בית פורומים פורטל הנפש

התקפי חרדה 2

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/1/2011 10:11 לינק ישיר 

תודה רבה לכל אלה שעצובים בשבילי ומחזיקים לי אצבעות, זה באמת מחמם את הלב שמישהו בעולם מבין אותך ומזדהה אתך.
מצד שני תבינו שזה באמת לא קל, גילוי כזה עלול לגרום לזעזוע בחיי המשפחה, ביחס לקהילה, לחברים, למשפחה שמסביב ועוד.
הציבור החרדי עדיין לא בשל לקבל את הפרעות הנפש כמות שהן, הפרעות מסוג כזה הופכות את הסובל מהן- לבעל אות קין כאילו עשה איזו עברה.

מצד שני, ליהודי מאמין יותר קל להתמודד, ברגעים קשים מרגישים יותר טוב את קרבת ה', זו נקודת אור בחושך הזה.

"בְּטַח בַּה'. וַעֲשֵׂה טוֹב. שְׁכָן אֶרֶץ. וּרְעֵה אֱמוּנָה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2011 12:40 לינק ישיר 

אני מקנאה בתעצומות נפשך, ובאיכות העמוקה הנכרת ממילותיך. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/1/2011 00:41 לינק ישיר 

מקווה, תודה רבה!

ותודה גם לניקית החפצה בעילום שמה ששלחה לי באישי את הטקסט הבא:

ללא נושא

אני לא מוסמכת אני רק מגיבה מהיתנסות עצמית שלא בהכרח תעזור לך ואף יכולה להכניס אותך לחרדה עמוקה 

מראש אני מיצטערת אם העיברית שלי לא מתוקנת כי אני מתרגמת מה שאני רוצה להסביר 

שאני מרגישה שאני ניכנסת להתקף חרדה אני נושמת עמוק ואז אני מתחילה להסביר לעצמי בקול  הכי רגוע שאני יכולה להפיק באותו רגע מה אני מרגישה - ומה הכי גרוע שיכול ליקרות לי, אני ניסיתי (המפתח זה לעשות זאת ממש בהתחלה של התקף) לעשות זאת כאילו אני צופה בעצמי ובהתחלה עזר לי ללכת לעמוד מול מראה כיום אני לא צריכה מראה 
הינה דוגמא - אני הייתי מרגישה מחנק כל פעם החרדה עלתה אז הייתי אומרת לעצמי בקול רגוע  - אני ניחנקת מה יכול ליקרות לי? אני יתעלף ואם אני יתעלף? מה יקרה? אנשים ירוצו לעזור לי אוקי אני לא רוצה אנשים סביבי - אז אני מנסה לינשום (נשימה) אוקי אני יכולה לינשום אבל קשה לי אז אולי אני יקח שקית נייר - או שקית נייר איפה שמתי? או אני עדיין נושמת (ליפעמים הייתי צריכה שקית נייר כיום כבר לא) אז אולי אני ישתה משהו קר או ישים בפה  חתיכת קרח( מאוד עוזר בלי קשר לתהליך הזה) וככה ליפעמים לקח לי עשר דקות ליפעמים שעות ליפעמים לא עזר והיתעלפתי (היו לי טיפולים מיקצועים) 

לקח לי זמן לתרגל את זה וליפעמים זה לא ממש נוח לעשות זאת ליד אנשים אבל המשפחה וחברים קרובים היו מודעים כי אני שיתפתי אותם זאת תהיה בחירתך אם לשתף - והם בעצמם יכולים לעזור לך להירכז בלהירגע

אני כבר שנים כמעט בלי התקפים לי זה עזר ובהצלחה לך

אתה יכול לשים את ההודעה הזו באשכול אני רק לא רוצה שת שמי על זה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2011 00:42 לינק ישיר 

ההתקפים שמתארת כאן הניקית היקרה נשמעים קצת קיצוניים וחזקים. לא כך?

תוקן על ידי yefenefesh ב- 23/01/2011 00:43:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2011 23:58 לינק ישיר 

יפה נפש שלום אני מקווה שאתה בפורום, האמת שרק עכשיו נכ נסתי לאתר מאז ההתכתבותך האחרונה שלי, ולבי שאלתך אני ובכדור שנקרא לוסטרל ,וטיפול בשיחה בשיטה הקוגנטיבית, שנוי הרגלי חשיבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2011 12:48 לינק ישיר 

ברוכה השבה....
כמה זמן את בטיפול? ואיך הולך לך? את מרגישה שזה עוזר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2011 00:15 לינק ישיר 

הי. .... יפה נפש, תראה כרגע אני עם הכדור ואפשר לומר שהוא היה ממש גלגל הצלה בשבילי, אני חושבת שזו עזרה ראשונה ואח"כ שהגוף מתאזן ונרגע וחוזר לעצמו מורידים בהדרגה ,אבל אני חושבת שזה שווה, החרדות עושות אותך בןהאדם אחר ונותנות לך להרגיש  גרוע עם עצמך, והכדור נותן לך אפשרות להרים את הראש מעל המיים להיות שוב אתה , ןלבדוק מה אתה עושה הלאה, וכן הייתי שמחה אם תפרט לי מה אתה מרגיש בהתקפי חרדה ,באיזה תדירות וכמה זמן זה נמשך, בנתיים בהצלחה אני יודעת כמה זה סיוט ,אתה פשוט מרגיש שאתה בגלות מעצמך,   (לפחןת ככה אני הרגשתי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2011 00:24 לינק ישיר 

היי יפה נפש
היי משתתפת.
אני מזדהה איתכם! א ני חושב שאתם גיבורם באמת!
החרדה שלי התבטאה בעיקר בדפיקות לב מואצות ולא לקחתי כדור. עזרתי לעצמי עם טיפול עמוק. מומלץ בחלט לשתף קרובי משפחה כהורים ואחים. זה יכול להיות משאב כוח רציני.

היו חזקים! בסוף תצאו מזה. ותחיו חיים נפלאים!!!!

עוד יבוא היום והאהבה תהיה פורחת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2011 01:42 לינק ישיר 

החרדות אצלי נמשכות כבר כמה שנים, ומתבטאות בעיקר בדפיקות לב מואצות, תחושת חנק ונשימה מהירה, רעדות בידיים ובגוף ורצון לקום ולברוח.
התקפים כאלה באים בתדירות נמוכה יחסית ב"ה, תקופה מסויימת הייתי מטופל בכדורי סרוקסט וזה עבד די טוב.
כיום אני לא לוקח את הכדורים ומנסה טיפול קוגנטיבי. זה מתקדם לאט לאט בעיקר בגלל האומץ שעדיין אין לי מספיק לדחוף את עצמי לחשיפות למצבים העלולים לגרור אותי לחרדה.
מפאת קוצר הזמן והשעה המאוחרת לא ארחיב, אבל בל"נ אעשה זאת בהמשך. אשמח לשמוע את דעתכם עד כאן
לילה טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2011 17:12 לינק ישיר 

yefenefesh כתב:
הינה דוגמא - אני הייתי מרגישה מחנק כל פעם החרדה עלתה אז הייתי אומרת לעצמי בקול רגוע  - אני ניחנקת מה יכול ליקרות לי? אני יתעלף ואם אני יתעלף? מה יקרה? אנשים ירוצו לעזור לי אוקי אני לא רוצה אנשים סביבי - אז אני מנסה לינשום (נשימה) אוקי אני יכולה לינשום אבל קשה לי אז אולי אני יקח שקית נייר - או שקית נייר איפה שמתי? או אני עדיין נושמת (ליפעמים הייתי צריכה שקית נייר כיום כבר לא) אז אולי אני ישתה משהו קר או ישים בפה  חתיכת קרח( מאוד עוזר בלי קשר לתהליך הזה) וככה ליפעמים לקח לי עשר דקות ליפעמים שעות ליפעמים לא עזר והיתעלפתי (היו לי טיפולים מיקצועים) 

מה, אז התקפי חרדה מלווים בתחושת מחנק וחוסר אוויר?

ואני בתומי חשבתי שהנה, זה עוד סימן שאני הולכת למות. נגמרת לי הנשימה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2011 23:36 לינק ישיר 

לי היה תקופות שלא יכלתי לעמוד ולדבר עם בני אדם,ולא הייתי יכול לשבת באולם רגוע היה לי לחץ מחריף

ב"ה החרדה ירדה ואני מרגיש טוב יותר,שום פסיכולג לא הצליח לעזור לי ולא לקחתי כדורים 

רק התפילה לקב"ה עזרה לי הייתי בוכה ימים ולילות מתפלל בעומק ליבי 

בשורות טובות

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > התקפי חרדה 2
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית קבוצות תמיכה מזמינה אתכם לדבר עם חברים אחרים על כל נושא החל מבעיות נפשיות, פוריות ועוד.