| נשלח ב-28/10/2011 08:53 |
|
| |
שלום לכם
כידוע הכתיבה בפורום וירטואלי אינה דומה לשיחה פנים מול פנים. בזו האחרונה מה שאין בראשונה, עוזרים לנו טון הדיבור, הצליל, תנועות הגוף, הפנים ועוד כדי להעביר מסר לשני וכן להבין את כוונת הדובר.
לפיכך, אני מציעה לפני שאתם לוחצים על 'שלח תגובה' קראו שוב ובדקו האם דבריכם ברורים לקורא שאינו רואה ואינו שומע אתכם, וכן האם הם כתובים בצורה נאותה, מכבדת ושאינה פוגעת בשני.
כמו כן, אני מבקשת שהערות והצעות אישיות שאינן קשורים לנושא הנדון יועברו כיאות באופן אישי דרך התיבה הפרטית ולא מעל גלי הפורום.
תודה מראש על ההבנה ועל שיתוף הפעולה
המשך דיון פורה
שבת שלום
0526346334
[email protected]
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2011 08:59 |
|
| |
אלמוני- אדם "לא נורמלי" הוא לא בפיגור עמוק. הוא יודע טוב מאוד מה מצבו (בהנחה שהוא לא בפסיכוזה). הוא יודע טוב מאוד מה הסטיגמות החברתיות ומכיון שאנחנו יצורים חברתיים, זה כואב לו מאוד. התפישה שלך ששפיות היא מצב בינארי- או לגמרי בסדר או לגמרי לא, חסרת כל קשר למציאות. לרוב מוחלט של בני האדם יש חלקים בריאים באישיות וחלקים בעייתיים, במינונים משתנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2011 09:24 |
|
| |
מתביישת- סכמת את הדברים בצורה יוצאת דופן! תודה!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2011 10:00 |
|
| |
ציפור- אני, כמובן, לא מתביישת. תודה בכל אופן.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2011 13:36 |
|
| |
אני הבנתי שאלמוני דווקא מנסה להרגיע ולא ביקורתי- אם אדם במתח סימן שהוא נורמלי ואם אדם איבד את השפיות לחלוטין אז הוא כבר לא מרגיש מה שהסביבה חושבת עליו ואז הוא לא במתח בכלל. אני לא יודע אם זה כך במציאות אבל נשמע הגיוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2011 20:01 |
|
| |
תודה חסיד שגילית הבנה, אכן זה בדיוק מה שהתכוונתי לאמר אבל מכיוון שרוב הציבור לא פירש כך את כוונתי, אז יכול להיות שאני כבר בצד השני - זה שכבר לא חש... בכל אופן ציפור ולא מתביישת (שכתבת מאוד יפה) וכל שאר מי שחש נפגע - ממש לא זו היתה מטרתי, אני באמת דיברתי בצורה פשטנית ולא נכנסתי למורכבויות של העניין, רק רציתי לתת עצה טובה למי שחש מוטרד מעצם השאלה שמא הוא לא נורמלי אבל כמובן "לא נורמאלי" זה מושג רחב למדי (ומי בכלל החליט מה זה נורמלי ומה זה לא) אז כל טוב סלה, לא אמרתי כלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2011 22:53 |
|
| |
אתה בסדר אתה
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2011 11:03 |
|
| |
טוב לא ראיתי את מה שפיתחתם כאן..
אבל שוניקו, זה לא דמיונות מה שאמרתי.. אחרי שעברתי גריפלוג זה מה שהגב' אמרה שיש לי בעיות רגשיות ממש קשות ולבעלי יהיה קשה להתמודד איתי... מזה עלה כל הדיון...
|
|
|
|
|