שאלה שהגיעה אלי למייל האישי
אני רוצה להציג בפניכם שאלה שהגיעה אלי למייל שלי ואושרה על ידי השואלת להעלותה לפורום, כמובן עם טשטוש כל פרט שעשוי לזהות.
אני מתכתבת איתה ומדריכה אותה בעניין אך חשבתי שיהיה למי מכם לתרום ולשתף מהתנסויות שלכם בבעיה מאד כ- מורות/ים, יועצות, נערות, אנשי טיפול, הורים למבגרים ואחרים , בבעיה מאד שכיחה לצערינו
להלן השאלה -
נערה בסוף תיכוןף מבית לא תומך. יש לה תלות ריגשית עזה במחנכת מבית ספר יסודי', שהן שנים רבות בקשר. למענה - היא עשתה הכל, החל מלהחליף חצאית קצרה וכלה בלנתק קשר עם חבר. היא אוהבת אותה בצורה שממלאה לה את כל החיים. הדמות שלה כל הזמן לנגד עיניה עד שזה מתחיל להעיק. היא מסוגלת לוותר על שמחות משפחתיות רק כדי לראות אותה וכו'. קשה לה עם התלות הזו אך היא לא יודעת איך לנתק, כי הקשר ממלא אותה מאוד מאוד.בתחילה היא פנתה ליועצת אצלנו. זו הורתה לה חד משמעית לנתק את הקשר ומיד, היא גם דיברה עם המחנכת והורתה לה לנתק את הקשר, ומאז - התלמידה איבדה אמון ביועצת לחלוטין. היא מתפתלת בין הרצון להיות בקשר, בין האהבה הגדולה, חסרת הגבולות, לבין הידיעה והתחושה שלא טוב לה עם זה.
יש בה גם המון כעס על המורה שלה, וניסיתתי לבקש ממנה לבטא אותו. המורה סיפרה להוריה על החבר וזה גרם לכעס של אמא שלה עליה לאורך תקופה. היא כועסת מאוד גם על העמדת הגבולות שהמורה ניסתה לשים אבל בעצמה פרצה אותם.לי יש תחושה שהמחנכת עצמה מסובכת
הבחורה אמרה לי מפורשות שיהא יודעת שהמחנכת תלויה בה לא פחות, אבל אומרת - אני עדיין אוהבת אותה, ואם היא תלויה בי איך אני יכולה לצער אותה אחרי שהיא עשתה לי כל כך הרבה? איך אני יכולה להתנתק ממנה?
מכיוון שאותה מורה עזרה לה לנתק את הקשר עם הבחור, היא מרגישה שבכל פעם שהיא מתרחקת מהמורה - היא מתקרבת לבחור - לחבר. היא תארה איך לפני מספר ימים עמדה מול הטלפון ונקרעה -אם להתקשר לבחור או לא, בסוף, התקשרה מחסום, שמעה את קולו וניתקה. היא שוב ושוב משננת לי - שכאשר היא תאבד את הקשר ההדוק עם המורה, היא תחזור לקשר עם החבר ותדרדר. לכשעצמי אני חשה -שזהו איזשהוא איום שלה - במטרה לבקש ממני אישור לקשר ההדוק עם המורה וגם דרישה לקשר הדוק איתי.
 |
|
|