בית פורומים פורטל הנפש

טיפול מופלא בכל העולם הנפשי, ובפרט בטראומות...!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/11/2010 09:46 לינק ישיר 

שלום לכולם,

הדיון שהתפתח פה בעיני מעניין ולגיטימי.

בעשורים האחרונים  צצות שיטות טיפול חדשות ומחודשות וסוגי מטפלים שונים המאמינים שהם בעלי הבשורה.

למי שקצת מכיר את הגישה הפסיכודינמית שהתפתחה מלפני יותר ממאה שנים קשה שלא לחייך לרגע למקרא הרעיון שבבסיס שיטת הTAT של שחרור זכרונות, חוויות וטראומות השוכנים בלא מודע ומהווים מחסומים להתנהלות חיים בריאה.

אני לא מכירה את שיטת הTAT ולכן לא יכולה להגיד עליה דבר, אבל מטרידה אותי העובדה שאנשים שהם לא אנשי מקצוע טיפוליים מטפלים או עוסקים בנפש וברובדיה העמוקים.

המקצוע הטיפולי אינו רק שיטה טיפולית זו או אחרת, אלא הוא גם אתיקה, מחקר והכשרת המטפל להיות מטפל . הכשרה זו יכולה לקחת שנים ולרוב מתמשכת ואולי אף פעם לא נגמרת. ההכשרה מתבצעת במסגרות אקדמיות ומקצועיות עם הדרכה ופיקוח מקצועי.
רק על הטכניקה הטיפולית נכתב רבות בספרות והמחקרים הקליניים עוסקים בזאת בהרחבה ובהעמקה (ולא רק בצד הטכני שלה)

אני מעריכה את כל האנשים שעוסקים במתן תמיכה, אימון  ואוזן קשבת לאנשים שבמצוקה. אולם מפה ועד היד החופשית להתעסק בנפשו של האדם ברבדיה העמוקים והיסודיים ללא הכשרה מקצועית מתאימה נשמע מדאיג אם לא אף מפחיד.

לצערינו, חוק הפסיכותרפיה (טיפול נפשי) עדיין לא נחקק אך קרוב היום מכל זמן אחר, ויתכן כי כאשר יחוקק יהיה קצת יותר סדר ויהיה ברור יותר מהי ומי רשאי ומי לא לעסוק בטיפול נפשי.

בברכה,

רונית לזר, עו"ס קלינית, דוקטורנטית

נייד     052-6346334   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 01:47 לינק ישיר 

שרון-
אין לי כח (עכשיו 1:35 לפנות בוקר) לענות לכל הדמגוגיות שכתבת. דבר אחד מאוד עיצבן אותי, וזו ה"הוכחה" משביתת הרופאים. זו עוד טענה ש"רופאים" אלטרנטיבים מביאים רבות, והיא (עוד) דוגמא מופלאה לדמגוגיה שהיא לחם חוקה של ה"רפואה" האלטרנטיבית. הרי האלטרנטיבים טוענים שהבעיה של הרפואה הקונבנציונלית היא בתרופות ו"רעלים" שהיא מכניסה לגוף האדם. אם כך, כיצד תוך חודש אחד של שביתת רופאים (בבתי החולים, ולא בקופות!) אנשים מפסיקים למות? הרי ההשפעה של התרופות היא לטווח ארוך! האמת היא שכשרופאים שובתים, הם אף פעם לא שובתים לחלוטין. בתי החולים מופעלים ב"מתכונת שבת", שזה אומר שרפואת החירום פועלת כרגיל. זאת אומרת, שכל המטופלים שבסכנת חיים, מטופלים כמו כל יום, ואלו שמתים, מתים כי לא היה אפשר להציל אותם. ההבדל הוא שבזמן שביתה לא עושים ניתוחים קבועים מראש. אלא שגם בניתוחים כאלה יש סכנה- בגלל הניתוח עצמו ובגלל ההרדמה. כך יוצא שמקרי המוות שבימים רגילים נגרמים כתוצאה מהניתוח, "נחסכים" ואלו שנגרמים במקרים אקוטיים, זהים לימים רגילים. אבל- הרופאים לא עושים את הניתוחים הללו להנאתם (ותאמין או לא, גם לא בשביל כסף- רופא ממוצע מקבל פחות מעוזרת בית ממוצעת עבור שעה עבודה). הניתוחים נעשים כדי להציל את חיי רוב המטופלים בטווח הארוך.מי שנזקק לדמגוגיות כדי לשכנע- כנראה שאין לו משהו אמיתי למכור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 02:55 לינק ישיר 

רוניתלזר כתב:
שלום לכולם,

הדיון שהתפתח פה בעיני מעניין ולגיטימי.

בעשורים האחרונים  צצות שיטות טיפול חדשות ומחודשות וסוגי מטפלים שונים המאמינים שהם בעלי הבשורה.

למי שקצת מכיר את הגישה הפסיכודינמית שהתפתחה מלפני יותר ממאה שנים קשה שלא לחייך לרגע למקרא הרעיון שבבסיס שיטת הTAT של שחרור זכרונות, חוויות וטראומות השוכנים בלא מודע ומהווים מחסומים להתנהלות חיים בריאה.

אני לא מכירה את שיטת הTAT ולכן לא יכולה להגיד עליה דבר, אבל מטרידה אותי העובדה שאנשים שהם לא אנשי מקצוע טיפוליים מטפלים או עוסקים בנפש וברובדיה העמוקים.

המקצוע הטיפולי אינו רק שיטה טיפולית זו או אחרת, אלא הוא גם אתיקה, מחקר והכשרת המטפל להיות מטפל . הכשרה זו יכולה לקחת שנים ולרוב מתמשכת ואולי אף פעם לא נגמרת. ההכשרה מתבצעת במסגרות אקדמיות ומקצועיות עם הדרכה ופיקוח מקצועי.
רק על הטכניקה הטיפולית נכתב רבות בספרות והמחקרים הקליניים עוסקים בזאת בהרחבה ובהעמקה (ולא רק בצד הטכני שלה)

אני מעריכה את כל האנשים שעוסקים במתן תמיכה, אימון  ואוזן קשבת לאנשים שבמצוקה. אולם מפה ועד היד החופשית להתעסק בנפשו של האדם ברבדיה העמוקים והיסודיים ללא הכשרה מקצועית מתאימה נשמע מדאיג אם לא אף מפחיד.

לצערינו, חוק הפסיכותרפיה (טיפול נפשי) עדיין לא נחקק אך קרוב היום מכל זמן אחר, ויתכן כי כאשר יחוקק יהיה קצת יותר סדר ויהיה ברור יותר מהי ומי רשאי ומי לא לעסוק בטיפול נפשי.

בברכה,

נייד     052-6346334   

וכרגיל במדינת ישראל הם הולכים מקיצוניות אחת (שקימת כיום) לקיצוניות שניה שכל מה שמריח כטיפול בנפש ידרוש תואר שני

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/11/2010 18:46 לינק ישיר 

שלום...
קודם כל, לא מתביישת.. לכתוב שזו דמגוגיה, ולא להתייחס לטענות, (ולא משנה מה השעה, אפשר ללכת לישון ולענות בבוקר אם באמת יש מה לומר ) זה לא ממש רציני, הטענות שלך לא ענייניות, אני מגיב לגבי יחסך לרפואה אלטרנטיבית, ואת מתחילה לירות אש בלי שום תוכן, בלי שום משמעות, לא באתי להתלהם, באתי להציג משהו, אם יש לך משהו ענייני לומר, תפדאל, בשמחה, אם לא, על זה נאמר וכו'
לגבי שביתת הרופאים, זו באמת דמגוגיה, מי אמר לך שהטענה מכוונת רק לתרופות, שוב את יורה אש וזיקים על טענות שאת בעצם מעלה אותם, לא אני!  
השביתה לא לקחה חודש, השביתה ארכה כחצי שנה, בחצי שנה אפשר לקבל כמויות ענק של תרופות, חולה במחלקה יכול לקבל מס' כדורים ביום, חוץ מאינפוזיות, חוץ מבדיקות מקרינות, חוץ מיחס מזלזל, חוץ מאוכל שלא קשוב בכלל לצרכים של החולה חוץ מעוד כמה וכמה דברים...

\שביתת הרופאים היא לא הוכחה, אבל היא מייצגת, היא מבטאת את זה שלפעמים עדיף לא לגעת, שהמון פעמים לפני שאנו קופצים ומתחכמים צריך קצת ענווה מול הבריאה של הי'ת, וכנראה שלגוף יש כח ריפוי מופלא, ואם לא אונסים אותו באינפוזיות כאלה או אחרות, ניתוחים כאלה או אחרים ועוד עשרות טיפולים כאלה או אחרים, יש סיכוי שהוא יחלים, לעיתים דווקא הטיפולים הלא מקשיבים האלה הם המקצרים את החיים. זו לא דעתי, זו אמת ברורה ופשוטה, זה מדעי, זה ברור.

זה שהרופאים לא עושים ניתוחים להנאתם, זה ברור לי, אני יודע שהרופאים בארץ לא מיליונרים, הם מוסרים את הנפש, לא ניסיתי חלילה לרגע אחד לערער את הגדלות של הרצון והאידיאליזם של האנשים האלה, הטענות שלי לא מופנות כלפי הרופא כאשם במה שקורה, יש אנשים שמכתיבים מדיניות, הרופאים הם כולה הרשות המבצעת.

לרונית, ובכלל.
אז ככה, קודם כל אני לא בעל בשורה, הבשורה היא של ה',  אני חושב שנחשפתי לכלי חשוב, יש עוד כמה וכמה כלים חשובים, יש להם מקום, הם פועלים ומשפיעים, אבל יש לי הרגשה שכל העולם הקונבציונלי מרגיש שלו ורק לו יש בשורה, שבאמת לו יש מונופול על הבריאות שלנו, על הנפש שלנו..

"להבין את הנפש ורבדיה העמוקים..."??? בTAT אני לא מתיימר להבין את נבכי ונפתולי הנפש! TAT (ולא רק היא) היא שיטה עם ענווה, אנחנו מבינים שיש רק אחד שבאמת מבין את נפתולי הנפש, רק אחד... ודאי שיש איזה בסיס של הבנה, אבל להתיימר לקחת אפוטרופוסות על מבנה הנפש, נראה לך שאתם באמת מבינים משהו ממה שקורה שם? הרי כל הפנימיות של החיים שלנו כ"כ נעלמת ממנו, כ"כ מסועפת, כ"כ הרבה הקשרים וקשרים בתוכינו.
יש כ"כ הרבה תיזות וכ"כ הרבה שיטות, יכול להיות שאחת הפוכה לגמרי לשניה.. הרי חצי ממה שלמדו בדורות הקודמים כבר הופרך, חוץ מזה שצריך עיון כמה מזה באמת מתאים לנפש של אדם מישראל, או האם חלק מהתיזות האלה לא היו פשוט ביטוי לסיבוכיות של הוגיהם..  ניטשה אמר שפסיכולוגים הם אנשים שניסו להבין את נפש האדם והבינו את ההפך הגמור.

בTAT אני נותן לכח הריפוי שריבונו של עולם נטע בנו את היכולת לעשות את שלו, פה בדיוק ההבדל בין העולם המערבי לעולם האלטרנטיבי. אנחנו לא מרפאים כלום, לא קם הרופא שריפא אי פעם אדם, לא קם מטפל שריפא פעם את נפשו של אדם. רופא טוב הוא רופא שמבין את החוקיות של הטבע, ופשוט פועל כך שהיא לא תופרע, החוקיות הזו נעה תמיד להשלמה, לבריאות, אם אדם מנסה לתת לי כל מיני דברים מבחוץ כדי לרפא אותי הוא פשוט חוטא לאמת, זה פשוט לא עובד ככה, יש כח חיוני באדם שדוחף אותו אל הבריאות, תאכל מעט וטוב, תנוח, פעילות גופנית, שמש, נשימה, חשיבה חיובית, והגוף יעשה את שלו, קצת ענווה לפני הבריאה של ה' ! קצת הכרה בזה שיש מישהו שהוא רופא כל בשר ומפליא לעשות, ולא אנחנו..!
בעולם הנפש אותו דבר, אני לא מנסה (ודאי שזה מעניין אותי, ואשמח ללמוד את תורת הנפש יותר ויותר לעומק [וגם זה כמובן ממקורות שמבינים משהו בנפש ולא רק צופים בצד החיצוני שלה]) להבין את כל הפלונטרים והסיבוכים שבאדם, אני לא מטפל בשיחה וייעוץ, זה לא הכיוון בכלל, אנחנו מראים לאדם איך הוא במו ידיו, מכח החיים והחיוניות שזורמים דרכו מסוגל להגיע לריפוי, העיסוק הוא לא בתיאוריות, העיסוק הוא בריפוי, בשלווה, בהקלה.
כל מה שאת אומרת יכול תיאורתית אולי להיות חשוב, אבל מבחן התוצאה פה הוא הקובע. כמה פסיכולוגים ריפאו אנשים באמת? בלי תרופות, טיפול אמת, שלם, מבפנים? הרי פסיכואנליזה ואני מתאר לעצמי שגם הפסיכודינמיקה, שאני לא בקיא בהן ובאיך הן עובדות, הם שיטות שהמטופל עובד עם מטפל 5 שנים ולפעמים 10, האדם עוסק בין לבין בבעיה, הוא מתמקד, הוא חושב, הוא עובד על עצמו, זה לא איזה קסם של הפסיכולוג כמו שאתם מנסים להציג, זה עבודה אישית של האדם, לטווח ארוך מאד, וגם שם זה מקום שבו אני יכול להתמודד עם הטראומה למשל אך לא לרפא אותה, וגם זה הרבה פעמים לא עוזר. אני מדבר על הרפיה אמיתית, מבפנים.

הרב מונק מהבית החם בב"ב סיפר לנו (גם הוא מטפל בTAT) שהוא שאל כמה וכמה פסיכולוגים ופסיכיאטרים כמה אנשים באמת הם ריפאו מכמה בעיות שהוא ריפא בTAT והם אמרו לו שכלום.

אני לא כופר בזה שיש הבנות חשובות בעולם הפסיכולוגיה, אבל התחושה שלי היא שיש הרבה יותר תובנות מאשר חיים בריאים אמיתיים. הנקודה שאת מעלה, היא חשובה ואני מסכים שלא כל אחד יכול לטפל, בשביל זה גם אנחנו לומדים, אולי לומדים פחות, אולי לומדים בצורה פחות מדעית וחקרנית, אבל העיקר הוא שזה עובד, ותמיד אנחנו בתנועה, להתפתח ללמוד עוד, כל טיפול הוא לימוד..
את מבינה, ביירון קייטי למשל, התיאוריה היא לא כזו עמוקה ונשגבה, היא פשוטה, אבל זה עובד.
אימון (קואצ'ינג) זה לא איזו תורה עצומה עם רקע של 150 שנים של מחקר וכו', היא פשוטה, חכמה, קוראת את המציאות, ועובדת..

ועוד עניין, שאני לא מאמין שהלימוד התיאורתי הוא הכל, בכלל לא, מטפל טוב ואמיתי צריך להיות אדם שעובד על  עצמו, כל הטיפול היהודי האמיתי עובד כך, זה תורת הבעש"ט הקדוש וממשיכיו, התנועה בTAT היא כל הזמן פנימה והחוצה, אני רואה בטיפול גם את הלקויות שלי, אני עובד על חסמים שלי, מטפל טוב הוא קודם כל אדם שעובד על עצמו, נע פנימה, מחפש לחיות משוחרר יותר ויותר מכל העכבות והחסמים.
אני לא מדבר על עצמי עכשיו, ברור לי שיש לי עוד עבודה והרבה, אבל זו השאיפה.

מקווה שלא צעקתי בקול רם מדי, זו לא היתה הכוונה...
שבת שלום בינתיים.
שרון. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 02:13 לינק ישיר 

ת'אמת, לא היה לי כח לקרוא את כל מה שכתבת.
אתייחס לשני דברים שצדו את עיני- אתה תוקף אותי על התלהמות, שלא הסברתי למה אתה דמגוג. ובכן, הסברתי בדיוק למה אתה דמגוג- אבל השיטה "הכי טובה" להתמודדות עם מה שלא נעים לשמוע, היא לבטל את דברי השני. וגם- אתה בעצמך אמרת שהבעיה של הרפואה האמיתית היא בתרופות.

אתה יכול להביא את המקור שבו ניטשה כותב את מה שאתה טוען? לי (ולאלו שעוסקים בניטשה) ידוע בדיוק ההיפך - http://legacy.www.nypl.org/research/chss/grd/resguides/nietzsche/psychology.html

ושוב אני חוזרת על טענתי- מי שנזקק לדמגוגיות ושקרים- אין לו משהו אמיתי למכור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 10:02 לינק ישיר 

במחילה, עם הסטתו לפסים אישיים, הויכוח ביניכם כבר חורג מגבולות הטעם הטוב.

עכשיו לדברי טאט:
כתבת משהו שמעסיק אותי המון זמן- על גאווה ופטרונות מסויימת של כמה מן העוסקים בתחום הנפש. אולי כדאי לייחד לעניין אשכול נפרד, כי דעת רונית והיתר מעניינת אותי עד למאד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/11/2010 20:51 לינק ישיר 

שבוע טוב לכולם

מקווה, את מוזמנת לפתוח אשכול חדש ולהציג את הסוגיה/שאלה באופן מפורט יותר.

שרון, מאד התלבטתי אם לענות על דבריך אם בגלל שחלק גדול מדבריך לגבי הפסיכולוגיה הינם שגויים , וזה מצב לא נוח לענות על משהו שמבחינתי לא קיים ואם לאור דבריה  של מקווה . אולם היות ובכל זאת אמרת הרבה אני מרגישה אחריות לענות לפחות חלק מהדברים.

אתחיל קודם עם זה שנראה כי טעיתי לחשוב כי  TAT עוסקת בעיבוד מילולי של תכנים לא מודעים של הנפש כמקובל בפסיכותרפיה דינמית, ואולי נכון יותר לראות בה , אם הבנתי נכון, ככלי אלטרנטיבי השייך לגישות ההוליסטיות (כמו דיקור סיני, מח אחד, רפלקסולוגיה וכד' מתנצלת מראש אם טעיתי בדוגמאות) שהמאמינים בו רואים בו כלי יעיל לשחרור לחצים ומחסומים נפשיים. 

עם זאת, יש מסר כפול בדבריך, מצד אחד אתה מדבר על צניעות וענווה וחלילה מלחשוב שאתם עוסקים ברבדיה העמוקים של הנפש , ואין אתם עוסקים בבעיות נפש 'אמיתיות' (מה נחשב אמיתי ומה לא? ומי זה שמחליט?) ומצד שני המסר השיווקי של השיטה הזו ודומות לה היא כן כבעלת 'הבשורה'  כמו המשפט אני מצטטת מדבריך "טיפול מופלא בכל העולם הנפשי" או  "ובעצם בכל מה שתרצו" "להגיע לריפוי שלם באמת". אלו מילים אבסולוטיות שאין להם לדעתי מקום בעולם הזה בכלל ובעולם הנפש וריפויה בפרט.

דבר נוסף,  אני לא יודעת כיצד להתייחס לטענותיך על הפסיכולוגיה המבוססות על מספר רב של הנחות שגויות כמו למשל
עניין האפוטופרסות על הנפש, או "לתת דברים מן החוץ כדי לרפא", או למשל שלימוד הפסיכולוגיה הוא תיאורטי בלבד. יתכן שזה מה שמלמדים אתכם כרקע ורציונל לגישה האלטרנטיבית אך צר לי לאכזב אין דבר ממה שאמרת ששייך לפסיכולוגיה ה'הקונבנציונאלית' . כך למשל, רוב הלימוד הוא יישום קליני ופרקטי של החומר התיאורטי. 

לסיום, אני רוצה להודות לכל המשתתפים בדיון והמשך שבוע טוב

נייד     052-6346334   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 08:59 לינק ישיר 

בוקר טוב..
טוב, אז נראה לי שזה באמת חרג ממה שהתכוונתי, זה גם ירד לפסים קצת אישיים עם חלק מהחברים פה.
רונית, שלום, אומר לך את האמת, אין לי רקע מספק בשיטות הפסיכולוגיות, מה שאמרתי זה לא מה שלמדנו בקורסים אלא ממה שאני ריחרחתי, ושמעתי מאנשים שטופלו בפסיכולוגיה, ברור לי שאני לא מבין אפילו איך התהליך בנוי, ומה בדיוק עושים שם.
וודאי שאנו עוסקים בבעיות נפש, מה שטענתי הוא שסכיזופרניה או פסיכוזות אחרות, יכול מאד להיות בחלק מהמקרים שהטריגר להופעתן היה טראומה או כמה, יכול להיות שזה לא רק טריגר אלא אפילו מה שעיצב את זה (יכול להיות שיש נטייה כמוסה, אך היא לא חייבת להתפרץ) אך יכול להיות שמטפל יעמוד מול פסיכוזה כזו או אחרת ולא יצליח לשייך את זה לטראומה גלויה, אולי באמת יש פה הפרעה שלא "נספגה" באדם ע"י המאורעות שעבר, אלא יותר בסיסית בו, אין לי מספיק נסיון כדי לעשות את החלוקה הזו, מה פה ומה שם, יכול להיות שבאמת יתגלה שכל ההפרעות האלה מוצאות ביטוי רק על אי-יציבות טראומטית. קיצור הטענה היתה שאני לא מטפל בבעיות נפש כמו סכיזופרניה לסוגיה ודומותיה (דיפרסיות, פראנויות קשות וכו')  אלא בטראומות, אם אכן טראומה גרמה או עוררה את זה, (ויכול להיות שרוב המקרים האלו אכן שם מתעוררים, טראומות יכולות להיות גם בתור עובר כמובן) או מערכת אמונות שמעקמות את כל שדה הראיה, בזה אנו נעסוק.
לגבי הטוטאליות של המודעה שלי, תראי, אני ראיתי דברים שלא חשבתי שאפשר לעזור להם עם השיטה הזו שנרפאו, ברור לי שלכל שיטה יש את המקומות בהן היא יותר משפיעה והמקומות בהן פחות משפיעה, מנסיון אישי שלי עם מוח אחד, עם דיקור, הומאופתיה, השיטה הזו מגיעה ממקום אחר, אני לא חושב כך כי אני מטפל, אני מטפל כי אני חושב כך, אני עדיין לא מכיר את נקודות התורפה של השיטה, כשאגלה אותן, אם ישנן, אוסיף בע"ה עוד כלים שיעזרו לי להתגבר על הבעיות ההן, הענווה לא קשורה להיכרות עם הכלי הזה, הענווה (לא מדבר על עצמי עכשיו כמובן, על השיטה) היא כלפי הנפש והגוף של האדם, יש בהם משהו טבעי, קיומי, שדוחף לבריאות, ענווה מול העומק של הנפש, יש בה משהו שבאמת לא נתון לפרשנות שלי, לא נתון להבנה שלי, לא של המטופל וודאי שלא של המטפל, אנו לא עוסקים בפרשנות וניתוח, כמובן שיש איזה ניתוח, אך הוא בסיסי ע"מ לגעת באילו נקודות לגעת, אך לא מתוך מחשבה שאני אכן מבין מה קורה שם באמת. עם זה, אם אכן הכלי הזה הוא כמו שאני מתאר אותו, אין לי מה להיות עניו בקשר ליכולת שלו, אני חושב שאפשר לעזור בצורה מופלאה לאנשים בהמון המון סיטואציות נפשיות קבועות או אקוטיות. אולי אמירה כמו "כל העולם הנפשי" קצת מרגיזה, יכול להיות שהגזמתי במעט, אע"פ שאני עדיין לא יודע באיזה פן היא לא מסוגלת לעסוק, מפני שהיא עוסקת בכל המאורעות אותי, בכל מה שעברתי או שאני חושב ושמעצב את המצב שלי עכשיו, כך שגם אם נגיד שבעיה מסוימת לא קשורה, ודאי לי שהמצב הכללי שהוטב ישפיע גם עליה (ורוב הסיכויים לענ"ד שישפיע בצורה משמעותית ואפי' יבטל את הבעיה).
הריפוי הוא שלם באמת, זה טיפול בשורש של הדברים, אני לא חושב שיש פה איזה פטרונות או טוטאליטריות, אם אדם שעוסק בתזונה יאמר לי שאם אקפיד על צירופי מזון ותזונה אורגנית ופעילות גופנית וכו' וכו' וכך גופי באמת יעבור תהליך ריפוי שלם באמת, לא אחזיק זאת לגאווה או איזו התיימרות (אם זה עובד כמובן), הוא דיבר איתי על איך פועלים בשורש..
האפוטרופוסות על הנפש, זה נאמר שאולי יפתח דיון בנפרד על זה, אך נראה לי שיש תחושה של איזו פטרונות של העולם הקונבציונלי, הגופני והנפשי ועל זה דיברתי.
ולגבי תיאוריות, לא דיברתי על זה שהלימוד הוא תיאורטי בלבד, ברור לי שיש יישום בלימודים עצמם, דיברתי ע"ז שמבחן התוצאה הוא הקובע באמת, ולמרות כל הרקע התיאורטי של הוגי הדיעות החשובים והנכבדים הפסיכולוגים והפסיכיאטרים, אנו מדברים על פעולה אמיתית שמרפאה.  אני מבין שהתיאוריות האלו הם אכן העמקה של הפסיכולוג בהסתכלות של האדם, וממילא במה שגורם לו לבעיה הספציפית הזו, וממילא אם איישם את זה וארד ע"פ זה ל"תהומות הנפש" אולי אוכל להקל על כאביו. אולי זה חשוב, רק שאני מדבר על משהו אחר, אחר לגמרי.

כמו שנאמר שלמרות כל הידע התיאורטי העצום והנכבד של מומחה למחלות עור, (וודאי שיש לו יישום קליני בשלב הלימודי) אם מטפל יורה לאדם לעשות צום פירות לכמה ימים ואכן זה יעבור, זו פעולה שריפאה ממש. [מנסיוני האישי- היו לי עשרות "פלולות" יבלות על הידיים, לאחר צום פירות של שלושה שבועות, זה פשוט ירד.]

האמת היא שאני לא רוצה ולא מסוגל לדבר על פסיכולוגיה, ברור לי שזה יהיה שטחי, לא חוויתי את זה, לא למדתי את זה, אני אולי קצת מנסה לרחרח וכאלה, אך לא יותר מזה.
 אם פסיכולוג בעל איזה נישה מיוחדת היה מפרסם פה באמת את היכולת של השיטה שלו, ולא הייתי יודע על מה הוא מדבר, לא הייתי נכנס ודוקר אותו במדקרות חרב אע"פ שע"פ ההגיון שלי דעכשיו, לא נראה לי הגיוני ומסתבר כל הקטע הזה, ובמיוחד כשאני שומע מאנשים, מחברים, ממטופלים על הייאוש מהפסיכולוגים.. וד"ל.

שיהיה שבוע מצוין, כל טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2015 10:46 לינק ישיר 
עוד דברים של שיטת tat שלא ידעתם

עוד משהו חשוב בקשר לשיטת TAT והאמת זה נכון גם בהקשר של כל טיפול פסיכולוגי. לא על כל אחד זה עובד. טוב כמטפל בשיטה אולי זה לא חכם מצידי לומר בפה מלא שאני לא יכול לעוזר לכולם אבל זו האמת - ואני מחוייב לאמת. וזה גם נכון לכל טיפול פסיכולוגי. אבל בניגוד לטיפול פסיכולוגי רגיל , מי שבא אלי מצפה להשיג תוצאות ואת זה מטפל שעבר הכשרה של תואר ראשון ושני לא כל כך מוכר, הוא מוכר יותר את הידע שלו ופחות את התוצאות. אני שהידע שלי הוא הכשרה רשמית בשיטת TAT ולא הכשרה כבעל תואר שני בפסיכולוגיה מוכר את התוצאות את היעילות של הטיפול. ולכן אני לא מטפל בכל אחד. רק מי שעובר שאלון ראשוני בטלפון ואני רואה שאני יכול לעזור לו אני מטפל בו. יכולים לקרוא על זה כאן  טיפול יעיל בחרדות
לכל שאלה ניתן לפנות אלי
רק טוב
מתן לוי
מקצוען TAT 
מומחה לטיפול בחרדות
www.bkalut.co.il

תוקן על ידי mtnlvy ב- 06/09/2015 10:52:34

תוקן על ידי mtnlvy ב- 06/09/2015 10:53:25

תוקן על ידי mtnlvy ב- 06/09/2015 10:55:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2015 04:42 לינק ישיר 

נאמר לי פעם שכל שיטת טיפול יש לה אחוזי הצלחה פחות או יותר שוים לאחרות וזה גם בשיטות שנוגדות אחת את השניה.
אני לא למדתי מספיק על כך, רק יועץ חינוכי קטן...
אם זה נכון זה אומר לכאורה שבעצם ההצלחות הן לא בשיטה אלא ביחס ובהזדמנות להפתח ולדבר.
שמעתי את זה מד"ר בתחום החינוך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2015 04:59 לינק ישיר 

ועוד נקודה .
יש המון דברים שעוזרים להרפיה ורוגע. זה יכול להקרא "שיטת טיפול" וגם יכול להקרא "מדיטציה"
וגם סתם "רילקס" ולמי שאין מצוקות נפשיות שדורשות טיפול אין סיבה להתנגד. וזה גם מן הסתם יועיל לו . 
אפשר גם לפתח שיטה כזאת בעצמך.
אני למשל פיתחתי לעצמי שיטת "תרפיה בתפילה" ולפעמים גם "תרפיה באמבטיה" 
מי שמעוניין שיפנה אלי באישי יפקיד בחשבוני 300 שקל ואדריך אותו...
אני גם פותח קורסים להכשרת מטפלים בשיטות שלי...
תעודה מטעם המכון.
וגם באוניברסיטת ליקווד לומדים על זה וזה מומלץ עי גדולי התנאים והאמוראים ,וזה בכתב...
עלות הקורס היא שכר אוניברסיטאי. אנחנו רואים בזה המון הצלחות ובפרט שמדובר בקשת של שיטות נוספות, כגון שינה, ריקוד, ההצלחה מובטחת.
המעוניים יפנו בתיבה האישית.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2015 20:15 לינק ישיר 

לא קראתי את כל התגובות.

למדתי אי אף טי.

השיטות האלו משחררות מועקות, זה בדיוק כמו אחד שעבר טראומה ומבקש לשוחח עם מישהו, והשיחה הרי משחררת.

זה אפשרי ?

כמובן, אם מדובר באדם אחראי שיגש לשיחה בזהירות ובהקשבה אז אפשרי רצוי ונפלא שישוחחו, גם אם אין לו שום הכשרה מקצועית,
ובוודאי טיפולים כאלה שלא חופרים לדעת מה היה, ולא עוד אלא הם לומדים לתקשר בזהירות, אז טיפולים כאלו הם מבורכים, והם מהירים ויעילים יותר מטיפול פסיכולוגי.

ותלוי כמובן מי המטפל ומהו ההכשרה שלו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > טיפול מופלא בכל העולם הנפשי, ובפרט בטראומות...!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית קבוצות תמיכה מזמינה אתכם לדבר עם חברים אחרים על כל נושא החל מבעיות נפשיות, פוריות ועוד.