בית פורומים פורטל הנפש

הצבת גבולות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/12/2009 22:45 לינק ישיר 
הצבת גבולות

ערב טוב

יש לי ילד בן 10. מדובר בילד מאוד כשרוני, תלמיד מצטיין, עושה לנו הרבה נחת. אבל הוא חוצפן לא קטן. כל הערה של המורה, נתקלת ב"ברוגז" ואפילו לסובב את הגב מול המורה.

נכון לעכשיו הוא מושעה לשלושה ימים ולא נראה שהוא מתחרט על מה שעשה.

האם ניתן לעשות משהוא?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2009 23:14 לינק ישיר 

שאלת אותו למה הוא עושה את זה?
זה קורה רק עם מורה אחת או שהוא לא מפלה בין המורים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2009 23:52 לינק ישיר 

זה קורה אצל מורה מסויים שהוא מאוד חזק ולא פוחד מהגחמות של הילד ומציב לו גבולות.

עד עכשיו, המורים לא התעסקו איתו והילד "חגג". פתאות מגיע אחד ועושה סדר והילד מנסה אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2009 18:25 לינק ישיר 

ערב טוב,

ראשית לשאלתך- וודאי שאפשר לעשות משהו .."כל זמן שהנר דולק.."

בהמשך לשאלותיה של תמי, איך הילד בבית בעניין גבולות? ביחסיו עם אבא, אמא? האם יש מקום שהוא כן מקבל מרות או גבולות?

אמשיך להתייחס אי"ה בהמשך

משתתפים נוספים מוזמנים להתייחס ולהעלות מחוויותיהם וניסיונם .

רונית לזר, עו"ס קלינית, דוקטורנטית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2009 18:54 לינק ישיר 

כבר בהיותי בישיבה שמעתי מאחד מראשיה בדרשה:

עם ישראל לא רווה נחת מהעילויים,

יכול להצטיין, ובשביל זה כאילו מותר לו דברים שלאחרים אסור...

אין ברירה אלא להעמיד אותו במקום, אבל בבחינת שמאל דוחה וימין מקרבת..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/12/2009 23:10 לינק ישיר 

נכון מאוד. שמעתי בשם גדול אחד שכדי להעניש ילד, צריך לפני כן לשפוך עליו דליים של אהבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2009 00:15 לינק ישיר 

תשמח‏ ‏שיש‏ ‏לך‏ ‏ילד‏ ‏עם‏ ‏כל‏ ‏ההתמודדויות.. אני‏ ‏מכיר‏ ‏כאלה‏ ‏שמתים‏ ‏לילד,‏ ‏יהיה‏ ‏קשה‏ ‏כמה‏ ‏שיהיה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/12/2009 09:10 לינק ישיר 

בקר טוב,

ראשית כמה מילים על גבולות, גבולות ידועים  כמסגרת של חינוך, משמעת והתנהגות נאותה שהייתי מגדירה אותם גבולות חיצוניים.  אולם, כל אדם צריך שתהיה לו מערכת פנימית המסוגלת להפנים גבולות חיצוניים כחלק ממבנה פנימי. בהתאם לכך,לדעתי מערכת גבולות פנימית זו היא התיחום הפנימי הנפשי המסייע לנו להרגיש מוגנים בטוחים עם תחושה של שליטה פנימית . ילדים שיש להם בעיה עם גבולות הם ילדים שעשויים להרגיש לא מוגנים (למרות שכלפי חוץ הם מראים שהם אנשי העולם הגדול) ולכן הם יפעלו כמו שכל ילד יודע לפעול באופן מהיר ומיידי!  וזאת  על ידי יצירת סיטואציות של מאבקי כוח באופן כמעט בלתי פוסק עם דמויות סמכותיות ובניסיונות להפרת הסמכות ולניטרול שליטת אחרים עליהם כדי להשיג ברגע חווית שליטה (מזוייפת) אשר לאחריה נוצר שוב חלל וחרדה המעצים את מעגל מאבקי הכוח.  

עם ילדים כאלה יש נטיה לסביבה , להורים ולמורים לנהוג בקיצוניות שבשליטה. עם על ידי גילוי  'חוסר אונים', מעין אין מה לעשות עם הילד הזה (כמו המורים האחרים שנתנו לילד 'לחגוג') או ההיפך להעניש אותו על כל אקט של חוסר משמעת (כדאי לבדוק אם זו גישתו של המורה הנוכחי).

אנחנו המבוגרים צריכים לעזור לילד כזה להגיע להפנמה פנימית של גבולות ושל תחושת שליטה בתהליך של הפנמה ולנסות לנטרל את שיטת "זבנג וגמרנו".

לגבי המקרה הספציפי, להערכתי חשוב לתת לילד כזה מרחב שבו הוא יכול להיות שולט באופן מתאים ולתת לו אופי של הנהגה חברתית חיובית. אם על ידי להיות עוזר אישי למלמד, לדאוג לתוכניות לחנוכה (במיוחד שהוא חכם) אך באופן קצת יותר צמוד עם המלמד.

בנוסף, לע"ד, לא נכון להתייחס לכל התנהגות לא ממושמעת של הילד. בדרך זו הוא ישאר יותר בבית מאשר במסגרת (ולא נראה לי שיזיז לו הרבה כלפי חוץ). לכן, הייתי מציעה שהמלמד, יעשה חלוקה של התנהגויות שהם אומנם לא הולמות אך הם לא ממש חשובות ולא כל כך דחופות שאפשר לבנתיים להתעלם מהם , התנהגויות שצריך לעבוד עליהם אך לא עכשיו, ויש את אלה ש"יהרג ובל יעבור" ואז השעיה נקודתית היא מתאימה. למשל, אם ילד סובב את  גבו למורה, נראה לי שלא נכון להמשיך להתעמת איתו. אך אם הוא כינה במילת גנאי חריפה או מפריע להתנהלות הכיתה, מתאים להוציא אותו מאותו שיעור. אולם, חשוב לאחר שחוזר לנהוג בו כמו בכל בן יקיר, כפי שאתה ושוניקו שוחחחתם נכונה על דליי האהבה ועל העיקרון המנחה 'שמאל דוחה וימין מקרבת'

לרוב במקרים של בעיות התנהגות ומשמעת נוהגים להפעיל תוכנית של עיצוב התנהגות הכולל חיזוקים חיוביים ושליליים וענישה מתאימה. אולם, לדעתי, חשוב שתוכנית כזו תהיה מבוססת על קווי ההנחיה שפירטתי לעיל.

אני מאמינה שכיוון שמדובר בילד חכם ונבון הנמצא על סף גיל ההתבגרות, ניתן לשוחח איתו, ולשמוע על רחשי ליבו, גם אם לא מסכימים לתפיסתו , חשוב שיבין שמנסים להגיע לליבו ולהבינו, ויחד עם זאת שישנם כללי התנהגות בסיסיים שיצטרך לאמץ כחלק מדרישת החיים וכחלק מבניית אישיותו. ושאתם ההורים נמצאים פה לסייע לו בכך.

חשוב לא להשאיר את המצב הנוכחי, ילד צריך להרגיש בעולם ובעיקר במסגרת  סמכותית, בטוח, מוגן  ואהוב ובעל יכולת להפנים כללים, איסורים ולפתח יכולת חרטה ואימפתיה.

בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2009 12:57 לינק ישיר 

קצת הגזמתם.
מסובב את הגב? אז מה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/12/2009 23:27 לינק ישיר 

אני מסכימה שישנם דברים שמוגזם להעיר עליהם וביחוד עם ילדים שיש להם קשיים בויסות עצמי ולכן, אני מציעה לרוב למבוגרים לחלק ההתנהגויות ל3 סלים:
סל 1- לא חשוב ולא דחוף- אלו כל ההתנהגויות שלא להעיר עליהם
סל 2- חשוב ולא דחוף- התנהגויות שרצוי לעבוד עליהם אך לא כרגע אלא בתהליך מתמשך והדרגתי
סל 3- חשוב ודחוף- אלו ההתנהגויות שלא רק חשוב לטפל בהם אלא גם דחוף- אולם! סל זה אמור להיות הכי הכי קטן!

כלל נוסף שאני ממליצה הוא כשם שאנו אומרים 'לא' אנ צריכים להיות מסוגלים להגיד 'כן'. כלומר, אנו מורגלים להעיר , לבקר ולאסור על ידי שלילת דברים בתקיפות וקול רם, בעוד שדברים חיוביים אנו מרשים, מאשרים בקול רפה או כברירת מחדל, ולכן אני ממליצה להורים ולמורים לאשר דברים בקול רם ולתת להם תוקף! לא לפחד להגיד 'כן' על דברים שמאשרים! 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > הצבת גבולות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext