|
|
| נשלח ב-21/12/2010 19:40 |
|
| |
אני מסכים שלא יפה לדון על אדם שלישי ואם הבןוש הסליחה. את תשובתי על הפסיכואנליטי העביר ברשותך לאשכול חדש.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2010 22:49 |
|
| |
בשמחה ואין צורך לבקש רשות לפתוח אשכול חדש - אתם מוזמנים לפתוח אשכול בכל נושא שרלוונטי לפורום
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2010 13:09 |
|
| |
שלום, ותודה לכל מי שהשתתף בדיון. אני נמצא כרגע בחו"ל וכותב ממקלדת וירטואלית ולכן אקצר בדברי ביותר.
אתם יכולים להמשיך לדון בנושא האשכול,. פתחתי את האשכול למטרה הזאת.
הבעיה שלי עם פסיכולוגים היא שפסיכולוג רואה את הבעיה שלי בצורה מאוד אובייקטיבית כשבדרך כלל בעיות שזקוקות לטיפול פסיכולוג הן בעיות מאוד סובייקטיביות. ז"א שהפסיכולג לעולם לא חווה על בשרו את ההרגשה שעברה עלי ברגעים הקשים הוא מקסימום יכול לנחש. ובהנחה שהמטופל הטיב לתאר את הבעיות שאיתן הוא מתמודד אז אולי המטפל מצליח להגיע להבנה של קצת יותר מניחוש.
ב"ה מצבי ממשיך להיות טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2010 16:17 |
|
| |
אני לא מבינה למה המטפל צריך לחוות על בשרו בדיוק מה שעברתי כדי שיבין אותי? ההפך הרבה פעמים אלו שחווים את אותו דבר שקועים בבוץ ולא יכולים להוציא את השני מהביצה . המטפל לדעתי לא צריך להרגיש ממש את החוויה שאני עוברת. הוא צריך לנסות להבין אותי דווקא על בסיס ההבנה המקצועית שלו. הרבה פעמים המטפלת שלי קולטת דברים שאני לא רואה כי אני שקועה בזיפט הרגשי שלי ובמחשבות המדכאות שלי. אם כל פסיכולוג היה צריך לעבור כל חוויה של כל מטופל לא היו נשארים פסיכולוגים בעולם  העיקר שטוב לך שם בחו"ל אולי משנה מקום משנה מזל
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2010 22:58 |
|
| |
זהו דיון באמת מעניין. אני כרגע סטודנט לעו"ס ואני בהחלט חש שבמידה מסוימת אני מבין את המטופלים שלי יותר בקלות כאשר אני בעצמי חשתי תחושה כזו אי פעם בעבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2010 22:18 |
|
| |
שלום לכולם,
אני יכולה להבין את הצורך שהמטפל יבין ויחווה את מה שאני המטופל חווה ומרגיש . אנחנו לא רוצים להיות לבד בחוויה הכואבת וכל שכן כשאנו נמצאים מול אדם שאמור לעזור לנו. אנחנו חוששים שאם הוא לא עבר על בשרו הוא לא מסוגל להבין בדיוק מה שאנו חווים.
לפעמים מטפל שעבר אירוע דומה יכול להרגיש שהוא מבין יותר מקרוב את החוויה של המטופל, כמו שסיפרת אהרון. עם זאת, פעמים מטפל שעבר אירוע דומה ולא עיבד אותו כראוי עשוי להבין את המטופל מתוך "נקודות העיוורון " שלו את המצב, וזה לא תמיד לטובת המטופל כפי שרימזה ציפי.
התפיסה שלי היא זו המניחה כי מצד אחד מטפל לא חייב לעבור את אותו אירוע שהמטופל עבר, אך מצד שני הוא כן צריך להכיר את החוויה של המטופל מקרוב ככל שניתן. והתנסות זו לדעתי, מתרחשת אלף בהיותינו בני אדם, על אף האירועים השונים, אנו חווים במהלך החיים תחושות דומות (אכזבה, בדידות, נטישה, אובדן, חרדה וכד) .ובית, וזה לדעתי החלק החשוב ביותר ואמרתי אותו פה לא פעם, שמומלץ או אף חיוני, שמטפל יתנסה בטיפול פסיכודנמי כיוון שבמסגרת כזו ניתן להגיע לחוויות עמוקות ורגישות שמטופלינו עוברים בחייהם ודרך הטיפול אנו מצליחים להתקרב לא רק אל עצמינו אלא גם אל החוויה של המטופל. בנוסף לכך, הטיפול כמובן מאפשר לנו לראות את הדרך החוצה מהבעיה.
בברכה
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 08:16 |
|
| |
פגשתי פעם אשת מקצוע שמי ממשפחתה הקרובה חווה התמודדות מסויימת, והגברת לא ידעה להפריד בין נגיעות אישיות וסובייקטיביות להפליא (שגם בריאות נפש לא נדפה מהן) ובין יעוץ מקצועי לזרים באותו התחום. היא הביאה לייעוץ את עצמה, ממש כך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2016 13:51 |
|
| |
אם יש לך מצבי רוח משתנים אז חשוב מאוד שתלך לטיפול מהיר ויעיל כמו ; סי בי טי, אי אף טי, שלושת המימדים, אני ממליץ לך גם ללמוד את זה ולטפל בעצמך, או למצוא חבר שתחליף איתו טיפולים, ואז שדרגת את החיים שלך עשרות מונים. אל תמהר לסגור שידוך ללא המלצה של איש חכם ומבין שמכיר אותך. אם עשית את הנ"ל אז אתה תשפר את סדר היום שלך, ואת האישיות שלך, ואז אין מקום לפחד. כמובן שתבחר במי שלבך חפץ ואל יתבייש מפני המלעיגים, וכדי שלא תתחרט על כך כל החיים.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|