|
|
| נשלח ב-11/11/2011 14:40 |
|
| |
בעל זה כתף חזקה
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 14:43 |
|
| |
זה מה שאני מרגישה שצריכה כרגע... אבל הוא יכול לשבור את הגב שלי על הדרך.. (על משקל להחליש כוח..)
תוקן על ידי אנוני_מוס ב- 11/11/2011 14:44:29
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2011 21:44 |
|
| |
הראי של ינתפא: לא את פניך אראה כי אם מחשבת ליבך.
והמאושר באדם הוא זה הרואה עצמו בראי כפי שהוא.
מה שב א מ ת חסר לאדם זו השמחה בחלקו. וקשה מאוד להגיע לדרגה הזאת בכל העוצמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2011 13:49 |
|
| |
דבי, מנין לך שהתיקון למעלה לא קשה מהתיקון למטה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2011 21:58 |
|
| |
תסמכועלי, לא יודעת מה יותר קשה ממה, אבל מה שברור, שלמעלה גומרים וזהו, אם חוזרים לכאן, יש סיכוי סביר מאד שלא רק שלא נגמור לתקן אלא נקלקל עוד... לי אישית, ממש לא מתחשק לרדת לכאן שוב, לא משנה במה זה יעלה...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2011 01:29 |
|
| |
שלום וברכה דבי כתבת "ברור, שלמעלה גומרים וזהו, אם חוזרים לכאן, יש סיכוי סביר מאד שלא רק שלא נגמור לתקן אלא נקלקל עוד".
עכשיו כשאנו כבר כאן, כדאי לדעת משהו חשוב, שהוא חדש גם לי. לפי תורת הסוד, שהיא גילתה את סוד הגלגול, אין לנו סיכוי לקלקל עוד אלא אנו עלולים רק שלא לתקן מה שצריך תיקון. כי חלקי הנשמה שנשלחים לעוה"ז בחזרה כדי שיתוקן מה שעדיין לא תוקן, הם רק החלקים שלא זכינו לתקן בעבר, אבל מה שכבר מתוקן לא יכול להתקלקל, החלק המתוקן פשוט כבר נמצא במקומו הראוי, ואינו נשלח מחדש לעוה"ז. סנדלר יכול לתקן רק נעל קרועה.. גם היסורים מתקנים המון, כמו שאמרו חז"ל "יסורין ממרקין" ועוד. ועל אחת כמה וכמה יסורי נפש, כי כשקרקע המציאות הבסיס התוכן והמהות עוברים זעזועים וטלטלות, זה סוג "חוויה" עמוקה וקשה יותר. האדם אדם הוא בעיקר בנפשו ולא בגופו. "רפאנו ה' ונרפא.. והעלה רפואה שלמה לכל מכותנו"
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2011 17:18 |
|
| |
נשמה תועה, זה מרגיע לדעת את זה. מאיפה שמעת על זה? יש מקור?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2011 17:45 |
|
| |
כך שמעתי מאדם שבקי בנושא, אני אשאל אותו בס"ד בהזדמנות את המקור לדבריו, ובל"נ אעתיק אותם לכאן
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2011 17:50 |
|
| |
תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2011 18:11 |
|
| |
רבי חיים ויטאל מדבר בענינים אלו באריכות בשער הגלגולים ומצאתי עכשיו שם בשער הגלגולים (הקדמה ד) שכתב "ויש בזה מקום שאלה, כי כפי הנראה לכאורה שיותר טובה הוא ליכנס לגיהנם למרק תכף כל עונותיו, ולא לחזור בכמה גלגולים. והנלע"ד חיים (=רבי חיים ויטאל) לתרץ, כי הקב"ה צופה ומביט כי הרשע הזה אם יחזור בגלגול יוסיף על חטאיו פשעים וירבה בעבירות על הזכיות, ולכן בראותו שכבר השלים אותם המצות המועטות המוכרחות לו כפי שרש נפשו, מסלקו מן העולם ומורידו לגיהנם, ומתמרקין עונותיו, ונשארים זכיותיו שלימים, כי חפץ חסד הוא. אמנם הצדיק שעונותיו מועטים מזכיותיו, הם מתמרקים ע"י כל היסורין שסובל בגלגולים, ונשארים לו זכיותיו המרובים הנוספים לו בכל גלגול עד אין קץ, וגם שכרו נפלא ע"ד מ"ש רז"ל רצה הקב"ה לזכות את ישראל לפיכך הרבה להם תורה ומצות". הענין מאד עמוק ומורכב עם פרטים רבים כיעויין שם, ולא נראה לי כ"כ שכדאי להתעסק ולחקור בזה, אבל כיון שכבר העלו כאן דברים שקשורים לזה, אז הבאתי ג"כ דברים אלו
|
|
|
|
|