בית פורומים פורטל הנפש

ארעיות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/4/2013 03:26 לינק ישיר 
ארעיות

חוסר נוחות וחוסר מנוחה קוראים לי שוב לבוא ולהביט. אני מביט, כמעט בעל כרחי מוצא שהמבט מנער את הרובד החיצוני הדקיק של השגרה, ההגנה הפרימיטיבית הרעועה, זו שאני מצפה ממנה, בעיקר בלית ברירה, לתת תחושה של בטחון ויציבות ונטיעות בקרקע, שממנה משתמע כאילו העולם לא סובב והארץ לעולם עומדת, לפחות לעוד יום אחד. שם בפנים אני מוצא את הארעיות, ניצבת פשוטה, קבועה, טופחת ומתריסה, מבהילה, רבגונית ורבת פנים, שולטת ומלווה, מציפה חללים פנויים, וכמעט בלתי נסבלת. זרם תמידי, הליכה בלתי פוסקת וללא ידע על יעד כלשהו, מסע סביב עצמי, לא מנוחה ולא נחלה. הרגשה אולי כמו שמרגיש עלה שנסחף ברוח אל מרחבי כדור הארץ. ויש לכך תזכורות מן המציאות, תזכורות גסות וללא הרף, מבהילות ומניאות מלהשקיע, פה לא אשב כי לא אויתיה, אי אפשר להשתרע 
כאן המקום הזמני, המקום של רגע אחד בלבד, מאלץ לבלוע את החיים בחתיכות גדולות מדי, אין די זמן לעכל וליצוק משמעות, ממוות קטן למוות קטן. לו היה אפשרי הייתי מניח אחרי אלפי אנדרטאות, עקבות, ציוני דרך, רמזים של עצמי, עוגנים שיעזרו לגבש מציאות בעלת קיום, זהות והזדהות, אבל מבלי להישאל על רצוני, בלי בחירה, נגרר ליום הבא, והרבה מדאי נזנח מאחור. אי אפשר לעמוד איתן כשהמדרגות נעות, נעות במהירות
בתוך המבול נשמעים רעשים וזעקות, של זכרונות וגעגועים, שלבי החיים, התקופות והתחנות, הנעורים, החברים, השירים, הנופים הריחות והצלילים, החגים והחגיגיות, האושר המציף שקשה להכיל ושאי אפשר להנציח, התגעשויות הלב, הפרידות הקטנות והגדולות, הדמעות, התפילות האילמות, לחישות חוסר האונים, היד הפוכרת בתחינה אלי מרום, הכאבים, הפגיעות, החרדות, ייסורי השאול שכבר עברו אבל חרשו עמוק, העילבון מהאדישות, הבדידות שמותירה השתיקה הנצחית, עול האשמה, התקווה והאשליות, הרגשות, אלו שהיו אמורים לזעזע את אושיות השמים, ואלו שהם כמו משב רוח קל, קטנים נשכחים נזנחים של כל יום ויום, מתק העולמות שספונים בדמיון ובין דפי הספרים, האני של אתמול והאני של היום, מה שאני יודע ומה שאני יודע שאני לא יודע ומה שאין אני יכול להעלות על דעתי שאין אני יודע. כולם נשכחים נשארים מאחור, כולם מסתחררים במהירות אל התוהו ובוהו הפנימי, במקום שאבדה תחושת הזמן, שם מתעתעים הדינאמיות וההשתנות התמידית. כולם דורשים את פשרם ותובעים את חלקם, כמו משא כבד, אבני נגף של ההווה
מבקש למצוא את העצמי שאותו אני מבקש כל כך, אותו עצמי שעושה אותי לכזה, לא העצמי המוכר שאין לי מושג איך ליצור איתו הזדהות, לא העצמי הנוכחי החיוור, חסר אמירה עלי, עלי הנושאו, חסר אמירה שבכוחה ליצור זהות. בינתיים נאלץ להסתדר עם העצמי הזה שהוא ריק עד תמצית הריקנות, שהמאורעות וכל המתחולל מצאו בו מקום פנוי לעבור דרכו, ושטבעו החלול הוא לאפשר להם לעשות זאת. וכדי לשכך את הצמאון הנורא, משחד את עצמי בהבנות קטנות, ומודע לכך שהן אינן אלא מסתירות את האמת הגדולה
בדמיון ואולי במציאות, שם מעבר קורץ עולם הפתרון, הטוטאליות שאין מעבר לה, המקום בו מתגלה האחדות שבין כל הסתירות העמימות וחוסר הבהירות, הבסיס שעליו מתרחש הכל, ללא טלאים על גבי טלאים, ללא הסברים של למפרע ואסימונים נופלים, ללא הבלבול הנורא. כולי מתנקז אל נחשול עצום ששוטף ומתכוונן אל היום ההוא, הכל נדחה ונדחה אל עבר היום הבהיר הברור, היום שנותן את המשמעות, לחיבור מחדש אל הנצחי והאינסופי, חזרה אל שורש השורשים של ההוויה כולה, שמכיל את הכל במין פסיפס עצמי אדיר, שמשתלב בפסיפסים העצמיים האדירים של הזולת, מהווה מהעבר ומהעתיד, שמשתלבים במיליארדי חיבורים ונקודות השקה למין סיפור אינסופי, אין התחלה וסוף, מהיכן שתקרא אותו, מכל כיוון שתסתכל, גם אם יהיה שונה לגמרי, הוא יהיה נכון ואמיתי, חצוב בסלע. שם חבוי הסוד שאינו ניתן להשגה, סוד נפילת החומות. יום שהוא לא יום ולא לילה, אין שניות, אין אני אתה והוא, אין שני צדדים למטבע, ולכן גם צד אחד אינו, תמורה באופי ומהות המציאות המוכרת, עולם אחר לגמרי, שם לטבוע ושם לנוח

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2013 16:18 לינק ישיר 

נשמה דבריך עמוקים ונוגים, מתארים תחושות והרגשות בעצמה רבה. ניתן 'לחוש' את הטלטלות, העצב המבט הנוגה ועוד. אני זוכר שלפני שנים השתתפתי בתערוכת אמנות שחלק מהיוצרים היו אסירים מבתי כלא. אחד המוצגים היה ידים מגוידות עשויות גבס, המחזיקות בעוצמה בסורגי תא, עורן צפוד ומקומט, כאילו מביטות בך במבט אילם. כשקראתי, נזכרתי. 
מסקרן אותי כמה נקודות:
1. האם בחייך אתה מנצל את כשרון הכתיבה הענקי הזה בעוד תחומים?
2. איך מגיעים להשראה כה עמוקה? 
3. האם באותה מידה תוכל לכתוב על אופטימיות וקרני אור המאירים מעט את הבלבול והחושך?
בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2013 22:19 לינק ישיר 

שלום לך 
תודה רבה על המחמאות
מעניין שזו התמונה שהדברים שכתבתי הזכירו לך. באמת בעיני זה סוג של כלא, לא בור קטן וסגור, אלא כלא משונה של מרחבים אדירים שמשתנים ללא הפסקה, לפעמים הם נותנים תחושה של חופש עמוק, ולפעמים הולכים בהם לאיבוד ורוצים לברוח, אצלי יש צורך חזק לאחוז באלו סורגים, משהו של יציבות, עוגן.  

לגבי השראה אני לא יודע, יודע שאין לי שליטה על החיטוט העצמי האינסופי, וזו בעיה. כשמגיע שלב שקשה לשתוק ויש צורך גדול להתבטא, אז אני כותב, כתרפיה, זה מאד משחרר, ומומלץ. בזמנו כתבתי לעצמי בפנקסים, כאן בפורום זה המקום היחידי שכתבתי בפומבי, ויש לזה עוד השפעה.
זה זמן שיש הרבה שמתרוצץ בפנים, תנועה פנימית תמידית, זכרונות רסיסי מחשבות ואסוציאציות, הם מבשילים לאט ומצטברים עד שמתגבשים לאיזו אמירה, ואז נוצר צורך להביא אותה לידי ביטוי (מנגד יש את הזמנים של הואקום). מרוצה מזה שיש כלי יעיל שמשרת אותי. התוצאה לא חשובה אלא התהליך, זה שאני מביא את עצמי לידי ביטוי, הניסוח הסופי לא באמת חשוב. בכל זאת כשאני כותב כאן, אני משקיע הרבה יותר בתוכן ובסגנון, כדי להיות יותר ברור וכדי להרשים ולקבל מחמאות, חשוב לי לחשוב ולהרגיש שעם ולמרות כל הבעיות שלי יש בי משהו שמעורר הערכה, באופן כללי לא מצליח להתעלות מעל הצורך הזה, והוא צורך לגיטימי.
לכתוב פסימי הרבה יותר קל, כי אני פסימי, מוציא מה שיש בפנים ומבטא מה שכבר קיים, הכתיבה האופטימית היא פחות תיאור של מה שיש, צריך לייבא מה שחסר, שכנוע עצמי, נסיון לאזור כוחות ממקור אחר כדי להתמודד עם הפסימיות הטבעית, יותר מאומץ ופחות אותנטי לכתוב אופטימי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2013 01:15 לינק ישיר 

נשמה, יש ספר של ג'וליה קמרון בשם 'דרך האמן' איני צריך להמליץ לך עליו משום שאתה כבר מבצע את הנאמר שם יותר ממצוין, אלא שאולי העיון בספר יעניק לך כיווני מחשבה אופטימיים.
אני מסכים עם העניין התרפי. אני אישית עוסק בייעוץ, [לא תרפיה, איני מטפל] במסגרת עבודתי נתקל עם מגוון רחב של אנשים בעלי עולם פנימי עשיר ואכן אני מציע להם להתאמן על כתיבה ולהביע את המתחולל בקרבם, להוציא, לבטא היחודיות הפנימית.
כאשר מעלים על הכתב הכל מקבל פרופורציה אחרת. מתרגמים את הרגשות למנגינה כתובה, זה משחרר ומועיל וכאשר אחרים קוראים את התוכן, או מזדהים, או שלא אבל לא יכולים להתעלם, הרי שיש בכך סיפוק פנימי רב.  

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > ארעיות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext