| נשלח ב-6/8/2014 11:36 |
|
| |
גמילת ילדים
שלום רונית, אולי תוכללי לכתוב קצת על גמילת ילדים? מה הגיל המומלץ או - איך יודעים שהילד בשל, איך מתחילים עם זה? אני מרגישה שהילד שלי שהוא בן שנתיים וחצי חושש מהורדת הטיטול, ובמקביל - כדי להיכנס לגנון הוא צריך להיות יבש. מבינה שאין טעם להחיש את "הייבוש" אבל מתי כן? תודה רבה!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2014 08:41 |
|
| |
שירי שלום, אין גיל נכון לגמילה ולכל ילד קצב משלו. עם זאת אפשר לומר שתהליך הגמילה מחיתולים מתרחש בממוצע בין שנתיים לשלוש . בגיל זה רוב הילדים לא זקוקים לחיתול במשך היום, ובגילאי שלוש וארבע, רוב הילדים לא זקוקים לחיתול בלילה.
חשוב לדעת שתחילת תהליך
הגמילה תלויה במוכנות הילד מבחינה קוגנטיבית, רגשית ומוטורית. כדאי לבחון זאת באמצעות השאלות הבאות:
האם הילד מודע לחיתול, מודע לצרכים שלו? חשוב לבדוק את תגובתו כאשר מדברים עמו על נושא זה.האם הוא מדווח מילולית על כך שהוא רוצה לעשות את צרכיו, או לחלופין כבר
עשה אותם ומבקש שיחליפו לו כיוון שהוא מרגיש אי נוחות.
האם הילד יודע לתרגם את תחושותיו הפיזיות למילים ולהגיד שיש לו 'קטנים' או 'גדולים'? ואם הוא עדיין אינו מדבר,האם הוא יודע לסמן, להצביע, להתריע בפניכם שהוא צריך לשירותים? האם הילד יודע להגיע לשירותים, להוריד מכנסיים ותחתונים ולשבת על האסלה, ישבנון, סיר? כמובן שבתחילה ההורה יעזור וילמד, אך השאלה האם הוא עצמאי מבחינת מוטוריקה גסה?
אני מצרפת לינק לאשכול שדנו בנושא ושם מודגש נושא הפחד מלהיפרד מהטיטול . מקווה שיהא לעזר
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=15&topic_id=3003684&forum_id=21023
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2014 09:51 |
|
| |
לכל אחד יש את הזמן שלו
בכל ילד זה שונה
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2014 01:02 |
|
| |
| רוניתלזר כתבה: |  |
שירי שלום, אין גיל נכון לגמילה ולכל ילד קצב משלו. עם זאת אפשר לומר שתהליך הגמילה מחיתולים מתרחש בממוצע בין שנתיים לשלוש . בגיל זה רוב הילדים לא זקוקים לחיתול במשך היום, ובגילאי שלוש וארבע, רוב הילדים לא זקוקים לחיתול בלילה.
חשוב לדעת שתחילת תהליךהגמילה תלויה במוכנות הילד מבחינה קוגנטיבית, רגשית ומוטורית. כדאי לבחון זאת באמצעות השאלות הבאות:
האם הילד מודע לחיתול, מודע לצרכים שלו? חשוב לבדוק את תגובתו כאשר מדברים עמו על נושא זה.האם הוא מדווח מילולית על כך שהוא רוצה לעשות את צרכיו, או לחלופין כברעשה אותם ומבקש שיחליפו לו כיוון שהוא מרגיש אי נוחות.
האם הילד יודע לתרגם את תחושותיו הפיזיות למילים ולהגיד שיש לו 'קטנים' או 'גדולים'? ואם הוא עדיין אינו מדבר,האם הוא יודע לסמן, להצביע, להתריע בפניכם שהוא צריך לשירותים? האם הילד יודע להגיע לשירותים, להוריד מכנסיים ותחתונים ולשבת על האסלה, ישבנון, סיר? כמובן שבתחילה ההורה יעזור וילמד, אך השאלה האם הוא עצמאי מבחינת מוטוריקה גסה?
אני מצרפת לינק לאשכול שדנו בנושא ושם מודגש נושא הפחד מלהיפרד מהטיטול . מקווה שיהא לעזר
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=15&topic_id=3003684&forum_id=21023
_________________ ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית מטפלת במבוגרים, נוער וילדים טיפול אישי, זוגי והדרכת הורים אלעד, ירושלים 0526346334 [email protected]
|
|
הילד שלי בן שלוש ולא עונה בחיוב לשום שאלה שהצגת. לא אומר כשהטיטול מלוכלך. כשאני באמבטיה איתו ואומרת לו להשתין אין לו מושג איך עושים את זה. חשוב לי להדגיש שמבחינה שכלית הוא חכם מאוד אבל מבחינה התפתחותית רגשית הוא מפגר בכחצי שנה מבני גילו. זו אחת הסיבות ששלחתי אותו השנה שוב לגן פרטי ולא לגן חיידר שם הם חייבים להיות יבשים. אבל זמן התספורת מתקרב והילד אפילו לא בכיוון של גמילה. לא אכפת לי להחליף לו טיטול גם מאה פעמים ביום. אני חולה על הייצור המתוק הזה. אבל פאות וטיטול? נשמע לי ממש רע. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2014 11:39 |
|
| |
כל הכבוד לך שאת קשובה לקצב שלו.
|
|
|
|