בית פורומים פורטל הנפש

שליטה ברגשות ומצבי רוח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/9/2011 15:09 לינק ישיר 
שליטה ברגשות ומצבי רוח

עד כמה ניתן לשלוט על הרגשות ומצבי הרוח שלנו? בפרט כאשר עוברים איזה נסיון קשה?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2011 16:11 לינק ישיר 

סתם ככה זה מאד קשה ועוד כשעוברים ניסיונות קשים זה יכול להיות חסר שליטה. אבל צריך להמשיך להחזיק מעמד כמה שאפשר. את בחורה צעירה שעוברת הרבה שד' יתן לך כח!!!!!! אם את רוצה לשתף אותנו במה שאת עוברת -אנחנו פה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2011 16:51 לינק ישיר 

המסילת ישרים כותב שהפעולות הפנימיות נמשכות אחרי החצניות,פירוש אדם שרוצה להיות שמח עליו לעשות פעולות חיצניות הגורמות לשמחה כמו לשיר בקול כל אחד מה שמשמח אותו ובכך הוא גורם ללב לשמוח ואז הלב משפיע על הגוף וכו.              ב.צריך להתרגל לדבר לקדוש ברוך הוא כבן לאב כל הזמן ובכל מצב בצורה פשוטה כמו בבקשה תעזור לי וכדומה,מהניסיון זה עוזר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2011 21:17 לינק ישיר 

מנסיון, זה לא קל. בכלל בכלל בכלל.

באחת הצמתות בחיים שלי עברתי משהו לא קל. והייתי מתוסכלת ומדוכדכת בצורה שהשפיעה קשה גם על בעלי והילד. היית עצבנית וחסרת סבלנות, צעקתי וכעסתי וקיללתי את כל העולם.

בוקר אחד אבא שלי החמוד התקשר אלי, וסיפר שאתמול הוא שמע מרב ידוע סיפור ממש נחמד.
מתתיהו הלווה לעוזיהו מליון דולר, חסכונות שהיו לו בצד. עוזיהו ניסה להשקיע את הכסף אך נחל אכזבות וכשלונות בכל השקעותיו עד שיצא נקי מכל סכום ההלוואה.
אחרי שנה שנתיים נזכר מתתיהו בכסף שלו, הזרוק אי שם אצל חברו ופנה אליו שיחזיר את ההלוואה יען הוא צריך אותה לעסקיו. עוזיהו עונה לו- מה אעשה, אך הכל נעלם. אין בידי שקל שחוק להחזיר לך. כעס מתתיהו צעק והשתולל אך מה יעשה, ואת הכסף אין להשיב.
הלך ושקע במרה שחורה. ביקשו בניו להוציאו מצערו- לא רק שנבלעו לנו מליון דולר, נאבד גם אבא?! פנו לפסיכולוג ידוע שייעץ להם מה לעשות וזה פסק- שילך האב הכאוב וייתן 20 מכות רצח לבעל החוב. אמנם את הכסף זה לא יחזיר, אבל לפחות הוא לא ירגיש שהוא טמבל שלא עשה כלום.
הלכו בני מתתיהו אל הלווה עז הפנים ואמרו לו- כך פסק הפסיכולוג תן עצמך למלקות.
הרים מתתיהו ידו האחת והנחיתה בעוז על לחיו של עוזיהו. טראאח סימן אדום וצורב השאיר חותמו על הלחי המוכה. ואילו עוזיהו מקפץ ומרקד- ירד 50 אלף דולר, ירד 50 אלף דולר... ועוד סטירה, ועוד אחת, ניתכות על פניו שהחלו לדמם והוא מאושר וחוזר על המנטרה בדביקות- עוד 50 אלף דולר, עוד 50 אלף דולר...

את המסקנה מהסיפור המחזק הזה לקחתי לתשומת ליבי.
לא שפתאום נהיה לי טוב וזרחתי כולי כשמש בצהריים, אבל לפחות אמרתי לעצמי- המכה- התרופה.

תוקן על ידי תוהה_אחת ב- 18/09/2011 21:17:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2011 23:29 לינק ישיר 

אין שניים שדומים בזה,
תלוי בכל כך הרבה דברים
צורת הבית איפה שגדלנו
דרך החינוך ומי ואיך הנהגו המחנכים בכיתות.

ואני בטוח שכל מה שאוסיף דוגמאות, הנייר לא יספיק

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > שליטה ברגשות ומצבי רוח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext