בית פורומים פורטל הנפש

תינוק אצל מטפלת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/11/2009 10:23 לינק ישיר 
תינוק אצל מטפלת

ראשית אני שמחה על פתיחת פורום זה שמאד מאד חשוב ונצרך – ישר כח!

רצוני לשאול, אני אשה נשואה, עובדת ואם לשני ילדים, את התינוק האחרון ילדתי לפני כ8 חודשים והארכתי את חופשת הלידה ואני מתכוונת לחזור לעבודה לאחר חנוכה, אך אני מרגישה מאד רע לשים את התינוק שלי אצל מטפלת ולעבור שוב את השבועות הראשונים של בכי כמו שעברתי עם אחיו הבכור.
מה אני יכולה לעשות כדי להקל על התהליך ושיצא שמח למטפלת ואני יותר רגועה לעבודה?
תודה, דיני

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2009 07:27 לינק ישיר 
RE: תינוק אצל מטפלת

דיני שלום לך

תודה על הברכות J

שאלתך מאד חשובה ונוגעת לנשים רבות ביחוד בתקופה זו שבה נשים הן אמהות וגם עובדות. 

פרידה היא תהליך קשה לכל אחד וביחוד לאם ולתינוק שבמשך חודשים אינטנסיביים יצרו קשר הדוק, מחובר ואינטימי, ונאלצים מתוך צרכים ורצונות אישיים ומשפחתיים לבצע צעד זה של לצאת לעבודה ולהשאיר את התינוק לטיפולה של אישה אחרת לפרק זמן משמעותי ביום.

אנסה להציע לך מספר דברים בהם תוכלי להקל על התהליך עבור תינוקך ולא פחות עבורך!

1. בחירת מטפלת מתאימה- את מכירה את תינוקך ואת יודעת מה מתאים לו אם אישיות נמרצת , תוססת או יותר שלווה, איטית וכד'. אך מעבר לכך, חשוב שזו תהיה אישה חמה וסובלנית- מכיוון שבתקופת הינקות התינוק מרגיש בטוח וטוב בזרועות אוהבות, פנים מאירות וחיוך לבבי. 
  2. היכרות מוקדמת עם המטפלת- יש לזכור שבגיל זה תינוקות עשויים לעבור מצב שנקרא "חרדת זרים". סופסוף הם הגיעו לשלב שהם מכירים את אמא שלהם ומזהים כל מי שהוא לא אמא, כלומר, זר. לכן, מאד חשוב  בתקופה זו עוד לפני שאת מתחילה את העבודה ושמה את התינוק אצל המטפלת, לבקר יחד עם תינוקך אצל המטפלת מספר פעמים עד אשר המטפלת תהפוך מדמות זרה לדמות מוכרת אצל התינוק ובמקביל בטחונך בה ילך ויגבר.
  3. הסתגלות הדרגתית- חשוב שבימים הראשונים לאפשר לתינוקך להסתגל אט אט לעזיבתך ולהישארותו לבד עם המטפלת. כך שהריטואל של אמא הולכת וחוזרת יופנם אצלו ואז כשהוא בכל בקר ניפרד מהאם "יעלה בזכרונו" שגם אמא שבה לקחתו.   שלב זה גם הוא ניתן להיעשות לפני שאת מתחילה את העבודה.
  4. להגיד "שלום"- מאד חשוב לא לעזוב בחיפזון ולא להיעלם לתינוק, צעד שעשוי לעורר חרדה. אלא אמצי לך טקס פרידה קצר – הכולל חיבוק, נשיקה ואמירת שלום לתינוקך ולהוסיף בבטחה שאת תחזרי אחרי העבודה! "טקסים" הם חלק ממארג של בניית תחושת הבטחון.
  5. הרגשה טובה- חשוב לא פחות להעביר לתינוקך הרגשה טובה לגבי המטפלת וגם לגבי יציאתך לעבודה. גם אם הוא לא ממש מבין, הוא בשלב שהרגשתו מתפתחת ומקבלת אישור בהתאם להרגשתה של האם. זכרי את משתדלת לעשות את הדבר הטוב ביותר עבורו, עבור משפחתך ועבור עצמך! טפחי הרגשה טובה בקרבך ותינוקך יחוש בזאת!

בהצלחה J

רונית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2009 03:22 לינק ישיר 

תודה רבה על תשובתך המפורטת!!
באמת בפעם שעברה עם הילד הבכור שלי פעלתי מתוך לחץ וכך הייתי כמו שאמרת בחיפזון עוזבת אותו אצל המטפלת כדי שלא להכאיב לו את הפרידה אך זה הוביל לתוצאה הפוכה 

מאד מאד עזרת לי
דיני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2009 20:22 לינק ישיר 

האם כדאי להתקשר למטפלת במשך היום ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2009 19:00 לינק ישיר 

שאלה טובה אתה שואל, אולי נפתח זאת למשתתפים, אבות, אמהות , מטפלות ואחרים מה חושבים האם כדאי שההורה יתקשר למטפלת וגם לתינוק בשעות שהוא נמצא אצלה?

רונית לזר, עו"ס קלינית, דוקטורנטית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2009 19:09 לינק ישיר 

כדאי להתקשר למטפלת לשמוע מה עם התינוק, כך שמים לב יותר לתינוק ולמעשיו כי יודעים שצריך לספק תשובות לאמא המודאגת,
כמו בכל דבר לא כדאי להגזים כי אז זה ישמע כהורה נודניק וטרחן,

תמי, לא בטוח שמה שעברת עם הקודם תעברי עם הנוכחי, כל ילד לגופו ויש ילדים שההסתגלות שלהם לשינויים קלה יותר,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2009 21:32 לינק ישיר 

אני לא אהבתי את הרעיון לשים את הילדים שלי אצל מטפלת, אני העדפתי לשים במשפחתון ציבורי עם פיקוח מקצועי.

אם את שמה את הילד שלך אצל מטפלת , אני  הייתי מבקשת סדר יום ממנה , עושה ביקורי פתע בעצמי או  מישהו מטעמי בשעות שונות של היום, כולל בגינה  עד שאהיה בטוחה כי שהטיפול שהילד שלי מקבל הוא כמו שאני רוצה.
אם המטפלת באה אליך הביתה , רצוי שתשימי מצלמות כדי לעקוב אחרי הטיפול שלה בילד שלך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2009 13:50 לינק ישיר 

שלום,
אכן כפי שעולה מתגובתכם הקשר עם המטפלת חשוב לא רק כדי לפקח כפי שתמי בצדק מדגישה ובמידה נכונה כפי st1 מאירה, 
אלא גם על מנת לחזק את הקשר המשולש הורה-תינוק-מטפלת. קשר משולש כזה כשהוא חיובי וטוב יתרום לטיפול בתינוק
במקביל  חשוב לאפשר מרחב מתאים לתינוק ולמטפלת ליצור קשר ביניהם כי גם הוא וגם היא צריכים להסתגל אחד לשני ו'להרשות' לעצמם לאהוב אחד את השני מבלי להרגיש אי נוחות בכך. 
מענין יהיה לשמוע מהורים ומטפלות על מחשבות בעניין, קונפליקטים פנימיים ורגשות מעורבים בקשר המשולש... 

רונית לזר, עו"ס קלינית, דוקטורנטית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2010 12:58 לינק ישיר 

ללאלה שלום
הילד יהיה רגוע לפי מידת הרוגע בו תהיה אמו.
הילד חושב מה שיש לאמא שלו בראש, אם אמא חושבת בראש בריא כי הגיע העת לחזור לעבודה והילד יסתדר מצויין אצל המטפלת/הגן גם הילד יתנהג כך. אבל כאשר האמא דואגת הילד מוכיח לה שהיא צודקת ומתנהג בהתאם.

"הכל מתחיל מהראש שלנו"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2010 13:30 לינק ישיר 

מומלץ לתינוק לפנות באשכול משלו איך להתמודד עם האמא המודאגת

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/3/2010 09:01 לינק ישיר 

שוניקו, העצה מצויינת אם היינו יכולים לעשות את זה היינו פוטרים הרבה מאוד בעיות שאנחנו ה"אמהות" מייצרות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2010 13:33 לינק ישיר 
עיצוב חדרי שינה לבית חרדי

מישהו אולי יודע איך אני מוצאת איך לעשות עיצוב חדרי שינה ? אני צריכה ממש למצוא משהו טוב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2010 12:48 לינק ישיר 
להמנע

אפשר להמנע מבעיות מראש, ולהשקיע בעיצוב הבית שיתאים לתינוקות. זה מה שעושים בקורס ברמנים למשל, יש קורסים לגהות ולזהירות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > תינוק אצל מטפלת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext