בית פורומים פורטל הנפש

דכאון חורף

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/11/2012 09:46 לינק ישיר 
דכאון חורף

מכירים דכאון חורף?
כילדה, אפילו הציונים שלי במחצית א', של החורף, היו נמוכים משל מחצית ב', של האביב והקיץ, שלא לדבר על היתר - בחורף הייתי בדכדוך גדול. איכשהוא זה עבר, אולי  מרוצת החיים לא מאפשרת לשקוע יתר על המידה.
אבל על הילדון שלי בן האחת עשרה, אני מגלה תסמינים זהים, עם בוא החורף הוא מתחיל להתכנס, להיות עצוב ושקט ולהביע במילים גם - כמה קשה לו בחורף. אנחנו עובדים על זה - פעילות גופנית, מוזיקה, יציאה לשמש, ריח שלעוגיות שוקולד צי'פס כשיורד גשם, וזה בהחלט משתפר, אבל עדיין אני תוהה האם לפסיכואנליזה יש הסבר לדכאון הזה שמופיע בחורף.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2012 09:29 לינק ישיר 

בטח שמכירה....יש לזה הסבר פיזיולוגי לחלוטין (משהו עם האור, אני מחוקה קצת עכשיו, תגגלי) ויש טיפולים באור חזק, או אפילו הדרכות איך לעשות את זה בבית, וזה עוזר מאד. וב"ה שכאן קיץ רוב השנה.....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/11/2012 11:48 לינק ישיר 

יש דיכאון עמיד רב שנתי גם, לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2012 15:41 לינק ישיר 

אכן ישנו דיכאון  חורף הנקרא דכאון עונתי  ואתייחס אליו בהרחבה בלנ"ד מוצאש

שבת שלווה ושקטה

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים, נוער וילדים 
אלעד, ירושלים 
0526346334
[email protected] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2012 17:51 לינק ישיר 

דכאון חורף  ((S.A.D. -Seasonal Affective depression) הינו  סוג של דיכאון, המופיע בסתיו ובחורף, ונעלם באביב או בקיץ.

נוטים לקשר אותו לעלייה ברמת הורמון המלטונין. הורמון  המופרש מבלוטת יותרת המוח, עולה ככל שהחשיפה לאור קטנה ומסייע לנו להירדם בלילה. כמו פעמון המסמן לנו ביולוגית שהגיע הזמן לישון. 
בתקופת החורף בה הימים סגריריים והחשיכה מגיעה מוקדם רמתו של המלטונין עולה וגורמת לירידה ברמות הסרוטונין, אותו הורמון האחראי על מצב הרוח, ובעקבות זאת לתחושות דכדוך עד כדי דיכאון.

לכן אחת ההמלצות לטיפול בדכאון חורף הוא חשיפה לשמש או לאור.  היום גם מדברים על ויטמין D . אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה ולבדוק אם רמת הויטמין נמוכה ולהשלימה בהתאם.

שאר ההמלצות של פעילות גופנית ובכלל פעילויות  חברתיות  וכן דיאטה מפחמימות מורכבות וחלבונים יכולות לתרום לשיפור המצב.

לגבי שאלתך עייפה  המאתגרת , לא נראה לי שהפסיכואנליזה מתייחסת ספציפית לתופעה , (מה גם שמדובר בתופעה חדשה יחסית)  אבל אני משערת  בכיוון הסמלי והאסוציאטיבי של  מרכיבי החורף הכוללים את הקור, החושך, המים  וכד'  שעשוים להפגיש עם אלמנטים פסיכולוגיים פנימיים  של דעיכה, בדידות, מוות, ניכור, חשיפה לקור נפשי , לידה ועוד. 

בברכת חורף בריא ובטוח

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים, נוער וילדים 
אלעד, ירושלים 
0526346334
[email protected] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2012 19:51 לינק ישיר 

תודה, רונית. ההסמלה מעניינת ומסתברת מאד, ושופכת אור - גם לגבי הפתרון,
למרות שברבדים העמוקים העמוקים של החושך, הדעיכה, המים והבדידות אלו שמפגישים אותנו עם תוהו מאד בראשיתי - מפגשים חברתיים וחשיפה לאור מלאכותי לא נראה שממש עוזר...
איכשהוא זה מעורר בי חרדה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2012 02:48 לינק ישיר 

אני זוכר טוב מאוד ,כמה לא אהבתי את החורף(לא שהיום אני מעריץ שלו)
החושך הגשם הברקים הרעמים ממש מדכא,ובפרט באיזור ירושליים החורף מורגש הרבה יותר וצורת הבנינים ושאין אף אחד בחוץ זה פשוט מדכא,בבני ברק זה הרבה יותר קל
אצלי זה היה גורם גם לפחדים ,אני זוכר שכל יום שישי הייתי חייב להשיג ספר שיעסיק אותי כל השבת ושלא יהיה לי זמן להרגיש
אני חושב שמה שהיה עוזר לי זה להרגיש חום ביתי,זה היה מחמם אותי מכל הקור שבחוץ,אבל לעולם לא אשכח אותו
החורף הוא מדכא עכ"פ בתור ילד

9

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2012 01:40 לינק ישיר 

שמתי לב שבמצבי הנוכחי החורף כבר לא מדכא אותי,אין לו כבר מה להוסיף
לפחות משהו אחד טוב בכל הסיפור הזה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > דכאון חורף
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext