| נשלח ב-28/4/2016 12:22 |
|
| |
למה הרופאים והמטפלים לוקחים כל כך הרבה כסף ?
פסיכולוג לא ירגיש טוב עם עצמו אם הוא לא יסחוט מהמטופל שלו לפחות 300 שקל לשעה במזומן. ומטפל שלמד איזה קורס של אולי שנה, כמובן, מבקש לפחות 200 שקל לשעה. ואלו אנשים שמצפים מהם לחמלה והבנה, זה לא השרברב השכונתי הנחמד, או החשמלאי - שמבקר אותנו אחת לשנה שנתיים שלוש, נו מילא ואנשים שזקוקים לעזרה לא יפנו לעזרה, כי לפנות לפסיכולוג מקופת חולים זה לא נשמע הרעיון הכי מוצלח שיש, מה גם שגם שמה משלמים הון, ודרך משרד הבריאות בכלל מדובר במרפאה עם אפס דיסקרטיות, וחודשים של המתנה. אז נזקקת לטיפול ? תאכל אותה ! אלא אם כן שדדת בנק, או סבא שלך היה בשואה, אז שוב יש את האפליה המשמחת .. שלא נזדקק נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2016 15:55 |
|
| |
זה באמת מתסכל. מצד שני, יש בזה משהו שמחייב יותר את המטופל לשתף פעולה עם הטיפול ולהתקדם, אחרת זה יעלה לו הרבה יותר...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2016 12:15 |
|
| |
שבוע טוב ומבורך
אני מסכימה שאכן המחיר של טיפול פרטי לצערי אינו שווה לכל נפש. זה באמת מתסכל וכואב מאד שאין אפשרות לכל מי שצריך לקבל טיפול במסגרת זמן ומשאבים סבירים.
עם זאת, אני מוחה נגד ההתבטאות השלילית נגד קהילת המטפלים המקצועיים והרופאים שמשקיעים את מיטב כספם ושנים רבות ללימוד להכשרה ולהסמכה. לרוב, גם הם משלמים מכיסם על טיפול אישי דינמי ועל הדרכה לאורך שנים שזה יכול לאמוד באלפי שקלים חודשיים למשך שנים רבות ופעמים רבות לאורך כל שנות העיסוק במקצוע וזאת מתוך מחויבות אתית ומוטיבציה פנימית לתת למטופל את המיטב הן מבחינה מקצועית והן מבחינה אישיותית.
ישנן עמותות וארגונים שקמו כדי לתת מענה בתחום, כמו "יד שרה" ששם אפשר לקבל טיפול במחיר מאד מסובסד. 50ש"ח אם אני לא טועה. יש את הארגון "לכל נפש" ועוד כמה. הם לצערי לא רבים ולא עומדים בכמות הביקוש ואני מקווה שהמגמה הזו תלך ותתרחב.
בברכת קיץ נעים ובריא
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2016 15:42 |
|
| |
ד"ר רונית, ברור שיש תערומת על קהילת המטפלים. ממטפלים מצפים ליותר ! איך המחיר מגיע למחיר רב ועצום של 300 שקל לשעה ? מה רע ב 200 שקל או ב 150 שקל לשעה ? ואל תשכחי שמטופל ממוצע אמור לקבל סדרת טיפולים למשך שנתיים שלוש ! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2016 10:05 |
|
| |
רציף, אני מבינה את התרעומת אך שוב מדגישה היות שאיננו נמצאים בחדר טיפולים אלא בניסיון לשיח עליו אני לא מקבלת את ההתבטאות הלא מכבדת כדוגמת "לסחוט מהמטופל".
עניינית לשאלתך, יש מטפלים מקצועיים וטובים שגובים 200/250 ויש מטפלים הגונים וישרים שגובים גם 500 ו700 לשעה טיפולית. וכל אחד וסיבותיו עימו. במקביל, יש מטופלים שידם אינם משגת אף את הנמוך ויש מטופלים שידם משגת את המחיר הגבוהה (מבלי "לשדוד בנק).
כללית, הסברתי לעיל שזה מקצוע שהכשרתו מאד יקרה. זה המצב כרגע במדינה.
ישנם פערי חברתיים, ישנו שוק פרטי, וזה לא תמיד לרוחו של כל אחד אך עדיין זה לגיטימי, ישר והגון גם בקרב מטפלים ורופאים.
אני מאמינה שדעותינו ישארו חלוקות. ריבוי קולות ודעות לא פעם מוליד מציאויות נפשיות ואף ממשיות מתקנות. בתקווה לטוב יותר
בכבוד רב,
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2016 13:55 |
|
| |
אוקי, יפה. אני קסחתי איפשהו את הרופאים והמטפלים, ולא נשארת חייבת. מה קהילת הרופאים עושה כדי שהטיפולים יהיו שווים לכל נפש ? תודה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2016 08:07 |
|
| |
כאמור לעיל לדוגמא לכל נפש
תוקן על ידי רוניתלזר ב- 03/05/2016 08:13:40
ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים וילדים פסיכותרפיה פסיכואנליטית טיפול אישי, זוגי והדרכת הורים בית שמש, בני ברק, ירושלים
0526346334 [email protected]
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2016 11:26 |
|
| |
זה עוד מצב טוב, אני מכיר פרופסור לפיכיאטריה שלקח כבר לפני כמה שנים 1600 שח לטיפול, ואי אפשר להגיד בהצלחה גדולה או בהצלחה משמעותית, וכנ"ל פסיכיאטר בכיר במקרה אחר שלקח 750 שח לטיפול וללא הצלחה שתורגש, ועוד מקרה אחר של מנהל/ת בית חולים פסיכיאטרי, שמבקר/ת קבוע בפנימיה טיפולית, ועלות ביקור 5000 שקל, ולקח/ה תלמיד שאינו פסיכיאטרי ובמקום שיקבל טיפול ריגשי המתאים לו, דחפ/ה לו כדורים פסיכיאטרים החל בקלים וכלה בכדורים שמחוץ למימון קופות חולים, עד שהתרסק, וברוב חוצפתם עוד רצו להשליכו משם לפנימיה פוסט פסיכיאטרית, ורק מלחמת עולם הצילה ילד אומלל זה, וזה דוגמית ממעשי בעלי התעודות המדופלמות, שלוקחים את המיטב, ולאחר מכן מתפלאים על מרמור וחוסר אמון. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2016 19:23 |
|
| |
| יצחקהספרן כתב: |  |
זה עוד מצב טוב, אני מכיר פרופסור לפיכיאטריה שלקח כבר לפני כמה שנים 1600 שח לטיפול, ואי אפשר להגיד בהצלחה גדולה או בהצלחה משמעותית, וכנ"ל פסיכיאטר בכיר במקרה אחר שלקח 750 שח לטיפול וללא הצלחה שתורגש, ועוד מקרה אחר של מנהל/ת בית חולים פסיכיאטרי, שמבקר/ת קבוע בפנימיה טיפולית, ועלות ביקור 5000 שקל, ולקח/ה תלמיד שאינו פסיכיאטרי ובמקום שיקבל טיפול ריגשי המתאים לו, דחפ/ה לו כדורים פסיכיאטרים החל בקלים וכלה בכדורים שמחוץ למימון קופות חולים, עד שהתרסק, וברוב חוצפתם עוד רצו להשליכו משם לפנימיה פוסט פסיכיאטרית, ורק מלחמת עולם הצילה ילד אומלל זה, וזה דוגמית ממעשי בעלי התעודות המדופלמות, שלוקחים את המיטב, ולאחר מכן מתפלאים על מרמור וחוסר אמון. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2017 13:06 |
|
| |
אני מכיירה פסיכולוג חרדי, חסידי ענקקקק שלוקח 450 לשעה.אבל זה מחייב מאוד ולכן הטיפול ילך מהר יותר מנסיון;)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2017 11:11 |
|
| |
| החייםיפים2 כתבה: |  | אני מכיירה פסיכולוג חרדי, חסידי ענקקקק שלוקח 450 לשעה.אבל זה מחייב מאוד ולכן הטיפול ילך מהר יותר מנסיון;) |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2017 11:39 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
| יצחקהספרן כתב: |  |
זה עוד מצב טוב, אני מכיר פרופסור לפיכיאטריה שלקח כבר לפני כמה שנים 1600 שח לטיפול, ואי אפשר להגיד בהצלחה גדולה או בהצלחה משמעותית, וכנ"ל פסיכיאטר בכיר במקרה אחר שלקח 750 שח לטיפול וללא הצלחה שתורגש, ועוד מקרה אחר של מנהל/ת בית חולים פסיכיאטרי, שמבקר/ת קבוע בפנימיה טיפולית, ועלות ביקור 5000 שקל, ולקח/ה תלמיד שאינו פסיכיאטרי ובמקום שיקבל טיפול ריגשי המתאים לו, דחפ/ה לו כדורים פסיכיאטרים החל בקלים וכלה בכדורים שמחוץ למימון קופות חולים, עד שהתרסק, וברוב חוצפתם עוד רצו להשליכו משם לפנימיה פוסט פסיכיאטרית, ורק מלחמת עולם הצילה ילד אומלל זה, וזה דוגמית ממעשי בעלי התעודות המדופלמות, שלוקחים את המיטב, ולאחר מכן מתפלאים על מרמור וחוסר אמון. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2017 18:16 |
|
| |
לאחרונה דברתי עם מטפל בעיסוי, לא היה לו סבלנות לפרט, אבל הבנתי שזה ממש לא פשוט ההשקעה הכספית שיש למטפל, במיקום, בציוד, מיסים וכולי, והלימודים זה גם חתיכת הוצאה גבוהה. ויש כאלה שלקחו הלוואות.. ובסוף החודש גם מבקשים להרויח הכנסה סבירה אחרי שעבדת קשה כל החודש נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2017 14:22 |
|
| |
| החייםיפים2 כתב: |  | אני מכיירה פסיכולוג חרדי, חסידי ענקקקק שלוקח 450 לשעה.אבל זה מחייב מאוד ולכן הטיפול ילך מהר יותר מנסיון;) |
|
מאיפה הוא בארץ?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2017 10:46 |
|
| |
| משיב כתב: |  | | אני מכיירה פסיכולוג חרדי, חסידי ענקקקק שלוקח 450 לשעה.אבל זה מחייב מאוד ולכן הטיפול ילך מהר יותרמנסיון;)מאיפה הוא בארץ? |
|
מבית שמש
|
|
|
|
|