בית פורומים פורטל הנפש

מחפשת פתרון טיפולי לילדה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/3/2011 12:12 לינק ישיר 
מחפשת פתרון טיפולי לילדה

שלום לכולם.
יש לי קרובת משפחה כבת 10 שמאז היותה ילדה קטנה (סביבות גיל 4, ואולי אפילו פחות) סובלת מחרדות רבות. לא ברור מתי זה התחיל ולמה. בתקופת "עופרת יצוקה" זה הפך למשהו קטסטרופלי, וניסו אח"כ לטפל בעזרת מח אחד אבל זה לא עזר. היא התאוששה קצת אבל לא באופן משמעותי.
לפני כשנה ניסו שוב לטפל בעזרת תרפיה במשחק, אך היא לא שיתפה פעולה והם הפסיקו את הטיפול מאד מהר בגלל העלות הגבוהה שלו. היום, לאחר האזעקה הראשונה המצב הפך שוב לנוראי.
אני מציינת שמדובר במשפחה שעוברת בתקופה האחרונה קשיים נוספים שכנראה משפיעים גם על הילדה. ואין להם יכולת לממן  טיפול יקר. אך מדובר פה במקרה של פיקוח נפש ממש.
למי אפשר לפנות ו/ או להעזר במסגרת של ארגונים/ קופ"ח וכו' באזור הדרום?
כל מידע יעזור (ואולי גם קצת ההנחיות למשפחה, איך ניתן להקל עליה ועליהם כרגע)
תודה רבה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2011 13:02 לינק ישיר 

עצוב לשמוע על מקרים כאלו. חשוב לדעת שזה לא בהכרח אומר מה יקרה כשהיא תגדל.נראה לי שהדבר הכי חשוב הוא שהמשפחה תבין שהחרדות של הילדה הן בעיה רפואית. לכן, דבר ראשון, צריך ללכת איתה לרופא המומחה. בדיוק כמו שכשיש לילדה כאב שיניים, הולכים לרופא שיניים ולא לרופאי אליל או למטפלים במשחק (עם כל הכבוד, ויש הרבה כבוד, לטיפול במשחק). כאן וכאן יש רשימות של מרפאות בריאות נפש מסובסדות. אם אני לא טועה, במרפאות הללו יש גם פסיכולוגים/עו"סים שיעזרו לילדה ולהוריה לעבד את הקשיים וגם פסיכיאטרים, שבמקרה הצורך יתנו לילדה תרופות שירגיעו אותה ויאפשרו לה לגדול בבטחון ולהגיב לטיפול המקביל. חשוב להבין שהחרדות נובעות גם ממחסור בחומרים במח. שוב- בדיוק כמו כל חומר אחר שחסר בגוף ומשלימים אותו עם כדורים/זריקות. בינתיים, לעניות דעתי, חשוב שההורים יחזקו את הבטחון העצמי של הילדה ויכילו את הפחדים שלה. לא לומר לה "זה שטויות, הכל בסדר" ובטח שלא "תרגעי!" או "תפסיקי לבכות". אמירות כאלו גורמות לילדה לחוש לא מובנת, שהרגשות שלה חסרי חשיבות ובעצם מעצימות את החרדה (זה נכון לכל הילדים, לא רק לאלו שסובלים מחרדות). נניח שאנחנו במצב מפחיד אמיתי- למשל פיגוע ל"ע- ומישהו אומר לנו "זה שטויות, תרגעו", איך היינו מרגישים? מבחינת הילדה, בזמן התקף החרדה, הפחד מציאותי לחלוטין. לכן, הילדה צריכה לחוש שמבינים, מקבלים ואוהבים אותה גם כשקשה לה. הדבר הכי טוב בזמן התקף הוא פשוט לחבק אותה. בזמנים אחרים כדאי לעשות פעולות שיגבירו את הבטחון העצמי שלה. החל מלתת לה להחליט בעצמה על חייה (מה ללבוש, מה לאכול- אף ילד מערבי לא ימות מתת תזונה, וכדו') ועד פעילויות מיוחדות שבהן היא זו שתבחר או תוביל.הרבה טוב.

תוקן על ידי לא_מתביישת ב- 29/03/2011 13:05:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2011 13:19 לינק ישיר 

בארגוני החסד יש מענה כלכלי לדברים הללו, כדאי לברר בעזר מציון, חסדי נעמי או יד אליעזר.

"בְּטַח בַּה'. וַעֲשֵׂה טוֹב. שְׁכָן אֶרֶץ. וּרְעֵה אֱמוּנָה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2011 08:04 לינק ישיר 

כמי שלום

אני מציעה דבר ראשון לפנות לפסיכיאטר/ית ילדים להערכה פסיכיאטרית של הילדה. אפשר דרך קופת החולים או תחנת בריאות הנפש או  פרטי ועם החזר מהקופה.
הערכה פסיכיאטרית אמורה לכלול הערכה ,אבחנה והמלצות לטיפול.  
יתכן שהילדה סובלת מהפרעת חרדה פוסטראומטית על רקע המלחמה או על רקע אירוע טראומי אחר .
לכן, דבר שני, לאחר האבחנה ובמקביל לטיפול אפשר לפנות לביטוח לאומי לתביעת קצבה אשר עשויה לסייע במימון טיפול.
 יש חברות ועו"ד שזו מומחיותם אם ההורים לא מרגישים שהם מסוגלים לעשות זאת בעצמם לבד.

בברכה

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
טיפול במבוגרים, נוער וילדים
אלעד, ירושלים
 נייד 052-6346334
< type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > מחפשת פתרון טיפולי לילדה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext