|
|
| נשלח ב-3/8/2010 16:18 |
|
| |
היי, שלום לכולם, לראשונה שנכנסתי לפורום הזה והחכמתי
מהדיונים הפסיכולוגים, הייתי רוצה לשמוע את דעתכם לגבי טורדנות כפייתית, האם יש ספציפיות באובייקט המטריד, או שזה מקרי לגמרי, והבעיה היא עצם הטרדה, אסביר את דברי, אם יש מישהו שכל פעם שעובר ליד פח זבל, למשל, מוטרד, עד כדי שמופיעים לו טיקים ומצמוצים בלתי רצוניים, והוא מתבלבל לחלוטין, האם זה אומר שיש לו משהו בתת מודע נגד פחי זבל, או שפשוט הוא טרוד בלהעסיק את עצמו וממילא הוא מוטרד, ובמקרה הטריגר לטורדנות זה פח זבל, מחר זה יכול להיות רמזור או כביש סואן, (אני מדבר על מקרים שאני מכיר, אנשים שהטריגר לטורדנות הוא משהו מקרי לגמרי ולאו דווקא דברים שמסווגים כמפחידים כל אדם נורמלי שהוא לוקח את זה יותר מידי, לא. סתם דברים, בן אדם יכול להיות מוטרד כפייתית גם מפרח, וכדומה, אף שלאדם ללא הפרעה כזאת זה אובייקט ידידותי לגמרי)
בקיצור, הייתי שמח לשמוע איך קוראים לזה בשפה מקצועית, והאם בכלל המקצוע מסכים איתי בענין הזה שטורדנות כפייתית יכולה לבוא על ידי טריגרים מקריים לגמרי ולאו דווקא הקונבציונלים כגון פחד ציבור, אלא אפילו דברים כגון פרחים, האם אני צודק ?
תודה מראש לעונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2010 17:38 |
|
| |
נו באמת, ככה מכניסים אורחים ?!
אני חדש פה, גם אם אין לכם מה לומר לגבי הדיון שהעליתי, תגיבו סתם, כנסו להגיד שלום, בכל זאת, אני חדש, ואני רוצה כבר להרגיש בבית, תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2010 19:23 |
|
| |
שלום לך תיירים, ברוכים הבאים!
הפורום הזה הוא עדיין לא כ"כ ידוע ואין בו מדי הרבה שותפים קבועים, הצפיות צריכים להיות בהתאם....
לא הבנתי כ"כ טוב את שאלתך ולכן לא אגיב ואחכה שהמנהלת תענה לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2010 10:27 |
|
| |
תיירים, ברוך בואך לפורום,
ניתן להבין את הרגשתך הלא נעימה שאתה נכנס ואין עונה מידית. הפורום, במבנהו הוא פורום פתוח 24 שעות ביממה :). בכל זמן נתון ניתן להיכנס אליו ( אלא אם האתר נפל), לשאול, להגיב אך זה לא אומר שבכל נקודת זמן יש נמצאים. מטבע היות הפורום מקום וירטואלי, יש פה אפשרויות רבות לסוגי נוכחות , חלקם פעילים קוראים ומגיבים, חלקם שואלים ונעלמים, חלקם קוראים בבחינת ,רואה ואינו נראה". למי שנכנס לפורום וירטואלי עשוי בעיקר בהתחלה להרגיש אי נוחות מהמצב הלא ידוע, והלא רואה.
אני אישית משתדלת להיכנס לפחות פעם ביום, לפעמים ממגבלות הזמן אני מצליחה רק לעבור על השאלות והתגובות ורק ביום שלמחרת אני יכולה לענות.
וכעת לגבי שאלתך, נדמה לי שאתה חולש על מספר סוגי הפרעות חרדה: פוביות ספציפיות, טורדנות כפייתית וטיקים.
פוביות ספציפיות הין לרוב חרדה מאובייקט ספציפי, שאין הוא בהכרח מקור סכנה. יש טורדנות כפייתית המתייחסת לחדירת טורדנית של מחשבות ועשויה להיות מלווה בטקסים למניעת פלישת המחשבות. ישנן אובססיות קלאסיות, כמו אלו הקשורות לחיידקים, לניקיון, לספירה, בדיקה ויש יחודיות. בנוסף יש את הטיקים , שהן תנועות שלרוב לא רצוניות היכולות להופיע במקריות אך על רקע חרדה.
בדוגמא של פח זבל שהבאת- כפי שאני מבינה זאת, יתכן שהספציפיות מעוררת משהו באדם ויתכן שהמנגנון החרדתי הוא זה הנושא ומוצא את מקומו באובייקט זה או אחר.
אם החרדה או הטורדנות מתעוררת בכל מיני אובייקטים מתחלפים, היום פח זבל מחר פרח מחרתיים נעליים, אז ככל הנראה המנגנון הוא העיקר ולא הספציפיות.
אך אם יש אובייקט מסויים גם אם הוא לא קונבנציואנלי שאדם מגיב כלפיו, יתכן שיש בו משהו, לא מחייב שהוא הדבר אלא הוא עשוי להיות מטאפורה למשהו אחר, או כיסוי לאובייקט ה'אמיתי' שחרדים ממנו.
כיוון שלהבנתי אתה שואל תיאורטית וככל הנראה ללא תבנית של תסמינים ברורה אין אפשרות להגדיר באבחנה מקצועית. אדם שמופיע לו טיק ממראה פרח, יכול לסבול למשל מהפרעת טיקים או מחרדה פסיכוטית או מפוסט טראומה או מחרדה כללית....
מקווה שעניתי לשאלתך
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2010 14:08 |
|
| |
תודה, גברת רונית. ו. . כן, אני חושב שענית, אם הבנתי נכון, את אומרת שעקרונית שייך שהטריגר הוא מקרי, והבעיה היא חרדה כללית, או פוסט טראומה, וכדומה. וזה מה שרציתי לדעת, אם זה בכלל שייך, כמובן, שתמיד יש את המקרים עם האובייקטים הבעייתיים ספציפית, אבל לפעמים, הבעיה אחרת, ואם ילך הטריגר הזה יבוא אח שלו. תודה, פסיכולוגיה זה הספורט החביב עלי, ואני מאושר שמצאתי את הפורום הזה, זה ממש מחכים לקרוא את ההודעות שלך, את מרחיבה ומבארת, תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2010 18:29 |
|
| |
עפר אני תחת כפות רגלי המנהלת המיקצועית, אבל מניסיוני (המר לשעבר והמתוק עכשיו) אני נוטה ליחס כל תופעה למישקעי ילדות שנובעים מכפיה מסויימת.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2010 23:27 |
|
| |
אין צורך להתנצל אדרבא אתה כמו כל אחד מוזמן להביא מניסיונו האישי . יש לזכור שרוב הידע המקצועי שהתגבש במהלך השנים מבוסס על חומר קליני של אנשים שסבלו.
אני שמחה עבורך שהצלחת להתגבר על הנחיתות, אולי לא לחלוטין ("עפר אני לכפות רגלי..") אך נשמע שהשתחררת משמעותית מכבלי עבר.
אני מאד מסכימה איתך שהעבר משפיע על התהוות האישיות של האדם, על הדימוי העצמי שלו ועל מצבו הנפשי ו'הרעבה' נפשית היא בוודאי לא פתרון, אך לצערינו, לא כולם מצליחים להנות מ'הזנה' נפשית גם כשהם מקבלים.
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2010 10:12 |
|
| |
מנסיוני. זה לא שיש כאלה שלא נהנים מ"הזנה" של אחרים אלא שזה לא ניכר לעין כמו עני שניתן לו 10 אגורות שזה לא מתבטא כמעט בכלום אבל אם זה יצטבר אצלו הוא יוכל במשך השנים גם להעשיר.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|