בית פורומים פורטל הנפש

עזרה בתמיכה כשטיפול תקוע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/4/2016 10:49 לינק ישיר 
עזרה בתמיכה כשטיפול תקוע

מנסה את מזלי שוב.. 
אשמח לתגובות ממי שיכול לתת תובנות וכיווני מחשבה או אפילו לעודד מעט

אדם קרוב לליבי ביותר עובר טיפול כשנה. טיפול מאד קשה אשר אמור לטפל בעניין מאד כואב, לא נעים, ולא פשוט.
האדם נשלח לטיפול ע"י בני משפחה שמאז מתנכרים אליו.

בשלב זה אני האדן היחיד שמנסה לתמוך ולסייע במה שאפשר.

העניין הוא שהטיפול די תקוע, להרגשתי בעיקר סביב אמון, אין לאדם הזה מספיק אמון במטפל מאחר ולאורך השנה היו לא פעם מקרים של מידע שזלג החוצה ( לפעמים מתמימות או מרצון של לדווח שהטיפול מתקדם). 

ככל שעובר הזמן הטיפול הולך ונתקע מאחר ובשביל לטפל במקומות קשים וכואבים חייבים אמון ובעיקר ביטחון והאדם לא מרגיש שיש את הבסיס הזה.
מצד שני הוא לא מרגיש יכול להפסיק את הטיפול, הוא גם ניסה לשוחח עם המטפל על כך ולא נראתה התקדמות ( יותר תגובות מסוג של , מה אתה מתקרבן? בוחר למסכן את עצמך? מנסה להתחמק וכו). 

כאדם היחיד שתומך כרגע באדם הזה, אני מרגישה חוסר אונים משווע מצד אחד לראות את הניסיון השבועי ללכת על אף הקושי ולהפגע כל פעם מחדש, מצד שני אולי המטפל באמת צודק? ואני מרחמת ולכן לא רואה זאת ככה.

חשוב לי לציין כי אני לא שותפה לטיפול בכלל למעט מה שהאדם בוחר לשתף אותי, אך מהכירות עם האדם הזה מקרוב מאד אני חוששת מאד מאחר והוא במצב קשה מאד של חוסר תפקוד חוסר מוטיבציה, ממעט לאכול, אינו מצליח לישון וכו 
כל זה לא היה לפני שהטיפול התחיל

אשמח כמו שבקשתי בהתחלה לשמוע את זויות הראיה של בעלי הניסיון.
תודה מראש

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2016 11:42 לינק ישיר 

לקבוע פגישה עם המטפל
כדי שהוא התחייב למטופל
בתקיעת כף - סודיות מוחלטת.

ושיסביר למטפל מה היה,
ושיבקש את סליחתו.

כל זה כדי שיהיה אימון
שנחוץ כל כך לטיפול.

למטפל אפשר להסביר
שאם המטופל מעלה נושא
אז זה אולי לא חכמה לטאטא את זה
מתחת לשטיח.

כעת תצטרכי שיהיה לך אימון במטפל,
אפשר להניח שכמו רוב האנשים
הוא אדם טוב
והוא עושה הרבה,
והוא מלומד וחכם,

אני מבין שזה תיסבוך כעת
לקחת את המטופל
ולהעביר אותו למטפל אחר,

מה גם שכעת חשוב
לבסס את האימון של המטופל
במטפלים, וטוב שהמטפל שטעה
או "טעה"
שיתקן מה שהוא טעה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2016 13:23 לינק ישיר 

הכיוון שרציף העלה הוא כיוון אפשרי .

בתרפיות הללו דוגלים להיות צמודים למטפלים ,וכל שינוי הוא קושי של המטופל... 
אבל לפעמים הקושי, הוא קושי אמיתי 
ישנה אפשרות לדבר עם המטופל על הרגשותיו אצל המטפל ורצונותיו! כן יש לו רצונות ,וזכותו .
ישנה אפשרות לברר על המטפל ,בלי שהמטופל ידע 
נשמע שהאדם זקוק לאמפתיה ,ומשפטים כמו שציינת הם לא מאד אמפתיים ,אולי מכיון שהטיפול מתקדם , אז מצפים ממנו לבדוק עם עצמו ,אבל אולי הוא לא בשל לכך ?

במצב של חוסר התקדמות משמעותית , שנה היא זמן מספק כדי לבדוק טיב של טיפול 
אפשר להתיעץ עם אנשי מקצוע על אנשי טיפול מתאימים אחרים . 
זה יכול להיות גם ענין של כימיה . 
או מטפל שלא משדר אמינות , ואם הוא דיבר מאחורי גב המטופל שמעל גיל 18 ,אז הוא לא אמין !

אולי במקביל שיקח טיפול צמחי כמו פרחי באך או הומיאופתיה , דבר שיקל על התהליך ? 
לפעמים קניזיולוגיה,מח אחד  פותח משהו שמאפשר לטיפול לזרום טוב יותר .

אציין נקודה שנשמע שהמטופל בודד יחסית , והוא זקוק לטיפול תומך ,למשהו שיתן לו כח לעבור טיפול שדורש ממנו.. 

בהצלחה !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2016 15:09 לינק ישיר 

אם אכן המטפל פגע באמון של המטופל ודיבר עליו ללא ידיעתו זוהי פגיעה רצינית ולא בטוחה שניתנת לתיקון.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2016 16:51 לינק ישיר 

אפשר להציע למטופל שבמקביל שינסה טיפולים אחרים, חווייתיים יותר, וקלים יותר,
טיפולים שלא דורשים ממנו כמעט לעשות משימות, חוץ מלהגיע לטיפול בצב רוח סביר,

טיפולים אלטרנטיביים כמו ;
שלושת המימדים, אי אף טי,
שהם נפלאים, ואני מכיר אותם אישית.

פרחי באך והומופטיה - הוא פחות מומלץ
כפי מה שהתרשמתי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2016 23:31 לינק ישיר 

יועצת שלום,

כללית כשטיפול תקוע , קשה להעריך ולשקול מבלי להכיר את המקרה ולכן לרוב לא אעשה זאת.  אך במקרה הנוכחי יש פה התייחסות של מטפל לא מכבדת, לא שומרת ופוגעת בתחושת העצמי  האמינה והמהימנה של המטופל. לא מפליא שהוא נכנס לדיכאון.

שתי ההתנהגויות של המטפל שאת מתארת הן לא אתיות ולהן השלכות חמורות על מצבו הנפשי של הקרוב לליבך.
כל מטפל חייב לשמור על סודיות המטופל. זה האלף בית בטיפול. כשל חד פעמי הוא לא בסדר אך עשוי לקרות כבני אנוש. את מתארת שהדבר קורה לא פעם וחמור מכך המטפל לא לוקח אחריות ומטיל חזרה על המטופל כאילו הוא זה שלא בסדר. 

במצב כזה שבו החוויה של המטופל לא רק שלא מקבלת הכרה על ידי המטפל, אלא הופכת לבעייתו (שהוא מתקרבן ומתמסכן) יוצרת בתוכו בלבול אשמה (של קרבן ולא מתקרבן) ושהופכים די מהר לדיכאון פנימי. 

חשוב להעביר לו את המסר שהוא צריך להקשיב לתחושה שלו. ושזה אכן לא בסדר מצד מהמטפל להתנהג כפי שהתנהג.

חשוב שהוא יהיה בטיפול אצל איש מקצוע קליני (שעובד בגישה דינמית של ויניקוט, יחסי אובייקט ופסיכולוגית העצמי) 

טוב שיש לו אותך 

בברכה

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים וילדים
פסיכותרפיה פסיכואנליטית
טיפול אישי, זוגי והדרכת הורים
בית שמש, בני ברק, ירושלים 
0526346334
 [email protected]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2016 15:11 לינק ישיר 
רונית וחברי הפורום

ראשית תודה רבה על התגובות.
אני שמחה מאד לשמוע עוד דעות ולומדת מכך.
אני מבינה שההרגשה שלי שמשהו לא נכון קורה היא כנראה נכונה,
השאלה היא מה ניתן לעשות?

ואני אנסה לפרט קצת.
האם נכון לעודד את האדם לעזוב את המטפל ( מצד אחד הוא כבר התחיל תהליך והייתה עבודה על הנושא, מצד שני הטיפול עכשיו תקוע, בעיקר סביב האמון) ואני לא בטוחה אם אני יכולה לקחת אחריות על מהלך כזה, בעיקר שלא בטוח לי בכלל שהאדם יסכים בהמשך ללכת לטיפול נוסף.
האם נכון לעודד את האדם לפתוח זאת שוב עם המטפל- הוא עשה זאת כמה פעמים והפעם האחרונה היתה מאד משמעותית כי הוא אמר באמת את כל מה שהוא מרגיש, מצד שני הוא לא הרגיש שהמטפל מצליח להיות אמפתי כלפיו, וחשוב לציין שמדובר במטפל מקצועי מאד עו"ס קליני, אדם מבוגר עם המון שנות ניסיון לטיפול בנושא הזה. הסיכום של המטפל מהפגישה הזאת היתה שמה שנאמר מאד חשוב והוא ישמח שמעכשיו הם ידברו ברמה הזאת של השיח, אך כמות כוחות הנפש שהדבר הזה לקח מהאדם היתה עצומה, הוא היה מפורק אחר כך כמה ימים...

והשאלה לגבי- עד כמה נכון שני אהיה מעורבת בעניין ( בעיקר סביב ניסיון לשמור על האדם הזה), אני מרגישה אבודה לחלוטין בתוך המצב הלא פשוט הזה שכאמור נמשך כבר שנה...מצד שני אני מרגישה שזו חובתי לשמור עליו מאחר ואין אף אחד כרגע ששומר עליו והוא במצב לא פשוט בכלל. 

תודה רבה!!

שוב תודה לכם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2016 18:58 לינק ישיר 

שימצא מטפל אחר יעיל,
שיעבוד אתו במקביל,
וכשהוא יהיה בשל
אז
שיעזוב את הראשון,
אם אכן
הראשון יהיה מיותר

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2016 20:09 לינק ישיר 

ותמיד אפשר לעודד
ולבקש שהרב שלו יתמוך בו
ויגיד לו מילה טובה,
וכיוצא בזה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2016 20:47 לינק ישיר 

יועצת, אני חושבת שמה שחשוב כרגע זה לעזור לו להשיב לעצמו את האמון שלו בעצמו.

אני לא חושבת שמישהו יכול להחליט לו  ואדרבא אסור שזה יקרה. לא סיפרת מה הסיבה בגינה פנה לטיפול, אך אני מבינה שהוא 'נשלח' לטיפול על ידי בני המשפחה. המטפל מתוך 'כוונות טובות' מספר עליו ללא רשותו. כאשר הוא אוזר אומץ ומביא את עצמו בצורה משמעותית הוא מתפרק תחת מתקפה שהוא מתמסכן וכו'

כל זה אינו מוסיף לתחושת העצמי שלו כאדם אוטונומי, בעל מחשבה ודעה שרירה וקיימת. (תחושת עצמי שנגזלת כשאדם בדיכאון)

לכן, כחברה אני חושבת שהדבר הנכון ביותר זה לנסות לברר איתו מה הוא היה רוצה לעשות, ומה הוא חושב שהדבר הנכון ביותר. עצם הפניה אליו , מעבירה מסר שאת מאמינה בו ושהוא מסוגל לחשוב את הדבר הנכון עבור עצמו. בתוך זה לחזק בו את התחושות שלו שמבטאות רצון לשמור על עצמו. את הזכות והרצון לקבל טיפול הולם ומכבד וכד'. לגלות הבנה לקושי לעזוב מטפל לאחר שנה. כמה קשה לפעמים לעשות את המעשה הנכון .
כחברה, את יכולה להביע את דעתך ואפילו נכון הדבר אך לזכור שבסופו של דבר הוא אדם בוגר גם אם הוא במצב קשה צריך לתת לו את הכוח והאמון שהוא יכול. בד בבד, את פה ללוות אותו ולעזור לו אם הוא רוצה. אפשר להציע לו ללכת להתייעץ עם איש מקצוע נוסף כדי להבין יותר את מה שקורה בטיפול ביחוד לאור זה שהוא בעצמו מרגיש שהמטפל שלו לא אמפתי וכו'. יתכן, שדברים יתבהרו לו במפגש ייעוץ זה. מה שכרגע קשה לו ולך בתוך כל זה. את יכולה לשתף אותו ברגשותייך כפי שתיארת שמצד אחד את מרגישה כמוהו שמשהו לא נכון קורה כלשונך, אך מנגד את לא יודעת מה נכון לעשות. 

מה דעתך על הכיוון הזה?
בברכה

מטפלת במבוגרים וילדים
פסיכותרפיה פסיכואנליטית
0526346334
 [email protected]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2016 13:48 לינק ישיר 
תודה רונית על התשובות הרגישות והאמפתיה

אני מרגישה צורך להודות לך באופן אישי, אני קוראת את ההודעות שלך והתגובות המכבדות, הרגישות, האמפתיות והזהירות שלך מעוררות הערצה.
זה לא מובן מאילו בכלל להיות מסוגלת להרגיש ככה אנשים דרך הודעות בפורום.

אני שמחה שנתת מקום להרגשה שלי שאכן קשה מאד ( ולא, אני בכלל לא חברה, אני בת זוג). 

מאחלת לך שתמיד תהי מהעוזרים ושתהי שליחה טובה עבר אנשים שנמצאים במצוקה

שוב תודה רבה

אשמח עדיין לשמוע אם יש למישהו משהו נוסף להחכים אותי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2016 09:50 לינק ישיר 

בהצלחה, יועצת, את נשמעת כל כך רגישה ותומכת וכמו שכתבו, טוב שיש לו אותך. זו גם תקופה כל כך לא פשוטה עבורך... רונית כתבה כל כך רגיש ואמפתי, אני רוצה להוסיף מנסיון אישי שלי, כשמטפלת מאד מאדל א כיבדה אותי ושמה את כל האחריות למחדלים עלי, ולא הייתי מסוגלת לעזוב, פיתחתי תכונות של אישה מוכה שלא מסוגלת לעזוב, ושקעתי בדיכאון. ברוך השם היה לי אומץ במקביל ללכת לטיפול אחר, חופף, ושם המטפלת מתוך קשב וכבוד, ובעיקר בעיקר, בלי לומר מילה של הכוונה! עזרה לי למצא את הרצון שלי ואת ההבנה  לעזוב את המטפלת הקודמת, כי מגיע לי יותר מכך.
היכולת ללכת לשני טיפולים בהקבלה, שהיא בדרך כלל פחות מומלצת, לי יאישית עזרה ובעצם יצרה לי סביבה תומכת כדי להתנתק מהסביבה הפוגענית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2016 11:45 לינק ישיר 

עדיין יש כאן יותר סיכוי שהמטפל הוא בסדר גמור, והוא לא תקף, אלא רצה להבהיר
לו כדבר גבר אל גבר.

אל אישך תתני את התמיכה והכבוד שהוא זקוק לו, ותבקשי מאיש מקצוע שינחה אותך.

יש לגשת אל אישך כדי להבין וללבן מה הסיפור שלו,
וראשית להבין
האם הוא מעוניין בעזרה שלך בעניין.

ובכל מקרה
טוב וחשוב לפנות במקביל למטפל ריגשי
בסיגנון המהיר יותר שמתקדמים בו פלאים,

חשוב מאוד שהמטפלים יהיו מאנשי שלומינו,
ולא איזה חוצן גלוי ראש
שמסתכל עלייך מלמעלה,
ולא מבין מי נגד מי,
ומה רע אם לא הולכים לבית הכנסת
לתפילות ושיעורי תורה וכדומה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2016 18:34 לינק ישיר 

מסכים עם כל מילה של רונית!
רוצה להוסיף כמה דברים-
א. במידה ומחליטים יחד לעזוב את המטפל, כדאי שיהיה אחד אחר, אצלך, "בקנה". תחושה של וואקום היא מגבירה את הדיכאון, ו"שם" של מטפל אחר מעוררת תקווה.
ב. לא ציינת את האנמנזיה. אם מדובר על טראומה/קומפלקס טראומה, ויניקוט אינו האופציה היחידה (סליחה רונית...). אפשר גם ב-PE (חשיפה ממושכת, שיטה של עדנה פואה. יש לד"ר ניצה נקש מכון שמטפל בטראומה). הוכח כיעיל במחקר, גם אני הקטן ראיתי בשיטה זו נפלאות.
ג. מאוד חיוני לדבר עם המטפל, במידה וממשיכים איתו. בניית ברית טיפולית טובה היא קריטית, ונותנת בערך 50% מאפקטיביות הטיפול. (יופ מאיירס וד"ר דני לוי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2016 14:54 לינק ישיר 

מברכת על הצטרפותך שלמה לפורום ועל תרומתך  לדיון
ההצעה שלי לפרספקטיבה ויניקוטיאנית היא לאו דווקא כשיטה אלא כעמדה טיפולית של המטפל. בכוונה הזכרתי את ויניקוט קוהוט ויחסי אובייקט  (ביון אוגדן ורבים אחרים) כעמדה טיפולית שנותנת הכרה לעצמי של המטופל, מודה בכשל של המטפל כאשר (ולא אם ) קורה. מטפל בעמדה זו יכול להודות בכשל שלו ומתוכו לתקן. ואדרבא, ישנם מחקרים שמראים שתיקון כשלים/שברים/קרעים בברית הטיפולית תורמים רבות להתפתחות טובה של הטיפול.
כללית אני פחות מעדיפה את אלה שמאמינים בשיטה זו או אחרת ויותר מחשיבה את המטפל שמעמיק את הכשרתו והתמחותו (על פני שנים רבות)  בעמדה הפסיכואנליטית העכשווית העוסקת בכינון עמדה פנימית של המטפל, בנוכחותו בטיפול ובקשר הטיפולי לא רק כברית טיפולית שנדרשת לטיפול אלא כטיפול עצמו (שהוא דיסציפלינה בפני עצמה ).

בכבוד רב,

מטפלת במבוגרים וילדים
פסיכותרפיה פסיכואנליטית
0526346334
 [email protected]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > עזרה בתמיכה כשטיפול תקוע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר