| נשלח ב-13/9/2011 08:46 |
|
| |
אהבה
האם אהבה אחת היא על חשבון השני , או שניתן לאהב את כולם אותו דבר . יש אהבת אלוקים ואהבת ישראל , ואהבת א"י ולכאורה אהבה אחת מביאה לאהבה נוספת בשלושת הנושאים שהזכרתי .
אהבת הילדים - האם כשאוהבים ילד זה יותר מהשני , או שאוהבים ילד כל אחד לפי מה שיש בו , אבל מה עם אהבת חינם . האם אהבה - תסבוך על חברה למשל זה על חשבון אהבת בעל ?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2011 11:49 |
|
| |
אמונה, זו שאלה חשובה, מאד מעניינות אותי התשובות של כולם ואני מחזקת את השאלה: להורים שבכם, אומרים שעם כל ילד שנולד נוסף מקום בלב- האם זה אכן כך? האם יתכן לאהב ולזכר ולטפח את הילד הראשון כאילו הוא יחיד כשנולד השני? והשלישי והלאה? האם זה לא (קצת) על חשבון?!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2011 13:20 |
|
| |
בגדול אני מרגישה שאני אוהבת את כל ילדיי בשווה אבל אם אהיה כנה יש ילד שקל יותר לאהוב ויש קשה יותר. לפעמים זה קשור למצב שלי ולא לילד
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 21:45 |
|
| |
האהבה הוא כוח נפשי עצום,וברור שבתוכו יש מקום לכולם,אלא שעלינו לדעת את המינון האהבה הנכון לכל דבר וזה מאוד חשוב כדי שלא ישתבשו החיים,ואף שלפעמים האהבה באה ללא הזמנה אבל בכוחחתינו להעמידה במקומה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2011 13:32 |
|
| |
אמא שלי תמיד אהבה יותר את הקטנים ומרב שאני חוששת להזניח את הגדולה אני לא נותנת לעצמי להתקשר חזק לתינוק הקטן
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2011 09:13 |
|
| |
ואיך זה משפיע על התינוק ואולי גם עליך ? האם את מוצאת את עצמך מתקשה לתת לילד צרכיו (לאו דוקא הפיזיים ) ואיך מרגישה הגדולה עם זה , לא מרגישה חנוקה או אולי מפונקת יתר על המידה , אולי עם סמכויות וזכויות יתר עד כדי שליטה על הילדים האחרים , לאן זה לוקח אתכם ?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2011 09:56 |
|
| |
שאלות חזקות שאלת, אמונה. עוד לא הגענו כ"כ רחוק כי הקטן בן 3 חודשים והגדולה בת שנתיים... אז לא הספקנו. אבל כן, בהחלט קשה לי יותר עם הקטן, אני מוצאת את עצמי מחייכת אליו, מרגיעה ומשמיעה מילות חיבה בלי להרגיש הרבה, אלא מכח ההרגל. אבל בזמן האחרון זה השתפר כשהוא יותר מחייך וצוחק אלי. למרות שזה נראה לי ממש הזנחה מצידי שזה משתפר כשהוא כביכול משיב אהבה. אני אמורה לאהב אותו הכי דוקא כשהוא לא מגיב ובוכה המון ולא משיב.אז הוא הכי חסר אונים ונזקק.(את הגדולה אהבתי מרגע שנולדה) כל יום אני בודקת כמה עלה מד האהבה שלי, הוא עוד לא הדביק את הקצב אבל מתקדם. קרה בסביבתכם פעם? יש תקנה?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2011 10:19 |
|
| |
לדעתי התקנה תהיה כשתפסקי למדוד את מד האהבה
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2011 22:12 |
|
| |
סוני יקרה ,
כתוב נתינה מולידה אהבה ,
לא בטוח שאהבתך קשורה רק בחיוכים .
לרוב אהבה לא מגיעה עם התינוק לעולם ,
לאחר הנתינה נולדת האהבה - , אך בעצם כל הזמן שקודם ללידה הוא נתינה
אך לא כל כך מבחירה .
לכן אני מתפלאת שאת הגדולה אהבת מיד .
אולי כי ציפית לה מאד וחלמת עליה שנים , אך אהבה מגיעה ומתחזקת עם הנתינה
וככל שהם גדלים ואנו משקיעים בהם אנו יותר אוהבים אותם .
לטעמי הפסיקי למדד את מד האהבה תני ככל יכולתך , והרגש בעז"ה יבוא .
סוני- הרבה נחת.
כמו כן אל תשווי את ילדיך לחסכיך . תני ותאהבי בלי השוואות זה גם לא טוב לגדולה כן ולקטן - לא .
אז בנך יסיק מכך שהוא יאהב יותר את הקטנים ופחות את הגדולים
ואולי יש דרך נוספת לבנית האהבה ?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2011 22:20 |
|
| |
מרימי יקרה , כתבת שיש ילד שקל יותר לאהב ויש שקשה , וזה תלוי במצבך - למה את מתכוונת ?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2011 15:04 |
|
| |
למשל כשאני בדיכי יש ילד שדווקא אז יעשה את כל ה'שטויות' שלו ואח שלו למשל יתנהג כמו מלאך. כשאני יוצאת מהמצב אני יכולה להיות אכולת אשמה על שניהם אבל בתוך המצב זה מרגיש אחרת
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2011 08:27 |
|
| |
| סוניסוני כתב: |  | | .
קרה בסביבתכם פעם? יש תקנה?
|
|
הורות מעודדת באופן טבעי רגרסיה ילדית שמחד תורמת רבות לתפקיד ההורי (האם המשמיעה קולות צייצניים לתינוקה והאב שהולך על ארבע עם פעוטו ברחבי הבית – קורנים מאושר ומאוהבים ביצור הקטן) ומנגד מפגישה את הבוגר עם החלקים הילדיים שלו שאינם פתורים (ה'גדול' הדחוי, הקטן 'האשם' , החרד מדכדוכה של האם או ה'מפיח בה חיים' ,ועוד).
סוני ומרימי היות שאני מבינה ששתיכן בטיפול אני מאמינה שאתן עוסקות בסוגיות ילדיות אלו וזו בעיני התקנה האמיתית הראויה להערכה רבה!
בהצלחה לכן!
0526346334
[email protected]
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2011 21:53 |
|
| |
הורה שלא מגרגר עם ילדו וכד' זה אומר ש... ?
מפגישה את הבוגר עם החלקים הילדיים שלו שאינם פתורים - ואז מה קורה ?
תוקן על ידי תסמכועלי ב- 26/10/2011 21:53:29
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2011 22:17 |
|
| |
זה אומר שהוא עוצר את הרגסיה ילדית שהמנהלת הגדירה ובעצם הוא חסום מלזרום עם הילד שלו וזו גם התשובה לשאלה השניה
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2011 15:42 |
|
| |
רונית , תודה על ההסבר. קצר הפעם אך כרגיל מרתק...
ואו, האינטרנט עשה לי בעיות בימים האחרונים וכמה התגעגעתי לכולם ..(אופס! התפרצות רגשית קטנה)
שבת שלום לכולם ובלי דיכי
|
|
|
|
|