| נשלח ב-17/8/2020 14:41 |
|
| |
לא הבנתי לגבי החבר, הוא יוצא עם מישהי בורדרליין? ובאיזה תחומים חסר אונים, יעזור אם תמקד.
מאמינה שממה שעלה פה בעבר הצלחת לקבל איזושהי הבנה, ואם אכן החבר יוצא עם אותה אחת, כנראה נתקל בקשיים הבינאישיים שלה שמשפיעים על הקשר. בורדרליינים גם מתמודדים עם חרדת נטישה קשה, והיחסים איתם סוערים למדי (ובהחלט יכולים להוביל לחוסר אונים אצל בנזוג שמתקשה להבין) צריך להיות בנאדם אמפתי ומכיל ולרצות מאוד בקשר בשביל להמשיך להיות שם גם כשצצים הקשיים האלו.
קראתי פעם איזה קטע יפה ומסביר על זוגיות עם בורדרליין באיזה מאמר, אולי אחפש לך יותר מאוחר אם אתה מעוניין.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2020 16:22 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2020 17:42 |
|
| |
לפעמים בן אדם צריך את זה שמדויק לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2020 01:10 |
|
| |
זוגיות עם בורדרליין
מועתק ממאמר של מכון טמיר, אני מצאתי את זה נכון ומועיל:
בניגוד לגברים ונשים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, גבוליים יודעים לאהוב ולהיאהב.
ההתמסרות הטוטאלית, הפתיחות והעוצמות הרגשיות בתוך הקשר יכולות להוות סיבות טובות להישאר עם בני זוג כאלה. יחד עם זאת, למתמודדים ולמתמודדות עם בורדרליין קשה עם מערכות יחסים אינטימיות: הם 'מהנדסים מוסמכים' שיודעים לשרטט מצוין את סיום מערכות היחסים בהן הם הכי חושקים.
בכל מקרה, חשוב לדעת שקיימות דרכי הסתגלות לחיים עם בן/ת זוג גבולי. הקושי המרכזי הוא העוצמות הרגשיות שמופיעות כדרמות בנקודות הקצה - בעיקר בהתמודדות עם קונפליקטים זוגיים, בהתרחקות זמנית ובמשברים של פרידה.
כבן/ת זוג אוהב/ת, אלו הדברים שכדאי לדעת:
*למרות ההתנהגות שבאמת קשה להכיל, זה קריטי שתבין: בת הזוג שלך מתמודדת עם כאב נפשי עצום.
*זכור: כדאי לא להילחץ מעימותים. באותה המהירות שהאדם הבורדרליני נסחף אל תוך עימות, כך הוא יכול לצאת ממנו.
*הדרך היעילה ביותר להרגיע ולווסת רגשות היא באמצעות תיקוף - התייחסות אמפתית אך עניינית למצב הרגשי: "קשה לך עכשיו. אני מבין כמה קשה להתמודד עם כל כך הרבה כאב".
*השתמש תוך כדי עימות בגוף ראשון-רבים ("אנחנו") ואל תזכיר את ההפרדה המתמדת בין אני לאתה. זה יכול להרגיע במעט את חוויית הפגיעה ולתת אישור על כך שאתם עדיין יחד למרות הכעס והעימות.
*נסה להיות עקבי. אתה בן זוג ולא בתפקיד מטפל, אבל עקביות בתגובות והכנת מנגנון לשעת משבר זוגי תסייע לך מאוד.
*קרא חומרים רלוונטיים והצטייד בטכניקות רלוונטיות - בעיקר מתוך מאגר הכלים ההתנהגותיים ב - יעילות בין אישית של גישת DBT
*פנה לטיפול - אישי או זוגי. תהיה מספיק גדול בשביל לבקש עזרה, עבורה ועבורך.
החוויה הבסיסית של המתמודדים עם BPD היא חוסר ביטחון ורגישות גבוהה מאוד לדחייה ועל כן רבות מההתנהגויות כלפי האחר מכוונות לבדיקה האם האחר ישרוד את ההתנהגות הבלתי-נסבלת.
לצד כל הקשיים והפגיעה המתמדת שחווים בני זוג של בורדרליין, המכלול האנושי מורכב ורב גוני. עם הפגיעות הרבה, קיימים רגעים רבים של אושר, תשוקה ורומנטיקה. בסופו של דבר, כל אחד ואחת עושים את השיקול האישי בין מידת הפגיעה שהם חווים, למה שהם מקבלים ממי שנמצא איתם. בכל מקרה, מטפל זוגי טוב למתמודדת ולבן זוגה, יוכל לסייע בתמיכה הנדרשת להתפתחות מערכת יחסים כה ייחודית.
תוקן על ידי תלתליה ב- 20/08/2020 01:13:59
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2020 10:30 |
|
| |
angellla
איזה מאמר אמפטי ונעים. תודה ששיתפת, תלתליה. עם זאת, אני רואה זוגיות עם בורדרליין כיותר מורכבת מהמוצג שם... או אולי ככה זה אצלי. בנוגע לשאלה של מרלו על מי שיוצא עם גבולית- אם מישו שאני אוהבת, נגיד ילד שלי, היה יוצא עם בחורה גבולית, הייתי עושה הכל כדי להרחיק אותו מקשר כזה בגלל הרצון שלי למנוע ממנו פגיעה נפשית. בעיני זה שונה ממי שכבר נשוי וחולק גורל עם אישה ואז מסתבר להם שהיא גבולית, ששם אם היו שואלים אותי הייתי מכוונת לעבודה וטיפול אם אפשר, כי בכל זאת הקשר מחייב בעיני, אולי כמו לתמוך בבת זוג שחולה במחלה אחרת. אני חושבת שלהיות בן זוג של גבולית זה חתיכת התמודדות ומעריכה מי שנושא במערכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2020 10:32 |
|
| |
angellla
| angellla כתב: |  | בנוגע לשאלה של מרלו על מי שיוצא עם גבולית- אם מישו שאני אוהבת, נגיד ילד שלי, היה יוצא עם בחורה גבולית, הייתי עושה הכל כדי להרחיק אותו מקשר כזה בגלל הרצון שלי למנוע ממנו פגיעה נפשית.
|
|
כמובן שבחורה גבולית שטיפלה באופן יסודי ומעמיק במורכבות שלה שונה הדבר עד מאד.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2020 14:51 |
|
| |
| angellla כתב: |  | בנוגע לשאלה של מרלו על מי שיוצא עם גבולית- אם מישו שאני אוהבת, נגיד ילד שלי, היה יוצא עם בחורה גבולית, הייתי עושה הכל כדי להרחיק אותו מקשר כזה בגלל הרצון שלי למנוע ממנו פגיעה נפשית.
כמובן שבחורה גבולית שטיפלה באופן יסודי ומעמיק במורכבות שלה שונה הדבר עד מאד. |
|
לא פוליטקלי קורקט את...
אבל אז מהר סייגת.
גם עם בחורה מודעת ומטופלת זה לא יהיה לו הרי סיפור פשוט, ולא היית מאחלת את זה לילד שלך....
לא יודעת מה להגיד האמת, בעלי טוען שלא היה מוותר עלי, ושהלא נורמלי הוא גם המעניין והמרתק בי ושלא היה בוחר אף אחת אחרת...
טוב הוא ספציפית נשמה מכילה שלא מוצאים בעולם כל כך, ורק רוצה שיהיה לי טוב (בעיקר תחושת האשמה שסובל באה ממני)
וגם לפי הפרמטרים שלך אני כן מטופלת ואנחנו בטיפול, והכל איכשהו מטופל :-)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2020 15:53 |
|
| |
צודקת, סייגתי כי נבהלתי שזה עלול לפגוע ברווקות... אבל באמת אני חושבת שלאחר טיפול זה סיפור אחר...
אני חושבת שאת באמת מעניינת ומרתקת וגם מצחיקה ונחמדה וספונטנית ויתכן שזה מאפיל על החלקים האחרים אצלך. והכל מטופל... נשמע אידילי...
אצלי זה לא כזה אידילי אולי כי אין לי את החלקים הכיפים האלו ומה שנשאר זה החלקים המופרעים ובעלי מסכן הכל יוצא עליו ואין לי על זה שליטה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2020 16:26 |
|
| |
| angellla כתב: |  | צודקת, סייגתי כי נבהלתי שזה עלול לפגוע ברווקות... אבל באמת אני חושבת שלאחר טיפול זה סיפור אחר...
אני חושבת שאת באמת מעניינת ומרתקת וגם מצחיקה ונחמדה וספונטנית ויתכן שזה מאפיל על החלקים האחרים אצלך. והכל מטופל... נשמע אידילי...
אצלי זה לא כזה אידילי אולי כי אין לי את החלקים הכיפים האלו ומה שנשאר זה החלקים המופרעים ובעלי מסכן הכל יוצא עליו ואין לי על זה שליטה. |
|
אידיאלי! לא הגזמת! מודה שאחרי הדיבורים שלך על הקושי, הייתי צריכה ״להתנצל״... להגיד שכן שווה איתי, כי הנה אפילו בעלי אומר...:)
מכאן עד אידיאל יש מרחק רב.
ו״מטופל״ זה לעבוד כל החיים, את יודעת, זה לא מצב סביל ולא הווה מושלם :(
לגבי מה שאת חושבת שאני, קצת קשה להוכחה ככה מהכרות וירטואלית, ולא באלי לחשוף פרטים שיוכיחו שלא.
כי אולי אני מענינת אבל ממש לא ספונטנית, ואת נשמעת לי חכמה, ולהיות מופרעת + חכמה= מענינת, אז אל.
ולהוכחה, בעלך בחר להשאר איתך, וזה אומר שרוצה אותך איך שאת, זו בחירה. תשאלי אותו.
לגבי האשמה שאת מתארת, על מי שאת- מכירה אותה היטב לצערי, והרחמים האלו שקורעים את הנשמה, על בן הזוג כשרוצים שבעצם רק יהיה לו טוב, וזה אומר בלעדינו.
מזדהה היטב, תאמיני לי...:(
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2020 16:41 |
|
| |
אוי יקירה... תודה שאת מנרמלת את הדברים... אני טובה בלעשות אידיאליזציה למה שאנשים מתארים...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2020 16:47 |
|
| |
| angellla כתב: |  | אוי יקירה... תודה שאת מנרמלת את הדברים... אני טובה בלעשות אידיאליזציה למה שאנשים מתארים... |
|
כן אידיאליזציה זה חלק מאיתנו חחחח. אבל אני חושבת שהבעיה היא דוקא בדוולואציה (הפחתה) שאת עושה על עצמך...
בטוחה שאת הרבה מעבר להפרעה. כמו שבטוחה שקשה לך לחוש בערך הזה של עצמך...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2020 17:28 |
|
| |
angellla
| תלתליה כתב: |  |
כן אידיאליזציה זה חלק מאיתנו חחחח. אבל אני חושבת שהבעיה היא דוקא בדוולואציה (הפחתה) שאת עושה על עצמך...
בטוחה שאת הרבה מעבר להפרעה. כמו שבטוחה שקשה לך לחוש בערך הזה של עצמך... |
|
תודה. כמה אני צריכה לשלם?  דבר אחר, את גם בטיפול זוגי חוץ מהטיפול האישי? ממליצה?
תוקן על ידי angellla ב- 21/08/2020 17:28:30
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2020 17:45 |
|
| |
| angellla כתב: |  |
בטוחה שאת הרבה מעבר להפרעה. כמו שבטוחה שקשה לך לחוש בערך הזה של עצמך...
תודה. כמה אני צריכה לשלם?  דבר אחר, את גם בטיפול זוגי חוץ מהטיפול האישי? ממליצה?
תוקן על ידי angellla ב- 21/08/2020 17:28:30
|
|
לשלוח לך עוד חלק במאמר...? שמדבר על אמפתיה בורדרליינית והסיכוי של כאלה להפוך למטפלים בעצמם...? וחכי, אז אגבה ממך מליונים! שיחזירו לי על שנות טיפול אבודות וכסף שיותר חשוב משנים...
ואני בטוחה שגם את מוצאת את עצמך אומרת את הדברים ״הנכונים״ לכולם, אפילו לי יצא לשמוע ממך... זה המאבק בין המוח ללב, בין הידיעה והמודעות למימוש המעשי בפועל, שפחות אפשרי...
לגבי טיפול זוגי- התשובה חיובית לשתי השאלות, אני ממש לאחרונה התחלתי, ואני רואה כמה זה מועיל. בעיקר לבעלי- שמישהו מתווך לו אותי ואת ההתנהגויות (אני לא מתנדבת לעזור בזה אף פעם, קשה לי להסביר לו את עצמי ולהביע רגש) ולי- בזה שאני מרגישה שיש לו איפה לפרוק, שזה מוריד קצת מעול האשמה, וגם ממילא הוא הרבה יותר נינוח ולא נלחץ ממצבים שנוצרים חדשים לבקרים, אבל זה בעיקר כי הוא מוכן להקשיב, ליישם ובכלל להתאמץ. אם זו הייתי אני לדוגמא, שצריכה להיות ככה בשבילו, זה לא היה עובד...
אבל לא אשקר לך שזה נעים... זה ממש לא. אני מאוד נבוכה, במיוחד בגלל הקטע של הרגש שאמרתי, צריך לדבר אמת, ולהיות כנים, לא כזה פשוט... אבל חושבת ששווה לך לנסות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2020 18:24 |
|
| |
angellla
| תלתליה כתב: |  |
לשלוח לך עוד חלק במאמר...? שמדבר על אמפתיה בורדרליינית והסיכוי של כאלה להפוך למטפלים בעצמם...? וחכי, אז אגבה ממך מליונים! שיחזירו לי על שנות טיפול אבודות וכסף שיותר חשוב משנים...
ואני בטוחה שגם את מוצאת את עצמך אומרת את הדברים ״הנכונים״ לכולם, אפילו לי יצא לשמוע ממך... זה המאבק בין המוח ללב, בין הידיעה והמודעות למימוש המעשי בפועל, שפחות אפשרי...
לגבי טיפול זוגי- התשובה חיובית לשתי השאלות, אני ממש לאחרונה התחלתי, ואני רואה כמה זה מועיל. בעיקר לבעלי- שמישהו מתווך לו אותי ואת ההתנהגויות (אני לא מתנדבת לעזור בזה אף פעם, קשה לי להסביר לו את עצמי ולהביע רגש) ולי- בזה שאני מרגישה שיש לו איפה לפרוק, שזה מוריד קצת מעול האשמה, וגם ממילא הוא הרבה יותר נינוח ולא נלחץ ממצבים שנוצרים חדשים לבקרים, אבל זה בעיקר כי הוא מוכן להקשיב, ליישם ובכלל להתאמץ. אם זו הייתי אני לדוגמא, שצריכה להיות ככה בשבילו, זה לא היה עובד...
אבל לא אשקר לך שזה נעים... זה ממש לא. אני מאוד נבוכה, במיוחד בגלל הקטע של הרגש שאמרתי, צריך לדבר אמת, ולהיות כנים, לא כזה פשוט... אבל חושבת ששווה לך לנסות. |
|
זה מעניין מה שאת אומרת בנוגע לטיפול זוגי. אצלנו אני כנה ואמיתית כשאני מדברת אליו, נראה לי, ובעלי כנה איתי גם אבל עד גבול מסויים כשהוא חושש לומר דברים שיפגעו בי. יש בי חשש מסוים להגיע למטפל זוגי ולשמוע אותו אומר עלי דברים רעים ופוגעים... בעלי אומר שהוא חושב שאנחנו יכולים לסדר את היחסים לבד אם ממש נתאמץ אבל תכלס אני לא מצליחה. הוא רוצה שאני אראה לו אהבה, זה האמת הדבר שהכי חשוב לו, ולי זה קשה כי קשה לי עם אינטימיות. חוצמיזה אני גם מאשימה אותו כשדברים מתקלקלים וכשאני מתוסכלת. זה ככה טעימה קטנה... בקיצור בורדרליין.. 
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2020 18:30 |
|
| |
יואו! בעלי אומר אותו הדבר לגבי להראות אהבה ולהרגיש קשר...!
אבל המטפל הסביר לו מה קשה לי ואיפה ולמה זה קשה, ואיך אפשר להגיע לאיזשהו מצב שכן אפשרי לי, וזה גם הרגיע אותו, וגם עובדים על זה.
תמיד ״אפשר״ לבד, השאלה באיזו איכות... לפעמים צד ג׳ יכול להאיר דברים שלא חשבת עליהם, ואם לא ניסיתם עד עכשיו, ואין לכם בעצם דעה קדומה מאיזה טיפול שלא צלח- בעיני חבל לא לנסות.
|
|
|
|
|