|
|
| נשלח ב-14/2/2010 21:26 |
|
| |
ערב טוב,
ראשית, אין שום בטחון בפירוש . הרמן הסה אמר פעם ''החוכמה היא מחשבה שיש בה ספק ומעשים שיש בהם ביטחון'' . מעניין, אני נוטה לחשוב שטיפולים שהם אינם פסיכואנליטיים עוסקים בסוגסטיה, בהצעות למטופל, דימיון מודרך "תעשה כך וכך" .."תחשוב חיובית.." .לא פעם אני נתקלת במטפלים מסוג כזה שנותנים את הרושם שהם בטוחים שהתשובה נמצאת אצלם ואני תוהה מאיפה להם הבטחון הזה.
לעומת זאת, בטיפול פסיכואנליטי המטופל למעשה הוא זה שמוביל את המטפל לתוך נבכי נפשו, בשבילים לא ידועים מראש. פרויד אמר פעם שבמקום בו היתה הטראומה שם נמצאת ההחלמה.
במידה מסויימים המטפל והמטופל שניהם הולכים כעיוורים באפלה. אומנם יש סימני דרך שדרכם אנו מנסים להבין את עולמו של המטופל. כלומר, המטופל באמצעות –אסוציאציות, כשל לשון, חלומות, אקטינג אאוט, והטרנספרנס מאיר אט אט את הדרך והמטפל לאחר שמקבל אינפורמציה מספקת הוא עשוי להציע פירוש וגם אז הוא בודק את תגובתו של המטופל.התגובה היא לא רק במונחים כן /לא שחור/לבן אלא לפעמים על ידי אסוציאציות נוספות, זכרונות וכד' וכך נמשכת העבודה ושניהם נכנסים עמוק יותר ומתירים אט אט את הסבכים, ומתקרבים יותר ויותר פנימה לעולמו של המטופל ולא של המטפל.
לגבי אנליזה לעשירים- במידה מסוימת כל טיפול פסיכולוגי הוא הוצאה מיוחדת ומשמעותית מתקציב החודשי. מעניין לשאול את אלו שהלכו לכל מיני טיפולים של כאן ועכשיו, לכמה סוגי טיפול הם הלכו. יש לי רושם, שהם על פני שנים קופצים ממח אחד, לט.א.ט, לדימיון מודרך, לקאוצ'ינג, לנרטיב ..כך שבסך הכללי קשה להגיד שמדובר בטיפול 'קצר מועד'.. לצערינו, אנליזה אינה בסל הבריאות. באמריקה למשל, עד כמה שידוע לי הביטוח מכסה טיפול כזה. בארץ, עדיין לא הגענו לעידן זה. _________________
תוקן על ידי רוניתלזר ב- 15/02/2010 06:24:13
רונית לזר, עו"ס קלינית, דוקטורנטית
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2010 14:00 |
|
| |
לגבי שאלתך, אל_תבשי,
אכן בספרות הקלינית האישיות מתוארת על פי חלוקות שונות . יש אלה המסווגים אותה על פי רמת הארגון שלה, כמו אוטו קרנברג שהתמקד בהפרעות אישיות. יש אחרים על פי טיפוסים שונים ( טיפוס מסוג A או B) או על פי אשכולות המוכרים בDSM-IV. מוכר השימוש הפסיכואנליטי כמו הטיפוס האוראלי או האנאלי. בעיקר אנו נוהגים לחשוב שבכל אדם יש מבנים נפשיים כאלה ואחרים השאלה היא כמובן היחסיות.
לגבי תשע החלוקות שתיארת, אני לא מכירה אותן, הן אם הבנתי נכון בשימוש של אלה העוסקים בגרפולוגיה, לא?
תודה
|
|
| נשלח ב-15/2/2010 14:28 |
|
| |
לא כל הגרפולוגים משתמשים בזה, לא כולם מצליחים להבין את הספרים שלו. בספרים שלו רואים כמה הוא שואב לאמת שבכל דבר, ואני יודע שיש הרבה פסיכולוגים שמשתמשים בחלוקות שלו.
פעם קראתי על חלוקת אישיות אולי אפילו של פרויד שמתייחסת לאנשים שמושפעים מתקופת ההנקה וכו', לפי ההסברים שנתנו שם, זה היה נראה לי מאד הגיוני ואמיתי, השאלה היא אם יכולים למשל לעבד מחדש את תקופת ההנקה למשל.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2010 00:03 |
|
| |
אתה צודק אל_תבשי. תקופת החיים הראשונה היא קריטית להתפתחות האישיות.
פרויד טען שמהינקות ועד גי 5 לערך מתעצבת האישיות וכל מה שיבוא אחר כך נגזר מאותם שנים. לא מזמן יצאה כתבה בעיתון משפחה שבה רואיינתי יחד עם אשת מקצוע אחרת, על שנת החיים הראשונה והשפעתה על החיים הבוגרים ניסיתי להעלות אותנ אך לא הצלחתי. אולי שוניקו שוב יעזור לי להעלותה ונוכל להמשיך את הדיון.
להת'
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 16:48 |
|
| |
אני רוצה להעלות כאן דיון על הטיפול הרפראטיבי שבפסיכותרפיה שלדעתי חשוב שהציבור ידע שיש טיפול כזה וזה מסוגל להציל הרבה משפחות, אבל איני יודע אם המנהלת תסכים אני מחכה לאישור.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 19:15 |
|
| |
שלום אל_תבשי,
אני לא מכירה את סוג הספציפי של הפסיכותרפיה, אך נשמע שהנושוא רלוונטי לפורום? מדוע חשבת שאולי לא אסכים לדון בו?
בברכה,
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 19:29 |
|
| |
רק הייתי מציעה שתפתח את הדיון באשכול חדש כך יקל יותר מבחינה טכנית.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 02:30 |
|
| |
תבררי קודם למי הטיפול שייך, ואז תביני את השאלה שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 20:18 |
|
| |
אל_תבשי,
מבחינתי אתה מוזמן לדון בנושא
בברכה
|
|
| נשלח ב-9/4/2011 09:18 |
|
| |
פסיכותרפיה
ישנם הרבה צורות טיפול בפסיכותרפיה מטיפול קליני, התנהגותי, פסיכותרפיה הוליסטית, במכון פסגות ישנה תוכנית חדשה בא לומדים לימודי פסיכותרפיה לפי השיטה של הטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי.
|
|
|
|
|