחג

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2012 01:42 לינק ישיר 

לגבי השאלה איך אפשר לצוות "ושמחת בחגך"?
נראה שחז"ל עומדים על זה בעקיפין, ונותנים תשובה מאד מעשית ומפרשים "ושמחת בחגך" ששמחת האיש היא בבשר או יין, ושמחת האשה בבגדים נאים. אולי אלו הדברים המעשיים ביותר היוצרים שמחה, או שהם הביטוי המעשי ביותר לשמחה. מכל מקום ברור שהמכוון הוא אל הרגש  הפנימי של השמחה. וכמובן ששמחת בשר ויין או בגדים נאים אינם בניגוד לשאר שלל ההשגות וההרגשים והעומקים של השמחה

בפשוטו של מקרא אפשר שושמחת בחגך הוא תיאור וברכה, פסוק זה נאמר על חג הסוכות חג האסיף, אחר אסיפת הדגן מן הגורן והיין מן היקב האדם שמח מברכת ה' ומהשפע, וה' מברכו והיית אך שמח
השמחה היא לא רק בעצם שפע היבול ומברכת ה' אלא בנוסף יש כאן סימן על הקשר הקירבה והאהבה בין ישראל לאביהם שבשמים ושהם רצויים לפניו, וכמו שכתוב "והיה (והיה לשון שמחה - רמז שה' שמח מכך שאנו שומעים לקולו, ורמז לכך שיש מעלה בעשיית המצוות מתוך שמחה, כבן ששמח לעשות נחת לאביו) אם שמוע תשמעו אל מצותי אשר אנכי מצוה אתכם היום לאהבה את ה' אלהיכם ולעבדו בכל לבבכם ובכל נפשכם, ונתתי מטר ארצכם בעתו יורה ומלקוש ואספת דגנך ותירושך ויצהרך"

תוקן על ידי נשמה_תועה ב- 09/10/2012 01:53:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2012 12:03 לינק ישיר 

הדרגות שלי, תצמה, אינן כתוצאה מעבודה. הן פשוט - השלכה ישירה של געגועים עמוקים וחסרים גדולים, שלפעמים הם מתבטאים בכעס גדול, לפעמים בתסכול עמוק, לפעמים בשממון מאד גדול ותהומי ולפעמים - באהבה וגעגוע וכאב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2012 16:35 לינק ישיר 

ועדיין דרגות לכל דבר הם. כמו שהעצב הוא עצב אמיתי כך השמחה היא שמחה אמיתית והאהבה היא אהבה אמיתית.

הרבה פעמים באים אלי מחשבות שאומרות שהעולם הפנימי שלי, הרגשות שלי לה' והקשר שלי עם ה' הם בעצם זיוף, הם רק ביטוי של ותוצאה של הבעיות הנפשיות שלי, והם ממלאים תפקיד חשוב כלשהו במילוי הצרכים הנפשיים שלי ותו לא מידי.

אבל אני חושב שאפשר להתחזק במחשבה שה' נמצא בדיוק במקומות הפנימיים האפלים האלו אם נותנים לו להאיר גם שם, ושאם אני אחכים לא לגרש אותו משם אזי יש לי איתו קירבה מהמקומות הכי הכי עמוקים ופנימיים שלי, אני נותן לו להכנס למעמקי המעמקים שלי, ממעמקים קראתיך ה', וזה נפלא ששם בשכבה בתוך שכבה בתוך שכבה הוא נמצא וחי וקיים ונותן חיים, זו קירבה שאין יותר קרוב ממנה, במקום שבו בקילוף אחר קילוף נמצאת התפיסה העצמית, ששם נמצא האני שאין אחריו כלום, הראשוניות המוחלטת, הנפרדות הגמורה, בתוך כל זה ואחר כל זה נמצא האל שמניע את הכל, הידיד הקרוב ביותר, ושהנפש על כל תככיה ופיתוליה זו יצירתו המתהווית בכל רגע. ידוע בשם הרבי מקוצק שיש מי שבזמן קריאת שמע ממליך את ה' על כל העולם ועל ארבע רוחות השמים, אבל על עצמו הוא שוכח להמליך. שם זה הכי לא פשוט אבל גם הכי עמוק ואמיתי.
ובאמת וכי ידיעת והכרת השורשים הנפשיים והסיבות להרגשת תחושות שמחה ואהבה הופכות אותם לפחות אמיתיים? ללא נכונים? וכי בגללם ובגלל ההיסטוריה הייחודית של כל אדם ואדם האם הוא מרגיש משהו אחר ממה שהוא באמת מרגיש? חסרים ומשקעים הם לא משוכות ומחסומים שצריך לדלג עליהם בכדי להתקרב אל ה', הם רק דרך מיוחדת להתקרב וליצור קשר, "ובקשתם משם את ה' אלהיך ומצאת, כי תדרשנו בכל לבבך ובכל נפשך". כמו שהלב והנפש אין להם גבול והאפשרויות שלהם אינם מוגבלות (והנפש לא תמלא), כך אין סוף לדרכים ולמשעולים לשבילים ולשבילי השבילים אל שער השמים, ולית אתר פנוי מיניה.
כשבאים העצב והכאב אפשר להתקרב איתם אל ה', כשבאים האהבה והשמחה אפשר להתקרב איתם אל ה'. אפילו עם הכפירה אפשר להתקרב אל ה' ולהפוך את זה לקשר עמוק, לדבר ולשתף את ה' גם בזה. בכל מאורע ובכל תחושה נוצרת הזדמנות חדשה ונפתח שער חדש.

התורה ניתנה בהר סיני הנמוך ביותר והיא נמשלה למים שמטבעם יורדים למקום הנמוך ביותר, מקום נמוך שמשמעותו אני כולל את הכל אני מתאים ושייך לכל, אני יכול להכיל ולספוג הכל, את כל סוגי האדם ואת כל מצבי האדם. התורה מונחת בקרן זוית וכל הרוצה ליטול יבוא ויטול. אל פסגות (למשל כהונה ומלכות) לא כל אחד יכול לטפס אליהם, ואינם שייכים לכל, אבל התורה שייכת לכל בר ישראל הצדיקים הגדולים והרשעים הגדולים, העצובים והשמחים, העשירים והעניים, החולים והבריאים, הצעירים והזקנים, לכל אחד ואחד יש חלק בה. התורה שייכת אל בני האדם, שהם מברייתם בעלי נפשות ובעלי רגשות ומצביהם שונים ומשתנים, והיא ניתנה לנו כבני אדם בדיוק במצבים בהם אנו נמצאים, ודווקא לבני אדם עם הרגשות ועם החסרים ועם היסורים ועם השמחה ועם העצב ועם כל מה ששייך לבני אדם. דווקא מלאכי השרת לא שייכים לתורה, הם נמצאו ככלים שאינם ראויים לתורה.

בספר תהלים רואים כמעט בכל מזמור איך הקשר של דוד המלך אל ה' קשור במישרין למצבו האישי והנפשי, הוא רותם את מאורעותיו ורגשותיו הפרטיים אל השייכות הקירבה העצומה שהוא מרגיש, דרך האהבה והגעגוע הפחד העצב והשמחה - כולם פונים אל אותו משאת נפש, ומשם הוא מחפש ומוצא את ה' ומשם הוא יוצר איתו את הקשר, לא כתוצאה של עבודה עיונית רחוקה ממהלך החיים האישי. מצבים אלו הם בדיוק המביאים לבקש את ה' בלב שלם, בלעדיהם חסרה הנשמה, ודרכם אפשר להשיג מכלי ראשון "מבשרי אחזה אלוה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2012 18:10 לינק ישיר 

איזו נשמה ענקית, אני קוראת את הדברים שוב ושוב, מנסה להכניס את השם לכל הפיתולים האלו, ולהביא ריפוי למקומות המתהווים,.
כשעבר החג, עבר הדכדוך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2012 19:35 לינק ישיר 

עייפה
את רגשות הכעס וכו. אני בהחלט מבין וגם מרגיש,אך לצערי שמחה כמעט ולא באה
נשמה
תודה על הדברים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2012 09:14 לינק ישיר 

באופן כללי,ידוע שבתקופת החגים ישנו גידול במספר האנשים שמתקשים להתמודד עד כדי נסיונות התאבדות.
וגם אחוז תיקי הגירושין שנפתחים גבוה יותר אחרי החגים. (משיחות עם אנשים מקצוע, ולצערי הכרות אישית עם הנושא)
קצת אבסורדי שתקופה שאמורה לגרום לשמחה, במצבים מסוימים גורמת בדיוק לנטיה ההפוכה.
חברה גרושה כתבה לי בלי מרירות, אלא בתור ציון עובדה: "עוד לא הפנמת שחגים זה זמן רק למשפחות שלמות?!"
כשהתנאים הסביבתיים לא מספיק טובים, ולפעמים אפילו קשים יותר, קשה לנו למצוא סיבות חיצוניות לשמחה.
ואנו רגילים מגיל צעיר לשמוח רק בגלל דברים שמגיעים אלינו מבחוץ.
לא לכל אחד יש מודעות עצמית וגם כח-אנרגיה נפשית  להתחיל ולחפש מה זה בדיוק הדבר הפנימי הזה, שיכול לשמח אותו. ואז נופלים...
כי "כולם" כלפי חוץ נראים מאושרים, ורק אני מסתובב/ת עם ההרגשה הדפוקה הזו בפנים.

בגילוי לב אני חייבת להודות שאני לא ממש אוהבת חגים. במיוחד לא בשנים האחרונות. ההתמודדות עם השגרה, כאם חד הורית היא בהחלט מספיקה. חגים עושים את הכל קשה יותר לפעמים עצוב יותר ובעיקר מאתגר הרבה יותר.
אני עושה הנחות לעצמי בנושא השמחה, ומרשה לעצמי גם למצוא את הזמן להציף גם את הרגשות הפחות שמחים.
יודעת שזה בסדר לפעמים לא לשמוח, ואם עוד אכעס על עצמי ואשפוט את עצמי על זה שאני לא שמחה מספיק זה רק יקלקל יותר.
וגם,  כשהמחשבה ש "כולם" סביבי שמחים  עולה לי לראש, אני יודעת שהיא מחשבה שטחית. 
כולם מתמודדים, כל אחד עם הנסיונות שנתן לו הקב"ה לפי כוחותיו ויכולתו. זה שלא תמיד אני רואה בעיני את ההתמודדות, לא אומר שהיא לא קיימת.  מזכירה שוב לעצמי שכולם נוהגים ללבוש מסיכות בחברה. ומעמידה לעצמי כמודל אנשים שההתמודדות שלי היא כלום לעומת ההתמודדויות שלהם.
וכמו שכתבה רונית למעלה, רוב הזמן , כשאני מסוגלת ,אני בוחרת לשמוח,
שמחה בעצמי, במה שהשגתי עד היום, שמחה שאני נמצאת במקום שאני יכולה לתת,לתרום ולהתקדם.
שמחה על המתנות שקבלתי משמיים , שאת חלקן אני מזהה כמתנות, וחלקן הן ההתמודדויות שמהן אני אמשיך לצמוח.
ותודה לחגים שהסתיימו  סוף סוף, גם על זה אפשר לשמוח :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2013 13:26 לינק ישיר 

עבר חג אחד,
"מלא" ב"שמחה"...
וכבר חג אחר בפתח, צועק כל כך.
איך שורדים את זה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > ושמחת בחגך - הכיצד?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext