בית פורומים פורטל הנפש

בתי הבכורה עומדת להינשא בע''ה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/10/2010 23:40 לינק ישיר 
בתי הבכורה עומדת להינשא בע''ה

היא מקבלת הדרכה ממדריכה כלות, אבל בנוסף לזה היא מבקשת ממני שאכין אותה לקראת יומה הגדול ולקראת החיים החדשים שלה, אבל אין לי מושג מה להגיד לה, ויש לי את ההרגשה שכל יום שעובר ואני לא מכין אותה נפשית אני מפספס משהו ואני אצטער על זה, אבל אני לא יודע מה להגיד לה, האם יש כאן מישהו שמוכן לתת טיפ ?

תודה!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2010 22:30 לינק ישיר 

אם אני מבינה נכון אתה האבא?
מילה כללית- אנחנו ההורים מכינים את ילדינו מקטנותם לנישואין בדרך שאנחנו מגדלים אותם, בדרך שאנו מלווים אותם במשימות החיים כך שעיקר העבודה כבר נעשתה.

אני חושבת שכעת בתך  זקוקה נפשית למעין אישור, עידוד וחיזוק לכך שהיא עוזבת את הבית, אותך, את שאר בני המשפחה והולכת לבנות לה את ביתה, להשקיע בעצמה ובבן זוגה.

נישואין מבטאים שני דברים שעשויים לעורר חרדה. האחד , עתיד- עתיד מטבעו אינו ידוע ולכן הוא עשוי לעורר חרדה, מה יהיה? איך יהיה?. הדבר השני, פרידה- פרידה מהבית,מהסטטוס של רווקה, של בת קטנה להוריה ופרידה מעוררת מטבעה חרדה.

לכן, מה שבתך זקוקה לו הוא מעין חולית מעבר, המקשרת בין העבר - הבית שגדלה לבין העתיד- הנישואין והקמת הבית העתידי. 
 חולית מעבר זו תפקידה להעניק תחושת בטחון והרגעה, ולהפחית את החרדה הטבעית.

כל הורה בוחר לו בדרך שנראית לו , אתה יכול להזמין אותה לטיול, או מפגש במקום נעים ושקט ,בו תשאל אותה להרגשותיה, על הכנותיה, שתף אותה בהרגשותיך, בהתרגשותך ותיטע בה את התחושה שאתה שמח מאד בשבילה,  הדגש את ההיבטים היפים בחתן וכמה שהוא מתאים לה.
אתה יכול לספר לה איך אתה הכרת את אמא שלה, וקצת מילדותה ואיך אתה גאה למה שהיא גדלה ותיטע בה את האמון שהיא תבנה בית טוב שנעים לחיות בו. אתה יכול לשתף גם בהתרגשות שלך כאבא לשחרר את הבת לחיים עצמאיים, אך מאד שמח בשבילה וכמובן אם הם יצטרכו עזרה אתם פה בשבילם כפי יכולתכם.
אתה יכול גם לשאול אותה אם יש משהו מסויים שהיא רוצה לשמוע ממך או לשאול..

זכור אתה לא צריך להיות מדריך או מרצה לנישואין, תהיה פשוט אתה! ההורה שהיא מכירה, גם אם הוא מתרגש , מחפש את המילים או מזיל דמעה ובעיקר האב שאוהב!

שיהיה במזל טוב!

רונית לזר, עו"ס קלינית, דוקטורנטית

נייד     052-6346334   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 00:52 לינק ישיר 

תודה רונית! אהבתי את תשובתך, בעיקר בגלל שאני אכן לא מרצה ואני לא יכול להדריך אבל אני כן יכול להיות אבא.

אעשה מה שכתבת בלו''נ.

ושוב תודה מכל הלב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2010 10:00 לינק ישיר 

קרתני כתב:
היא מקבלת הדרכה ממדריכה כלות, אבל בנוסף לזה היא מבקשת ממני שאכין אותה לקראת יומה הגדול ולקראת החיים החדשים שלה, אבל אין לי מושג מה להגיד לה, ויש לי את ההרגשה שכל יום שעובר ואני לא מכין אותה נפשית אני מפספס משהו ואני אצטער על זה, אבל אני לא יודע מה להגיד לה, האם יש כאן מישהו שמוכן לתת טיפ ?

תודה!

מנסיון הדרכה של שנים
א) שלא 'תשווה' את החתן לאבא, הוא וודאי אינו כזה, ואין בו שליליות אם אינו כזה.
ב) להסביר עד כמה גברים שונים בחשיבתם ובתגובותיהם מנשים. חשוב ביותר !
מזל טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2011 22:18 לינק ישיר 

המון מזל טוב
היא מצפה שתבין שנישואים כמה שזה שימחה זה גם מלחיץ ותכיל אותה בכל מצב רוח בתקופה הזאת

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > בתי הבכורה עומדת להינשא בע''ה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext