בית פורומים פורטל הנפש

יכול להיות ילד בן 5 הומו?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/8/2013 20:43 לינק ישיר 
יכול להיות ילד בן 5 הומו?

שלום לרונית ולכולם הפורום הזה נפלא, למרות שרק פעם בכמה חודשים יוצא לי להכנס לקרוא. כעת יש לי בעיה שמטרידה אותי, ואשמח לתשובה מקצועית. יש לי ילד, נשמה טובה, מהמם, אוהב ואהוב בן 5, אבל בזמן האחרון עולות בי חששות אם יש לו נטייה מינית הומוסקסואלית או שהוא טרנסג'נגר. ממש לא נעים לי לכתוב ולחשוב עליו ככה, אבלל דווקא בגלל שהוא כזה מתוק בולט לי היותו נשי כל כך. בטח תאמרו, יש הרבה ילדים בנים עדינים וזה כלום, אבל אני חוששת שמא זה יותר מזה. הוא לא אוהב לשחק במשחקי בנים כמכוניות ושוטרים וגנבים וכאלה. מה שבמיוחד הוא אוהב זה לחבק אותי ולהיות איתי, שאספר לו ספרים, אשיר לו שירים וכו'. הוא עדינוני, פחדנוני, מפחד לעלות גבוה, מפחד לקפוץ וכו'. כשנמצאים בחברת בני דודים, חברים, הוא תמיד משחק עם הבנות ולא עם הבנים כשאני מסרקת פאה, שמה לק וכדומה הוא מתעניין ורוצה להבין ולנסות גם הוא מדי כמה דקות בא לתת לי חיבוק ונשיקה , ממש באופן מוגזם. הוא עושה חלוקה ואומר שאני שלו ובעלי הוא של אחיו הקטן. לדבריו, "אבא הוא שלך ואמא היא שלי". נראה לי כי כבר היה אמור להרפות ממני ולחקות את אביו בגיל זה (תסביך אדיפוס?) נראה לי כי אם הייתי חילונית, הייתי אומרת שהוא בת בגוף גבר, טרנסג'נדר... חלילה... והשאלה שלי היא: מה עושים??? אני מתה על הילד הזה,הוא כזה מתרפק ומלא רגש, אוהבת אותו הכי שיש, אבל מפחדת שמשהו לא תקין. מה לעשות?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2013 01:52 לינק ישיר 

לא יודעת מה להגיד לך לגבי הגיל.
מה שכן, חיבוקים ונשיקות זה גם לגבי בנים.. יש לי אח (גבר, גבר..) שגם הוא אוהב לחבק ולנשק את הורי.. לא חושבת שזה מראה עם חוסר גבריות...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/8/2013 16:03 לינק ישיר 

שלום לאמא המודאגת!

לצד החששות "אולי הבן שלי הומו!" ("ואני לא מוכנה להשלים עם עובדה זו") שאלת שאלה 'נסתרת' "אולי בכל זאת התנהגותו טבעית לגיל?"
בהתנסות שלי בנושא אני יכול לומר לך שבגיל הזה יכול להיות הכל ויכול גם לא להיות מה ש"צריך", מה שבטוח הוא, שהילד עוד יעבור תמורות ושינויים וגם במיניות. או במילים פשוטות - המיניות לא מתקבעת בגיל הזה.

אצל כולנו ישנם חלקים נשיים וחלקים גבריים, אותם ספגנו (ברצון או לא) מאמא ואבא שלנו. ילד חייב לחשק דיו "תפקיד" מסויים, עד כי ממצה אותו עד תומו, אחרת נוצר חסך במקום הנשי/גברי. בהמשך החיים ילד ירגיש כמיהה למקום ההוא שלא הושלם.

ישנם הורים שנבהלים מכך שהילד שלהם נמשך לצבע וורוד או מעדיף לשחק עם בנות במשחקי בובות. הם מרחיקים בכח את הפריטים ה"בעייתיים", והילד שמתוסכל "אוף, למה?" נשאר עם חסר מסויים דווקא לדבר ההוא (ונוצרת כמיהה דווקא לבובות או סוגי איפור). בשורה התחתונה: המטרה לא הושגה, מה שכן, נוצרה הבלטה לכיוון מסויים מאד והילד נשאר איתה.

עצתי היא לתת לילד To play it ולא לנסות לכפות עליו להתנהג אחרת. גם מחשבות קשות בדבר עתידו לא יקלו עליו, וכאן אולי המקום לפנות לייעוץ, וזאת עבורך. הרי רגשות קשים כלפי הילד יושלכו עליו מאוחר או מוקדם, ועדיף שזה לא יקרה.

בהצלחה רבה,
אברהם ביטקין

עו"ס אברהם ביטקין, B.S.W 

פסיכותרפיה חזותית, קוגניטיבית-התנהגותית.
מתאם תכניות שיקום פסיכיאטרי ב'סל שיקום' (משרד הבריאות). 
אבחון, טיפול וייעוץ להורים. 

טל': 052-7741770 
bitkin770 @gmail.com

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/8/2013 23:19 לינק ישיר 

סגרס, תודה על התשובה היפה. זה עוזר לי. אבל איך זה שלרוב הילדים הבנים אין חלקים נשיים גדולים כל כך כמו לילד שלי? רונית, חשובה לי תגובתך על התנהגות בני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2013 23:53 לינק ישיר 

שלום לך סוני,
 אני מבינה שדאגתך מתבססת על הרעיון כי הומוסקסואל הוא בעל התנהגות נשית. חשוב לציין כי יש יותר מיתוסים סביב עניין ההומוסקסואליות מאשר אמיתות . המציאות מוכיחה שיש הומוסקסואלים שבעלי התנהגות נשית ויש ביניהם בעלי התנהגות גברית. וכן ההפך, ישנן נשים הטרוסקסואליות שבעלות דפוס של  "טום בוי" כמו גם גברים הטרוסקסואלים שהחלק הנשי חזק אצלם. 
עד היום אין תשובה ברורה לשאלה מהי הסיבה להתפתחות ההומוסקסואליות , כיצד היא נגרמת והאם ניתן לנבאה כבר מילדות. 

ולגבי בנך, הדבר היחיד שניתן להגיד שבשלב זה בחייו הוא מזדהה איתך כאמא ועם פעילות נשית. 
מבחינה פסיכודינמית ניתן לחשוב על כל מיני כיוונים אבל לשם כך צריך להכיר לעומק אותו ואת יחסיו עם ההורים. 

בברכת לילה טוב ורגוע

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים, נוער וילדים 
אלעד, ירושלים 
0526346334
[email protected] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2013 11:00 לינק ישיר 

סוניסוני כתב:
סגרס, תודה על התשובה היפה. זה עוזר לי. אבל איך זה שלרוב הילדים הבנים אין חלקים נשיים גדולים כל כך כמו לילד שלי? רונית, חשובה לי תגובתך על התנהגות בני

כמו שאמרה כאן רונית, "נשיות" איננה הגדרתם של הומוסקסואלים.
ישנם הומוסקסואליים 'גבריים' או 'נשיים' בדיוק כמו אצל הטרוסקסואלים (הלא-הומוסקסואלים).  

אם נדמה לרגע שיש לכל אחד ואחת מאיתנו שני ''מצברים'': אחד 'גברי' (מצד אבא) והשני 'נשי' (מצד אמא). וחשוב לילד למלא את שני המצברים:
מגע של אבא, מגע של אמא. 
להתנהג כמו אבא, להתנהג כמו אמא
לשחק משחקי בנים, לשחק משחקי בנות וכו'

אולי שלב מסויים מתארך - הילד "מעבד נתונים", זה הקצב שלו. שאלות הזדהות - של מי אבא? של מי האמא? אם יש מושג של "ירושה", איך אתחלק עם אחי? ברור שאני רוצה יותר את אמא, כמו כל ילד! אז אבא שלך, ואמא שלי...

עד היום נעשו הרבה מחקרים במטרה לנסות לנבא את זהותו המינית של אדם. התוצאות לא הביאו אותנו לשום מקום. 

עו"ס אברהם ביטקין, B.S.W 

פסיכותרפיה חזותית, קוגניטיבית-התנהגותית.
מתאם תכניות שיקום פסיכיאטרי ב'סל שיקום' (משרד הבריאות). 
אבחון, טיפול וייעוץ להורים. 

טל': 052-7741770 
bitkin770 @gmail.com

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/8/2013 10:10 לינק ישיר 

זה הרבה חומר למחשבה... אנ י לומדת את התגובות יקח קצת זמן להפנים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2016 12:57 לינק ישיר 

אשמח לשמוע גם בנושא ,יש לי ילד בן 5 וחצי מאוד מאושר ושמח , הוא ילד רביעי לאחר בן בכור בן 17 שעסוק מאוד בלימודיו בישיבה ולאחר מכן עם חבריו ולאחריו 2 בנות מאוד קשורות לבית ואליו , הוא מרבה להיות איתן ואפילו מעט סולד מאחיו הבכור .

הוא מרבה לשחק בברבריות , ומאוד אוהב ללכת אחרי הגן לחברות בנות שכן יש להן הרבה בובות ותחפושות של נסיכות אותן הוא אוהב ללבוש ..

הוא אפילו אמר לי פעם שחבל שה' לא ברא אותו בת כי הוא מאוד אוהב את הבגדים הצבעוניים של הבנות .הוא מרבה להתעסק בהבדלים בין בנים ובנות בנושאים התנהגותיים ושואל אותי על כך .

לפני כחודשיים הלכנו לפסיכולוגית ולאחר שהיא שוחחה איתנו ואיתו בנפרד קבעה שאין מה לטפל כי הילד שמח ומאושר ואין מה להתערב ..

אני מאוד מודאגת ולא יודעת כיצד להגיב לכך , אנחנו חברים בקהילה דתית ואני מאוד חרדה לגבי תגובת הסובבים ולאיך שהם מסתכלים על הדברים .

אשמח לשמוע את דעתך ולכוון אותי כיצד עלי להתמודד עם הנושא .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2016 07:58 לינק ישיר 

מלכה שלום,
ראשית כפי שכבר נכתב מעלה. אין אפשרות לנבא ממשאלות של ילד להיות בת ולהתנהג כילדה לזהות בוגרת הומוסקסואלית. ביחוד שמבחינה התפתחותית זה הגיל שילדם עסוקים בהבדלי המינים. 
מה שחשוב בשלב הזה שהילד שלך שמח ומאושר להמשיך לאפשר לו את התנאים לבריאות נפשית זו .
לגבי ההתמודדות עם החברה. החברה מאז ומתמיד מתקשה לקבל את החריג והשונה, עם זאת בשנים האחרונות מתפתחת יותר ויותר  פתיחות וסובלנות כללית יותר  , אחת הסיבות היא שהשונה כבר אינו כל כך נדיר ואינו נחלת בודדים. השונויות הן רבות יותר וישנה יותר העזה 'לצאת מן הארון' לא רק במובן ההמוסקסואלי. למשל, הנוער הנושר , בעבר הוא היה האימה הגדולה של משפחה דתית טובה, היום הוא לרוב נשאר במשפחה והחברה יותר פותחת זרועות לחבקו, על אף שאינה משנה את ערכיה הדתיים (היא יותר מקבלת את הנער אך לא למשל את חילול השבת שעשה). באופן דומה החברה הדתית נדרשת להתייחס גם להומסקסואל בצורה יותר סובלנית , מבלי כמובן לשנות מערכיה של מה מותר ומה אסור הלכתית. 
כמובן שעדיין העבודה רבה. אין ספק שהומוסקסואליות הוא אתגר מורכב יותר בעיקר לאדם השומר מצוות. אך האדם למוד ניסיונות ואתגרים והתורה אינה בשמיים. 
לסיום, חשוב להמשיך לתת לילד את הבסיס הבטוח בו יוכל להמשיך לחקור את העולם ואת עצמו בשאלותיו הסקרניות, בהתנסויותיו המשחקיות ולהמשיך לפתח את הדימוי העצמי חיובי שלו  כי אליו כלאדם נזקק באשר הוא, ובמקביל לצמצם את השפעתה של דעת החברה 'של מה יגידו' על ההתנהלות שלנו עם ילדינו.
בברכת שבת שלום

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים וילדים
פסיכותרפיה פסיכואנליטית
טיפול אישי, זוגי והדרכת הורים
בית שמש, בני ברק, ירושלים 
0526346334
 [email protected]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2016 13:24 לינק ישיר 

מה שיש לי להגיד, אני הקטן ;

שהאמא חייבת ללכת לטיפול,
זו חרדה רצינית.

יש לשיטת "שלושת המימדים"
טיפול בעניין,
ואפשרות לטפל בילד דרך הטיפול באמא.

בסופו של דבר
יש לילד כזה עולם עשיר יותר,
הסיכוי שהילד הזה יעזוב את כל
מה שהוא למד ויבחר ללכת
בדרך מוזרה - היא קלושה,
גם אם נגיד שהוא הומו או עם נטיה אחרת.

הסיכוי לזה שהוא הומו או בעל נטיה אחרת
הוא גם לא גדול.

זה שהילד נמשך לשמלות
זה לא אומר שהוא נמשך להיות בת,

אפשר גם לפתח איתו שיחה ;
למה הוא נמשך לשמלות וכו'

וככה לפתח את המודעות שלו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2016 13:27 לינק ישיר 

נ. ב.
אומרים שיש הומואים שנולדו הומואים.

אולי בגיל 5 אין עדיין את התוצר הסופי.

בכל אופן, כולם אהובים,
ולכל אחד יש את תפקידו בעולם הזה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2016 13:38 לינק ישיר 

נ. ב. הרבה הרבה הומואים
יש להם אפשרות
לחיות בכיף ובסיפוק עם אישה,

אז אין כאן מה לחשוש יותר מדי,

ובמיוחד אם תטפלי בעניין

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2016 09:33 לינק ישיר 

אין הומואים ואין טרסג'נדרים
ישנן תאוות מסוימות, שאצל הגויים קידשו אותן עד לכדי רמת הגדרת אישיותו של אדם, בעוד שהן סך הכל עוד תאווה דימיונית בסבך כל התאוות המרכיבות את אופיו של האדם
זה הכל הבל הבלים
אני יכול להעיד על עצמי שעברתי את כל זה, ומעולם לא הלכתי לשום טיפול, כיוון שאפילו לא ידעתי שיש לזה שם ושזה "לא רגיל", התחתנתי וזה עבר לי כאילו לא היה מעולם.
רק כמה שנים אחרי החתונה התוודעתי לכל העניין הזה של הומואים וטרסג'נדרים, וברוך ה' שהבדילנו מן התועים ונתן לנו תורת אמת, אילו הייתי מתוודע לכך בבחרותי הייתי נופל בדמיוני תחת קטגוריה של אחד שצריך טיפול, ולא הייתי "כשיר" להתחתן, וכל החיים הייתי נשאר עם המטפלים ועם השגעון ורעות רוח שכאילו אני שונה. אבל ברגע שלא ידעתי מדבר כזה, ואף פעם לא חלמתי שאני שונה (בזה שאני נמשך לבנים ולא לבנות) התחתנתי ונקשרתי באהבת נפש לאשתי (לשעבר) ועד היום, למרות שאני גרוש, אין לי שום משיכה לבנים, הכל חלף ועבר כחלום יעוף.

זה הבל הבלים!
בת בגוף של בן... חלומות! האם ישנם גברים נשיים יותר או נשים גבריים יותר? בהחלט, אני מכיר כמה כאלו, אבל זה לא הופך אותם למה שהם לא. גם אני גבר קצת נשי, שונא אלימות, רומנטי, לא מתחבר להרבה דברים שמושך גברים בד"כ, בעל בכי גדול, אפילו צפייה בסרט טפשי, יכול להותיר אותי עם אמבטיה של דמעות (ממש לא גברי), אני מתחבר מאוד לסגנון של בחורות בכתיבה, עם זאת, גבר נולדתי וגבר אשאר. זה הכל שטויות והבלים של הגויים. כל ההומואים אם היו מתנהגים בדרך התורה, ולא היו נותנים דרור לתאוותיהם, והיו מתחתנים היו מתרפאים באורח פלא מהשטות הזאת.
אבל, אני לא מזלזל באלו שמאמינים בכך, כיוון שאמונה בדבר יכול להפוך גם דמיון למציאות. לדוגמא אנשים שמאמינים ב"תהליך השלום", כמה שהמציאות תכה על פניהם הם לא מתעוררים מהחלום, וכן להיפך, אנשים שמאמינים בארץ ישראל השלמה בכל מחיר אפילו במחיר מלחמת עולם, כמה שתוכיח להם שזה לא מציאותי הם ממשיכים לחלום, אז איך נגדיר אותם "שלומואים" (על שם חלום ה'שלום', או הארץ ה'שלמה'...)? נגדיר את זה כמחלה? שטויות.
ה' נתן לחוש הדימיון שלנו כוח רב, ואפשר להשתמש בו לטוב ולרע, מי שמשמתמש בו לטוב, למשל, לומד ספרי מוסר וחסידות ומדמיין את צבא השמים את הגיהנום ואת הגן עדן, את התענוגים הרוחניים שבהתקרבות להשי"ת, יזכה ויחוש אותם בפועל ממש, למרות שיתקשה להוכיח לאחרים ולהראות להם מה בדיוק הוא רואה ומה בדיוק הוא מרגיש, ומי שיתן לכח הדמיון שלו דרור ללכת לאפיקים בלתי רצויים, יגיע למחוזות של "הומואות" ו'טרסג'נדריות' ועוד כל מיני דמיונות שווא ותעתועים.
בני ובנות ישראל עזבו את דרך הגויים ואת הגיגיהם הטפשיים הרדודים, למדו לברר את התבן מהבר, ואל תלכו בדרך איתם. מסכנים הם הילדים שלנו שגדלים בצל קהילות 'פתוחות' שנותנים לכל ההבלים של הגויים להיכנס אצלם, הלא עם חכם ונבון אנחנו ומה לנו את את הכסילות והרדידות והטפשות של הגויים?
שנה טובה וברוכה, שנה טובה ומתוקה לכל חברי הפורום ולכל בית ישראל, אמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2016 14:35 לינק ישיר 

ישנם הרבה בגיל העשרה
עם נטיות ומשיכות
שזה מתנדף להם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2019 20:04 לינק ישיר 
הצד השני

רציף כתב:
נ. ב. הרבה הרבה הומואים
יש להם אפשרות

ובמיוחד אם תטפלי בעניין

נשלח מהאנדרואיד שלי

מה פתאום שאשה סטרייטית תגלה שהתחתנה עם אדם שלעולם לא יימשך אליה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2019 00:25 לינק ישיר 

יומהשישי כתבה:
הצד השני

רציף כתב:
נ. ב. הרבה הרבה הומואים
יש להם אפשרות

ובמיוחד אם תטפלי בעניין

נשלח מהאנדרואיד שלי

מה פתאום שאשה סטרייטית תגלה שהתחתנה עם אדם שלעולם לא יימשך אליה

אפשר לגלות לה לפני,
ואפשר אולי שאין צורך לגלות לה, כי ההומו אוהב ומתפקד

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > יכול להיות ילד בן 5 הומו?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext