| נשלח ב-14/7/2016 16:55 |
|
| |
יומן של ילדה
שלום למנהלת ולחברי הפורום, בד"כ אני קוראת שקטה בפורום זה אבל יש לי שאלה וחשבתי אולי להעלותה בפורום זה. אחת מילדי ילדה בת 10. ילדה לא קלה הגידול שלה לא פשוט. בוכה הרבה מגיעה לפיצוצים בבית ובבי"ס. מה שרציתי לשאול זה לאחרונה היא התחילה לכתוב לעצמה כעין יומן והיא דואגת שזה יהיה סודי ושאף אחד לא יוכל לראות מה היא כותבת. חשבתי אם זה נכון שאני כאמא שלה כן אראה מה היא כותבת ואולי דרך זה אוכל לדעת יותר מה עובר עליה. לטובתה כמובן. (למען האמת פתחתי פעם אחת אבל זה היה ממש כשהיא התחילה את היומן והיה שם איזה סיפור ארוך ומבולבל) כמובן שאני לא רוצה לפגוע באמון שלה אבל אני מתכוונת שהיא לא תדע מזה ורק לטובתה. השאלה מה יקרה אם היא תדע מזה. חשבתי לשאול כאן את המנהלת ואת מי שמכיר משהו כזה אם זה נודע בסוף או לא ואם זה כדאי. אם זה דרך טובה כדי לעזור לה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2016 12:43 |
|
| |
שלום לך את מעלה דילמה הורית לא פשוטה. מצד אחד כאמא את מבטאת דאגה ואחריות לבתך, ואת רוצה כמובן לעזור לה. מצד שני, יש גם את האחריות ההורית לשמור על פרטיות ועל המרחב האישי של הילד.
ראשית, עצם כתיבת היומן האישי, הוא מעשה מאד חשוב ותרפויטי עבור בתך. הוא מלמד כי לא רק היא במצוקה חברתית ורגשית אלא כי היא יכלה ליצור לעצמה מרחב בו היא מאפשרת לרגשותיה ומחשבותיה לעלות. זו אחת הדרכים לווסת חוויות רגשיות. ולכן, חשוב לשמור על יצירת המרחב הזה בדמות יומן אישי ופרטי של בתך.
אני חושבת שהפעם היחידה בה נכון ואף חובה להסתכל ביומן זה כאשר ישנו חשש שבתך נמצאת בסיכון של פגיעה על ידי מבוגר. לגבי שאר הדברים, אני חושבת שיש לנו כהורים אתגר להתקרב לילדים וליצור שיח מאפשר. ולקוות שאט אט עם הקשר הקרוב ביניכן תיווצרנה שיחות שדרכן תוכלי להבין מה קורה עם בתך. אני מתארת לעצמי שגם בלי קריאת היומן, את יכולה לשער מה מצבה החברתי (מתוך ההיכרות שלך אותה, ממה שהיא משמיעה ומתוך שיחות עם הצוות החינוכי).
הרבה פעמים, התוכן הוא לא הנושא, אלא יצירת הקשר והדרך ליצור שיח על הקשיים . ביחוד עם בתך, כפי שעולה מהתיאור שלך שכנראה סף התסכול שלה נמוך וכאמור היא מתקשה לווסת את רגשותיה בברכה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2016 15:10 |
|
| |
תודה על התשובה. הענין הוא שהיא לא ילדה מהסוג שמדברת ומשתפת. היא יותר רבה. אם מנסים לדבר איתה יוצא מזה רק מריבות. וגם אני חושבת אולי כותבת שם עלי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2016 15:34 |
|
| |
גם אם היא כותבת שם עלייך, זה לא מידע שתוכלי לעשות איתו משהו היות ומה שהיא כותבת ליומן, האופן בו היא כותבת את זה ואפילו המידע עצמו, הוא סובייקטיבי לפלטפורמה האישית והאינטימית הזו. במילים אחרות, גם אם תגלי שהיא כתבה שיש לה בעיה איתך בעניין מסוים, ואת תנסי לדבר איתה על זה בעקבות זה, זה יוביל, סביר להניח, לפיצוץ (בפרט שהיא ילדה שנוטה לריבים, לדברייך). לכן, כקודמתי, אני חושב שעדיף להשקיע באיך להגיע לילדה ע"מ שהיא תשתף מרצונה החופשי.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2016 10:33 |
|
| |
היועצת כאן אומרת שאין תועלת בלהציץ ליומן של הילדה, ואין צורך. אין גם הגיון לקחת סיכון ולו קלוש שזה יוודע לילדה, ואז האימון ביניכן עלול להפגע, ברגע שיש דרכים אחרות ויעילות להגיע לנפש הילדה. נחוץ לדבר על כך עם איש מקצוע. חשוב לציין שהצצה ליומן אישי זה איסור, וזה ממש לא חינוכי, שנאמר ; מה ששנוי עליך - אל תעשה לחבריך. בהצלחה ! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|