בית פורומים פורטל הנפש

משבר זוגי בגלל המצב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/7/2020 10:00 לינק ישיר 
משבר זוגי בגלל המצב

בגלל הקורונה בעלי ירד לחצי משרה והוא מאוד מתוסכל מזה ולא מצליח למצוא עבודה אחרת, ואני מרגישה איך זה ממש פוגע ביחסים שלנו, כי הוא לא משתף אותי וסגור בעצמו ועצבני ואני לא יודעת מה לעשות. אז אני יודעת שהוא לא היחיד שעובר את זה עכשיו, וגם פה https://www.israelhayom.co.il/article/762993 קראתי שזה משהו שהרבה עוברים עכשיו בגלל כל המצב, אבל חשבתי שאולי בכל זאת כדאי שנעשה משהו. אני רוצה להציע לו שנלך לטיפול זוגי כדי שיעזרו לנו לדבר על הדברים ולעזור אחד לשני יותר, אבל אני לא בטוחה שזה מתאים עכשיו, מה דעתכם? זה זמן טוב לטיפול או שבגלל המצב שהוא נמצא בו הוא לא יהיה בעניין ועדיף לדחות את זה? כי אני קראתי פה https://www.betipulnet.co.il/סוגי_טיפול/טיפול_זוגי שכדאי לעשות טיפול זוגי בזמן משבר דווקא כי הוא "מסייע בזיהוי הצרכים של כל אחד מבני הזוג, בחיזוק התקשורת הזוגית ובחיזוק המערכת הזוגית סביב ההתמודדויות המאתגרות" וזה גרם לי לחשוב שזה כן הזמן, אבל אני לא בטוחה... מה הייתם עושים במקומי? אולי עדיף לו לעשות טיפול פרטי במקום זה? אני לא רוצה להרע את המצב עוד יותר עם רעיונות שילחיצו אותו עכשיו...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2020 16:13 לינק ישיר 

למרות שאת מתארת דוקא מצב לא הכי אופטימלי בנישואין, הייתי ממליצה כן להעלות את הנושא מול בעלך, כי בסופו של דבר זו צריכה להיות החלטה של שניכם אם ללכת יחד לטיפול. ולגבי טיפול פרטני- הוא הרי לא במצב מסוכן שתוכלי להכריח אותו להעזר או לקבל טיפול... תנסי ליזום שיחה נעימה ולהגיד לו את דעתך, בעצם מה שסיפרת פה, שאת מרגישה שהוא מדוכדך, ושהקשר בינכם חסר לך- תשתדלי לדבר על עצמך ולא עליו, מה קשה לך, מה את מרגישה, שלא ישמע כמו: ״אנחנו צריכים ללכת לטיפול זוגי כי הדכדוך שלך משפיע עלינו״- אלא- ״קשה לי להרגיש רחוקה ממך הייתי רוצה לנסות לדבר על זה יחד עם איש מקצוע״. יתכן שתהיי יותר טובה ממני בהפיכת המשפטים לצורה זו, זה רק העקרון... קל יותר לבנאדם לקבל את המסר ולא להדוף, בצורה הזו, כשאת שמה את עצמך ומדברת על עצמך בלבד. אם הוא יתנגד- תגידי לו שמאוד תעריכי את זה שיחשוב על זה, ותני כמה ימים של הבשלה לפני שאת חוזרת לדבר על זה שוב. אם הוא עדיין יתנגד ואת ממש רואה שאין דרך הייתי ממליצה לך המלצה שתשמע לך מוזרה, לכי את לטיפול לרכוש כלים. הרי המצב גם פוגע בך, קשה לך בקשר, ואת רוצה שיפור, טיפול יכול לעזור לך בזה גם באופן פרטני, ואולי החוויות שלך יגרמו לו גם לרצות לנסות, ובכל מקרה תהיה לך פינה רצינית יותר שם לפרוש את המועקות והשיקולים. בהצלחה במה שתבחרי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2020 13:30 לינק ישיר 
רוניתלזר

בנוסף לתגובה הקודמת שאני מצטרפת אליה, חשוב להבין שאנשים מגיבים אחרת לאירוע דחק. גברים לא פעם ובעלך נכלל בתגובה זה מגיבים בהתכנסות פנימה וריחוק מהקרוב לו*. בעוד שנשים ואולי זה נכון גם לך דווקא פתוחות , משוחחות על החוויה שלהן ומחפשות את תמיכת הסביבה.  אני מציעה שמצד אחד לאפשר לו את המרחב האישי המתכנס שהוא זקוק לו ומצד שני להראות לו שאת פה בסביבה אם הוא רוצה לשתף. אפשר גם לשאול ישירות אם יש משהו שאת יכולה לעזור ולהקל עליו.  בחודש הראשון לאחר הארוע אנשים לרוב נוהגים על פי הדפוס שהם רגילים אליו. אם בתוך החודש הזה את רואה שהמגמה מחמירה או לא מתמתנת הייתי מציעה לך להגיד לו ישירות כיצד המצב שלו משפיע עלייך אישית ואת מבקשת לשוחח איתו על כך ולחשוב על דרכים שיקלו על שניכם. 
* אובדן עבודה זה אחד מארועי דחק שמשפיעים קשות על אנשים, לא רק בגלל אובדן ההכנסה אלא לא פחות בגלל הפגיעה בדימוי העצמי. חוויות רגשיות מתלוות לארוע עצמו של דחייה, פגיעה בערך העצמי, של הדימוי שלי בעיני האחרים ועוד.. לכן ברגעים אלו תמיכה של בן או בת הזוג חשובים במיוחד. הגישה היא לא לבטל את חשיבות הארוע אלא להבין ולגלות אמפתיה לקושי ולתחושות שמתלוות. עם זאת , למצוא את הרגעים המתאימים להראות שהאדם בעל ערך בעוד תחומים ולהאמין שזו תקופה זמנית ולקוות לטוב
שיהיו ימים טובים יותר 

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
פסיכותרפיה פסיכואנליטית
טיפול אישי, זוגי והדרכת הורים
נייד 0526346334
 [email protected]

פתח תקווה- קרית מטלון

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > משבר זוגי בגלל המצב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext