| נשלח ב-4/11/2013 22:22 |
|
| |
טיפול יקר
שלום לכולם, לאחרונה הפנו אותי ב"עצת נפש" לטיפול פסיכולוגי. הבעיה היא שהמטפלים יקרים (אחד רצה 450 ואחד 250). אני יודע שבאופן כללי זה לא דבר זול, אבל עד כדי כך? זה הרי טיפול של חודשים... אני זוכר שבעבר ראיתי שיש משהו של משרד הבריאות, שאמנם התור מאוד ארוך אך זה בחינם. איך אני אדע אם המטפל מתאים לי? הרי ב"עצת נפש" הפנו אותי לשניים מאוד ספציפיים (אפילו שהם במרחק כמעט שעתיים נסיעה ממקום מגוריי), ובכל מקרה כבר הייתי אצל פסיכולוגים (על אף שלא בגלל מה שפניתי לעצת נפש) ואני חושב שלא שייך איזה פסיכולוג "כללי" (כמו רופא משפחה לדוגמא) אלא מישהו מומחה לבעיה שלי...
תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2013 10:20 |
|
| |
כנראה תצטרך לעשות עבודת שטח בקרב ארגונים ותחנות לבריאות נפש בסביבת מגוריך עד שתמצא את המטפל המתאים.
ניסית לברר דרך קופת החולים שלך? אולי אף תפנה למשרד הבריאות ותשאל אותם?,
מקווה שתמצא את המטפל המתאים מכל הבחינות. בהצלחה,
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2013 20:26 |
|
| |
אני שמח על הזדמנו נוספת לנפץ את המיתוס כאילו טיפול אצל אנשי מקצוע העובדים במערכת ציבורית פחות איכותי מאשר בקליניקה הפרטית, ולשם כך אנשים רבים מוכנים לשלם 800 ₪ לפגישת פסיכיאטר (20 דק׳ במקרה הטוב) ו-450 לפסיכולוג. הטיפול הוא איכותי אצל שניהם, ויותר מכך, מרבית אותם אנשי מקצוע המקבלים קהל בקליניקה הפרטית, עובדים גם במרפאות הציבוריות = נותנים אותו שירות.
מאידך, אפשר להבין את מי שמעדיף טיפול פרטי, שייתרונותיו גדולים מאד:
1. אתה זה שבוחר את המטפל (ולא מה שהחליטו עבורך במרפאה הציבורית)
2. לא צריך לחכות חודשים עד שתורך יגיע
3. טיפול פרטי יותר מכובד - אינך צריך להכנס ל״מרפאה פסיכיאטרית״ (עם כל התחושות הנלוות למושג זה)
4. מטפל פרטי לרוב יהיה זמין יותר גם בטלפון (לבירור קצר כמובן) מאשר ׳עובד מערכת׳
5. מטפל ׳משוחרר׳ יותר ולא אחד שראה עוד 7 מטופלים לפניך
ועוד ועוד ועוד.
הסיכוי למצוא מטפל מומחה לנושא ספציפי + במרפאה הציבורית הקרובה אליך זה אתגר אמיתי, ובאמת כמו שאמרה רונית שווה לעשות ״עבודת הרגליים״ ולברר בתחנות בריאות הנפש הציבוריות.
לא מזמן עלה כאן פוסט המתייחס למחירי המטפלים. אשתדל להעלות אותו שוב. אך כמובן שבמקרה של קושי כלכלי - הקושי נשאר להיות קושי ושוב חוזרים אל השאלה: היכן משיגים?
אבחון, טיפול וייעוץ להורים.
טל': 052-7741770
bitkin770 @gmail.com
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|