| נשלח ב-29/3/2011 12:26 |
|
| |
מחלוקות עם ההורים-שידוכין.
שלום לכולם,אני בחור ממשפחה ספרדית ,שלומד בישיבה ליטאית מהמובחרות בארץ.
" משפחה-ספרדית", בכל מובן המילה. וזה כולל התייצבות מוחלטת של הורי לטובת הציבור הספרדי במאבקיו עם הציבור הליטאי. צידוד מוחלט בדיעותיו של הרב עובדיה החל מנושא הפיאות,הגיורים וכו' וכלה בעניין חדר הייחוד . שינאת "יתד" אדירה בליבם[האמת שגם בליבי] וגנות הפוליטיקה הפנים חרדית-שבעיקרה אשכנזית,אינה משה מלשונם.
העניין הוא,שהורי אינם נותנים לי מנוח ,ומנסים להשפיע עלי ולשנות את דרכי ודעתי בכל פעם שאני מגיע הביתה. מה שגורם לריאקציה מצידי ולהבערת ויכוחים סוערים ביותר!!!! כאלה שבסופם לא אדבר עם הורי יום או יומיים!
עלי לציין שהורי הינם אקדמאיים ומשכילים ,ועם זאת קנאים מאוד לדרכם ומסויטים מהמחשבה שאישתי לעתיד ב"ה תלך עם פאה וכו'.[מבחינתם זה ממש כפי שתלך בראש מגולה וגרוע מכך,משום שזה בהכשר כביכול...]
אין שום אפשרות לשכנע את אבי שפאה היא דבר מותר.ואין שום אפשרות לשכנע אותי שאישתי תגרום כיסוי ראש.
איך עלי לנהוג? כיצד להפחית את התנגדותם[שהרבה רגשות מעורבים בה]? ובככל ,איך להתמודד עם הורים שחושבים שבנם צריך לחיות עפ"י דרכם בדיוק?
תודה מראש לכולם!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2011 22:52 |
|
| |
היי, לדעתי הדילמה העיקרית לגבי סוג השידוך, הוא שאלה הלכתית טהורה, כיבוד הורים היא מצוה דאורייתא, ויש סימנים שלמים בשולחן ערוך איך לנהוג בסיטואציות כגון אלו, ועד היכן מגיע חיוב כיבוד הורים. לגבי הויכוחים תשתדל להמנע מהם, תעביר נושאי שיחה וכדומה, הנושא העדתי הוא עמוק בנפש של מי שמכיר בו, הטבע הוא שאדם אוהב את המשפחה שלו, את העדה שלו, וחבל לנסות לשכנע, ככל שהגיל צעיר יותר הנושא פחות חשוב, כי ברוך השם אכשר דרא, וכמעט שאין מחלוקות פוליטיות, ולאט לאט הקיטוב הולך ונעלם, אך אנשים מהדור היותר ישן, או אלה שזה בכל זאת אכפת להם, לא ראוי להציק להם בענין, ובפרט שאתה חייב בכבודם, כדאי להתמקד בנושאים המשותפים שבהם הציבור החרדי הוא מקשה אחת, ולא חסר כאלו. בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2011 09:20 |
|
| |
שלום לך
מה שאני הולכת להציע לך הוא לא פשוט והוא דורש הבחנה עדינה ושינוי תפיסה.
כרגע המלחמה שלך ושל ההורים היא בזירה סגורה. כלומר, כל אחר דבוק בדעותיו ומגן עליהן ביתר חריפות מול השני.
ההצעה שלי היא לעבור לזירה אחרת של קשר, לזירה פתוחה יותר והיא זירה לא של דעות אלא של רגשות.
כלומר, אני חושבת שהשיח בינך לבין ההורים צריך להיות מוסט מ'השורה התחתונה' , מהתכל'ס של פאה לא פאה, ספרדי- אשכנזי וכד' , לשיח של רגשות שלך ושלהם במצב הקונפליקט.
חשוב שמצד אחד תהיה מסוגל לשמוע את הפחדים שלהם שחלילה תתחתן עם 'גויה' (פאה). מבלי להצדיק את טעונך.
וחשוב לא פחות שתגיד להם מה אתה מרגיש ושהתנהגותם מכאיבה לך ומרחיקה אותך .
נסה לפנות לחלק המשכיל שלהם ולשאול אותם איך הם חושבים שאתה מרגיש בהיותך חי במשפחה ספרדית 'אדוקה' ולומד בישיבה אשכנזית. מה המפגש הזה עלול לעורר בך?
כאשר המפגש הזה בין ספרדי לאשכנזי הוא מפגש לא רק באיך תתלבש, אלא יותר חשוב באיך אתה מרגיש, באיך זה משפיע על הזהות העצמית שלך.
אני רוצה להגיד משהו לך ולכולנו והוא -בהיותינו חיים בין אנשים שונים ,בתוך חברה ולצד חברות אחרות. אז גם אם יש לנו זהות מרכזית של יהודי, חרדי, ספרדי , אשכנזי, גבר או אישה, זהות זו צבועה גם בגוונים אחרים , יתכן גוונים סותרים וייתכן גוונים משלימים וככל שנלחם בכך , באיצטלה מול דעות של אחרים, אנו ככל הנראה נלחמים מול חלקים בזהות העצמית שלנו.
כך במקרה שלך, ברור לכולם שההורים ספרדים וגם אתה מזדהה חזק עם חלק זה המהווה ציר מרכזי בזהות העצמית שלך. עם זאת, אתם חיים עם 'אובייקטים אשכנזיים'. ההורים שלך שלחו אותך לישיבה אשכנזית- מה זה אומר עליהם. אתה ספגת תוך כדי מאבק פנימי וחיצוני גם השקפה 'אשכנזית' וכד'.
יתכן, שהמאבק החריף שנוצר ביניכם הוא מעבר למאבק הלכתי, מנהגי ופוליטי אלא מאבק עם 'השדים/המלאכים האשכנזיים' שלכם שנמצאים בתוככם.
מה דעתכם?
נייד 052-6346334 < type="text/">document.write("");>
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2011 09:59 |
|
| |
רונית, כיוון מדהים, לא חשבתי עליו... נתת גם לי חומר למחשבה, תודה.
|
|
| נשלח ב-30/3/2011 12:26 |
|
| |
רונית, תודה. פתחת לי כיוון בדברים שאני חושבת עליהם.
|
| נשלח ב-30/3/2011 17:12 |
|
| |
ראשית,תודה לכולם מקרב לב. שנית,ברצוני לחדד מעט את הבעיה. דומני שהענייו נחלק לשניים. 1-עניין כללי,עקרוני,האם בן צריך לנווט ולנהוג בהוויתו,ע"פ רצון הוריו(ובפרט בדברים יסודיים ועקרוניים כנ"ל)?לדעתי לא. וא"כ איך מתמודדים עם הורים שחושבים שכן,או שכיוון שמאמינים בדרכם בדוגמטיות,מנסים לכפותה על בנם. 2-איך,אם בכלל,ניתן לשכנע אנשים בעניינים כגון אלה,הטומנים בחובם אוקיינוסים אמוציונליים?
ושוב,תודה לכולם!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2011 15:52 |
|
| |
ההתמודדות היא לא פשוטה וככל הנראה לא ניתן לשכנע אנשים בעלי תפיסות נוקשות ודוגמטיות . לכן הצעתי בתשובתי הקודמת למצוא איזורים בהם אתם יכולים להיפגש כשהמטרה היא לא לשנות אותם.
אנחנו לא בוחרים את משפחתינו אך אתה עדיין יכול לבחור את חבריך, בת זוגך .
אני מקווה שתוכל ללמוד מהמצב שלך ,בבניית המשפחה שלך להיות פתוח לחשיבה אחרת, קשוב לדעות ורגשות שונים של אשתך, של ילדיך, של שכניך והסביבה.
צר לי שאין תשובה שתענה לך כיצד לשכנע את הוריך , אך פעמים לא לנסות לשכנע היא למעשה תחילתה של התמודדות.
שבת שלום
נייד 052-6346334 < type="text/">document.write("");>
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 03:13 |
|
| |
הייתי רוצה להציע כיוון נוסף, אתה נמצא למעשה בין שתי מערכות דוגמטיות מאוד. כל אחת טוענת שרק היא הצודקת. אך אנו יודעים בדרך כלל שהאמת נמצאת באמצע. לכן, יש לך מתוקף המציאות אפשרות נדירה ל"חבר" בין העולמות. להיות מאלה שמראים לדור שסוע זה, אחדות מהי. אתה יכול להפוך זאת לשליחות אתגרית, או לחלופין להצטרף לאחת מן הדוגמות ולפספס את ההזדמנות. אך יש מחיר לשליחות ידידי, החיים מלאי פשרות. הייתי אומר, שאם תראה להוריך כי אתה מסוגל ללכת נגד הזרם בישיבה (ונגד רצונך האישי) ולהשתדך עם בחורה שלא תלבש פאה למשל, אולי תוכל לפתוח עיניהם ולקרבם לאחדות אמיתית עם כל הזרמים ביהדותינו. אגב, לויתור יש כח סגולי. בורא העולם אוהב ותרנים. אולי בזכות זאת תזכה לבת זוג נפלאה וגם יפהפיה בתוכה ובחיצוניותה. אני לא בטוח שהפאה ממש תחסר לך. אני מאחל לך אריכות ימים ושנים טובות, ומבטיחך כי בעתיד במרום שנותיך, תסתכל לאחור ותמצא את הויכוח הזה הרבה פחות חשוב, ואילו את הנחת להוריך כבעל משמעות וסיפוק אדירים.
עלה והצלח ידידי !!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 22:50 |
|
| |
א- אתה באמת מאמין שמעשה כזה יקרב בין קצוות הקיטוב הקיים?
ב- נניח שכך יהיה,האם עבור כך צריך אני להקריב דבר כה מהותי בחיי?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 19:49 |
|
| |
א- מנסיון, ויתור מקרב. ולו במעט. וזה גם מספיק במצבים רגישים שכאלו. ב- אני לא חושבת שהדבר המהותי הוא הפאה או מטפחת, אלא כל המסביב. נראה כי הוריך בדעה שאומרת צניעות מעל הכל, עוד לפני מכובדות וכו'. הם לא יורדים לעומקו של עניין. אין להם כל עניין להוציא אותך מהמקובלות של הישיבה והסביבה הליטאית. וכמדומני, באם תבוא לקראתם, הם יבינו את הנקודה ממנה אתה יוצא ויבואו גם הם לקראתך.
בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 14:25 |
|
| |
לאנונימוס
אם את באמת חיה בחברה החרדית האמירה שלך כי המטפחת זה לא עניין עקרוני נשמעת מגוחכת קמעה... ברור לכולנו כי הבעיה זה לא המטפחת אלא סגנון חיים מסוים.. אם הוא לומד בישיבה אשכנזית וצריך לקחת בחורה ספרדית (שהרי קשה להאמין שיקח בחורה אשכנזית, לצערנו..), עדיין הוא צריך בחורה ספרדית "משוכנזת", וכזאת תלך (ב99% מהמקרים) עם פאה..
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 23:48 |
|
| |
אלאסר מעניין לשמוע למה את כאזת שלילת כלפי החברה החרדית (רק במידה שאת באמת מכירה אותה)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 23:51 |
|
| |
אלאסר, העניין של מטפחת או פאה זה עניין אם הבחורה פרענקית או לא. ואי פאשר להכליל!! יש בנות לא פרענקיות בעליל ומעוניינות במטפחת!
ציפיליפי, ההתנגדות היא הסטיגמות, המקובעות שרק א' הוא טוב. ב' הוא פחות וג' הוא גרוע, בעוד שבמציאות זה לא מתחלק לשחור ולבן.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|