בית פורומים פורטל הנפש

איך לעודד נערה להפתח ולשתף?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/5/2014 19:29 לינק ישיר 
איך לעודד נערה להפתח ולשתף?

שלום לכולם!
אני כותבת חדשה בפורום וקוראת ותיקה. (שנהנית מאוד לקרא את ההודעות בפורום)

ישנה נערה בגיל העשרה שמאותתת לי זה זמן רב שהיא במצוקה.
לאחרונה קראתי לה ואמרתי לה שניכר על פניה שהיא סובלת ואשמח לעזור לה במה שאוכל.
כדי לא ללחוץ עליה במידה והיא לא תרצה לשתף אותי דוקא, אמרתי לה שיתכן שאני טועה וסתם 'חושדת' בה.
אך היא ישר ענתה לי שאני לא חושדת בה ומשהו אכן לוחץ עליה.

ניסיתי לשאול אותה אם זה קשור לבית הספר או ללימודים והיא ענתה בשלילה. (אני יודעת שיש לה בעיות תקשורת במשפחה אך היא לא יודעת שאני יודעת).
כאן נתקעתי ולא ידעתי איך לדובב אותה להפתח, היא הרגישה מאוד לא נוח ולא ידעה מה לומר לי.

האם תוכלו ליעץ לי:
א. איך אוכל לדובב אותה בעדינות וללא חטטנות להפתח ולשתף?
ב. מה לא לעשות כדי להרתיע אותה שתסגר?

תודה מראש!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2014 12:45 לינק ישיר 

שלום לך רבקה
ראשית ברוכה הבאה לפורום ואני שמחה על שאלתך החשובה והמאתגרת  שמעסיקה רבים איך לדובב נערה להיפתח
אני חושבת שיעזור לנו לחשוב ולהשיב אם נבין את אופי הקשר שלך עם הנערה. האם את קרובת משפחה, מורה, יועצת, שכנה, חברה וכד' וכן כמה זמן את מכירה אותה ומה הקשר שהתפתח ביניכם עד כה?

חברי הפורום מוזמנים להתייחס ולהגיב
בברכה

תוקן על ידי רוניתלזר ב- 13/05/2014 12:46:09

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים, נוער וילדים
טיפול אישי, זוגי והדרכת הורים
אלעד, ירושלים 
0526346334
 [email protected] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2014 17:16 לינק ישיר 

אני חושבת שמעבר לזה שחשוב שהיא תיפתח,
חשוב ומופלא גם שאת קראת לה, שראית אותה. לפעמים לא צריך יותר מזה. לפעמים המטרה היא לא לפתוח, אלא  שהיא תרגיש שיש מי שראה אותה, שחושב עליה ורוצה בטובתה.
מעבר לזה - זה שלה אם לבחור להיפתח או לא.
אני חושבת שכמבוגרים אנחנו צריכים לספק את "המצע" עליו יוכלו לבחור מה לעשות. ואת סיפקת את זה וזה מרגש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2014 22:53 לינק ישיר 

רונית תודה על אישור הכתיבה ותגובתך לשאלתי!

להלן תשובות לשאלותיך:
אני מכירה אותה רשמית הרבה זמן (כשנתיים) ואני דמות סמכותית בשבילה.
הקשר האישי ביננו עודנו טרי ואינו חזק בכלל.

שירי, בכלליות אני מסכימה מאוד עם דבריך שלא טוב ללחוץ על עליה להפתח ורצוי לתת לה לאמר מה שהיא רוצה (אם בכלל) ובקצב שלה.
אך במקרה הספציפי הזה, איתותי המצוקה שלה ברורים מאוד, כשהתענינתי בעדינות יתרה היה לי ברור שהיא רוצה לענות ולספר אך חשה מבוכה רבה. לכן אני כן רוצה לדובב אותה להפתח כי ברור לי שהיא רוצה (מאוד!) לשתף אותי אך לא יודעת איך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2014 10:00 לינק ישיר 

רבקה שלום,
כללית אני מאד מתחברת לדברים של שירי וזהו מסר מאד חשוב לכל מי שנמצא בקשר טיפולי, תמיכתי עם כל אדם. להיפתח לא תמיד המטרה המרכזית , אנשים ובעיקר ילדים זקוקים לדעת שיש מי שרואה אותם, חושב עליהם, מכיר במצוקתם באשר היא ורוצה להטיב עמם.
ואכן, רבקה נראה שהיא חשה זאת איתך.
עם זאת, היות ואת מרגישה שהיא רוצה לספר ונשמע כאילו זה על קצה לשונה , יתכן שהיא רוצה את עזרתך בלספר ולא פחות היא זקוקה באמצעותך  להכרה בתחושות שלה ואולי מנגד גם הרגעה שזה לא כזה מביך ונורא.  

בעיקרון הייתי מציעה שתשתמשי במה שאת כבר חשה , חוששת, ומניחה לגביה.
אני אציע פה מספר משפטים על סמך הדברים שהעלית, ושאת יכולה לנסח באופן שמתאים לכן 
"אני מודה לך שהיית מוכנה לשתף אותי שמשהו לוחץ עליך"

"אני לא רוצה להישמע חטטנית אך אכפת לי ממך ואני רוצה לעזור... האם זה בסדר שננסה לשוחח על מה שמציק לך?"
"כמובן, בכל רגע שתרגישי לא נוח תגידי לי ונוכל לעצור" 

במקרה הזה הייתי מציעה כן לפתוח ישירות את מה שכבר את מנחשת, משערת או מניחה. 
יתכן מאד שהיא זקוקה לחוויה שאת לא נרתעת ולא תהי נבוכה מכל מה שיעלה בשיחה ואם מסתובבים סביב הנושא ולא נוגעים בו הדבר עשוי לעורר חרדה לא מודעת שמדובר בטאבו .
לכן הייתי מציעה להגיד משהו כמו
 "אני מניחה שקורים בבית  דברים שמציקים לך, זה בסדר לדבר על זה...אני מוכנה לשמוע "  
חשוב גם להבטיח סודיות (כל זמן שאין מדובר במצב של פגיעה בקטין)
"יתכן שאני טועה אבל נראה לי שאת רוצה לשתף אותי קצת יותר אבל את מרגישה לא נעים... יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להקל עליך?"

רבקה, האם נראה לך שהכיוון הזה יכול לעזור?

תוקן על ידי רוניתלזר ב- 15/05/2014 07:35:06

אלעד, ירושלים 
0526346334
 [email protected] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2014 14:52 לינק ישיר 

תודה לך רונית!
להבטיח סודיות אכן מאוד חשוב, ובאמת ראיתי מהרגע הראשון שדיברתי עם הנערה שטוב לה לשמוע את זה.
עד כה ניסיתי לדובב אותה אך לא הלך, ברגע ששאלתי אותה ישירות בעינין נושא הבעיתי כפי שהצעת, היא נפתחה וסיפרה מה מעיק עליה.
אז תודה לך! ותמיד אשמח לשמוע עוד טיפים (do's and don'ts) דברים שחשוב לזכור בנושא רגיש זה של הקשבה והצעת/מתת עזרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2014 09:21 לינק ישיר 

שמחה לשמוע . 
ילדים ומתבגרים לא פעם מחכים שנשאל אותם ישירות בבחינת "את פתח לו"
שבת שלום

אלעד, ירושלים 
0526346334
 [email protected] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2014 11:41 לינק ישיר 

רונית

תודה על הכלים החשובים. הם נראים פשוטים והם יעילים מאד.

הכלים המילוליים האלו, רק משפט לכאורה, צריכים להיות באמתחתו של כל אדם שאכפת לו מאחרים, כי הזדמנויות כאלו מופיעות לא רק אצל מי שנשען עלינו במסגרת מוסדית, אלא גם יכולות להופיע בין חברים, במשפחה קרובה ורחוקה, בכל מקום.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2014 00:19 לינק ישיר 

מנסיוני כשלוקחים נער או נערה לסיבוב ערב או קניות ויושבים לפיצה וכד זה גורם להם להפתח כמובן בתוספת העיצות הנ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2014 09:57 לינק ישיר 

ומנסיוני, כשהדברים לוחצים באמת הם יוצאים לבד.
אם הם לא יוצאים משהו שם בפנים לא בשל מספיק. ואולי כשיוציאו אותו בוסר, זה לא יהיה טעים בכלל.
כל פצע שהוא תהליך ההגלדה שלו כולל עטיפת החלק הפתוח על ידי סיבי פיברין, כדי למנוע מהדם להמשיך לזרום, אחר כך הדם מתקשה ותחת העור הפגוע מתחיל לצמוח עור חדש הדוחה את הדם הקרוש החוצה עד שהוא נופל מעצמו ונשארת צלקת ורדרדה.
אם מישהו ינסה לגרד בכוח את הדם הקרוש הזה כדי לעודד את הפצע להבריא, לפני שהעור הספיק להתחדש, הוא עלול לגרום לפתיחת הפצע מחדש.
ודי לחכימא.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/1/2015 08:36 לינק ישיר 

אם תעודדי אותה ותתני לה כח אז אולי היא תרגיש צורך לספר לך סודות רק הבעיה שברגע שמתחילים לספר אז הקשר מתחזק יותר ואז נוצרת תלותיות מסוימת שזה בסדר רק שהצד השומע יהיה טיפה מבין ומסוגל לקבל ולהכיל אחרת בסוף הקשר יתפרק ויגרום צער לשני הצדדים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > איך לעודד נערה להפתח ולשתף?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext