| נשלח ב-23/7/2010 04:18 |
|
| |
מעונין לדעת עצות טיפים
מידע כללי או אישי לאי חשש ממה "יאמרו" במילים אחרות חיזוק הערך העצמי .שיהיה לי פחות אכפת ממחשבתם [כאילו שהם חושבים,,,]של אחרים ,
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2010 08:27 |
|
| |
"אל תנסה לחשוב מה אנשים חושבים עלייך, הם יותר עסוקים במה אתה חושב עליהם."
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2010 14:24 |
|
| |
תתעסק במשהו, תלמד שפה חדשה, או תחום שאתה מרגיש שאתה נמשך אליו, אל תלחם בזה, פשוט תהיה עסוק ולא יהיה לך זמן לזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2010 16:05 |
|
| |
DAAN שלום,
אני שמה לב שלא התייחסתי להודעתך. יתכן כי אני תוהה איך אפשר לתת טיפים לנושא כל כך חשוב ורציני. טיפים מתקשר אצלי בדרך כלל לדברים טכניים כמו, איך לאפות עוגה מבלי שתיפול ..
אני מתארת לעצמי שפזורים כל מיני שיטות טכניקות שעוסקות בטיפים גם לנושא שאתה מעלה, כמו בכיוון ששרה_פיילין הציעה לריקנות ולסגורה, להסתכל במראה ולהגיד כמה אני חכם, מוצלח יפה וכד' או לעשות רשימה כל יום של הדברים הטובים שלי או תרגילי יוגה והרפיה ולדמיין שהאנשים האחרים אינם כאלה גדולים וחשובים כפי שאני חושב עד כדי שיהיה איכפת לי מהם.
מעניין לדעת, האם באמת 'טיפים' אלו עוזרים?
דבר אחד לפחות אני יכולה להגיד ששאלתך מלמדת על כך שהשני , הזולת מאד חשוב לנו ובעיקר בקשר לערך העצמי שלנו....
מה אחרים חושבים?
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2010 00:30 |
|
| |
לפעמים אני חושבת שהחיים של הרבה אנשים היו הרבה יותר פשוטים אם ה"מה יגידו" המעצבן הזה לא היה נדחף לכל מקום ומשפיע כמעט על כל החלטה בחיינו. פעם חשבתי שזה איזשהו מאפיין של משפחות חרדיות/פולניות..:-) היום אני יודעת שזו פשוט תופעה אנושית חברתית.
לדעתי, האדם הוא יצור חברתי-ואינו מסוגל להסתדר ללא חברה- שתפקידה לעודד,לתמוך,להגן,להפעיל,לגרות,לפרש,להבין ועוד הרבה דברים
זהו אחד מהדברים "אי אפשר איתם ואי אפשר בלעדיהם" ,לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2010 17:38 |
|
| |
אני מסכימה עם דבריך דוני.
המעניין הוא שהמחקרים שבחנו "הערכה עצמית" self-esteem אצל מבוגרים מצאו כי מדובר בתכונה יציבה שאינה כל כך משתנה ושתחילה בילדות שם היא מתהווה ומתעצבת.
נמשיך אולי לדבר על זה שבוע הבא אי"ה
שבת שלום לכולם
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 04:23 |
|
| |
למה כל הזמן יש תקלות???
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 04:32 |
|
| |
DAAN,
באופן כללי, אני חושבת שכל אחד הוא שונה ויש לו את היחודיות שלו ודווקא זה מה שעושה אותו מיוחד,
ובכלל,זה נורא מתסכל לנסות לקפוץ כל הזמן מעמדה לעמדה בשביל לרצות אחרים ולחשוב מה דעתם על מה שאני חושב/אומר/עושה,
תהיה פשוט אתה בלי להתחשב ב"מה יגידו"
ואולי מה שיעזור לך להגיע לזה היא המחשבה:שאם תהיה אתה ויאהבו אותך אז יאהבו אותך באמת,
ואם לא תהיה אתה אז גם אם יאהבו אותך זה לא אתה.. (אלא נסיון נואש לחקות ולרצות אחרים..)
וחוץ מזה,מה יותר כיף מלהתבטא ולהיות פשוט אתה??
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2010 18:12 |
|
| |
מבט שלי בתור נחיתי לשעבר: "מה יגידו" קשור בוודאות לנחיתות וזה אחד ממאפיניה. וצריך להשקיע בשורש הבעייה ולא במאפיינים. אתן לך טיפ אחד פה והוא לעשות הרבה חסדים בסתר ולא לספר לאף אחד. ובקיצור אסביר פה שנחיתי הוא עני שרק לוקח מאחרים וכמה שמרגיל את עצמו להיות יותר ויותר "נותן" ממילא כנגד זה מקבל מהשמים את השפע של כבוד וביטחון עצמי שלא יצטרך לקחת מאחרי. ובהזדמנות אחרת אאריך יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2010 16:48 |
|
| |
גם אני מעוניין בטיפים
תוקן על ידי רוניתלזר ב- 31/08/2010 18:25:44
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2010 21:39 |
|
| |
אפרופו נחיתי - הכירים את האנשים האלה שבטוחים שהם יפתרו לך את כל בעיותיך ברגע שיצעקו לך באוזן - "זה הכל בגלל שאתה נחיתי".
ואלה? כי לא ידעתי את זה לבד. הדבר היחיד שמנחם זה האמונה בכוונה הטובה שלהם.
|
|
|
|
|