בית פורומים פורטל הנפש

פחד ממחלות...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/1/2012 22:20 לינק ישיר 
פחד ממחלות...

שלום לכולם, חדשה כאן...

אני לא ממש יודעת מאיפה להתחיל, אני גם לא יודעת מתי כל -זה- התחיל. מתי היצר שלי הספיק להפוך לכ"כ חזק שגם אם אני מנסה להילחם בכל הכוח אני מפסידה לו.
אני מפחדת. פשוט מפחדת, פרנואידית משהו. זה התחיל לפני חצי שנה נראה לי, התחלתי לפחד ממחלות (יש לי יותר מידי ידע על מחלות ועל רפואה בכלל וזה מביא יותר נזק מתועלת...), כתוצאה ישירה מכך התחלתי להיות מודעת לכל דבר קטן שלא נראה לי שיגרתי, המוח קולט את אותו הדבר ה"לא שיגרתי" ומנפח אותו למימדים של מחלה קשה והפחדים מתחילים לנגוס בכל חלקה טובה של חיי השיגרה הרגועים שלי. התייעצתי עם רב והוא השיב לי כי אני תמיד מודאגת וחוששת וגם הפעם אני חוששת מדברים שאין להם יסוד כלל. כן, התשובה הזאת צריכה להרגיע אותי ולחזק את הביטחון שלי בה', אבל לא. אני עדיין מפחדת, כי הסימנים המוזרים לא עברו וכי באמת שאין לי מושג מה ולמה. היצר שלי חזק יותר ממני ואני פשוט רוצה לקחת אותו, לשבור אותו ל-12 חלקים ולפזר אותו ב-12 פחי זבל שונים ברחבי הארץ.
אני די אובדת עצות, אני מרגישה שאני הורסת לעצמי את הבריאות עם המחשבות והפחדים האלה... :(
הצעות מישהו?

תוקן על ידי רוניתלזר ב- 17/01/2012 14:45:05

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2012 22:42 לינק ישיר 

אוריה יקרה,
קודם כל - הפחדים האלו שאת מתארת נשמעים מאד קשים להרגשה. ובודאי הנזק מהפחדים האלו, מפחיד עוד יותר...
מה יש לעשות?
לדעתי, קודם כל לדעת שאת לא "אשמה" או "אחראית" בהתמודדות עם מחשבות מאיימות כאלו.
כדי להתמודד באמת, צריך לפנות לאיש מקצוע.
האם ניסית לקבל עזרה, בנוסף לפניה אל הרב?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/1/2012 00:36 לינק ישיר 

אוריה_11 כתב:
התייעצתי עם רב והוא השיב לי כי אני תמיד מודאגת וחוששת וגם הפעם אני חוששת מדברים שאין להם יסוד כלל. כן, התשובה הזאת צריכה להרגיע אותי ולחזק את הביטחון שלי בה', אבל לא. אני עדיין מפחדת, כי הסימנים המוזרים לא עברו וכי באמת שאין לי מושג מה ולמה. היצר שלי חזק יותר ממני ואני פשוט רוצה לקחת אותו, לשבור אותו ל-12 חלקים ולפזר אותו ב-12 פחי זבל שונים ברחבי הארץ.

ברשותך

א.
זה ממש ממש לא קשור ליצר שלך. בדיוק כמו שרומטיזם או שפעת אינם קשורים ליצר שלך, אותו דבר פחדים ואפי' הם פחדי שוא אינם קשורים ליצר הרע.
הפחד מצביעה על בעיה נפשית שמוצאת את מקומה החוצה ע"י הפחדים, אבל מתחת לפני השטח ישנם עוד המון דברים לא מודעים, שרק עם עזרה מקצועית (מקצועי אני מתכוון לרופא שהתמחה בתחום הנפש) תוכלי לעזור לעצמך.

ב.
בגלל שזה לא קשור ליצר, וזה לא דבר כ"כ רע וחוסר בבטחון בד' לפחד, אולי לשם שינוי תני לעצמך לפחד קצת, בלי לנסות לזרוק את הפחד לשלש עשרה פחים.
אל תשכחי, הפחד היא שלך ולא של אף אחד אחר. את חייבת לנסות ללמוד ולהבין את הפחדים שלך, מאין הם באו, ומה הם רוצים להראות לך על עצמך, דברים שכנראה את מנסה להדחיק חזק מאד.
אל תפחדי לפחד!!
הפחד היא לא דבר רע! היא סך הכל תמרור אזהרה לתהליכים פנימיים בנפש. וכשתטפלי בחסכים של הנפש, הפחד תתפוגג מעצמו.

רפואה שלימה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2012 01:14 לינק ישיר 

היה לי חבר טוב ,אבר מיוחד מאוד תלמיד חכם וירא שמים,והוא סיפר לי שיש לו פחדים ממחלות בצורה אוד קיצונית,הוא הי שוכב לילות במיטה כשהברכיים שלו רעדות מפחד שהוא עומד לחלות,ולא הייתה לו שום אפשרות להתגבר על כך אפילו שהוא בעל אמונה גדול.
אני הפנתי אותו לאדם חכם מאוד,לא היתה לו תעודה אבל הוא מבין טוב בנפש האדם והוא נתן לו כל מיני תרגילים לעשות והוציא אותו לגמרי מהסיפור,היום הוא ממש רגוע וישן טוב.
מה שאני באלומר שזה לא דבר מוזר ושדי קל לצאת מזה,פשוט צריך לפנות לעזרה לקבל כלים להתמודדות
בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2012 16:10 לינק ישיר 

אוריה שלום לך,

אני מבינה למצוקתך ואני מעריכה את המלחמה הבלתי פוסקת שלך ביצר. הדבר מעיד על הכוחות הטמונים בך. אולם, כפי שאת מעידה הפחד נשאר יציב כמו סלע.  הסיבה לכך היא שאין מדובר בבעיה רוחנית, אמונית או דתית אלא בעיה הקשורה לתחום בריאות הנפש.
מתיאורך הכואב  עולה תמונה המזכירה היפוכנדריה או במילים אחרות 'חרדת בריאות'.
היפוכונדריה באופן כללי היא מצב בו אדם עסוק ומוטרד באופן תדיר בפחד שיש לו מחלה קשה, או שלמישהו אחר יש מחלה קשה, תוך שהוא מבסס את הפחד הזה על פרשנות לא נכונה של סימפטומים גופניים והתנהגות. למעשה מדובר בסוג של הפרעת חרדה ולכן צריכה להיות מטופלת על ידי איש מקצוע מתחום בריאות הנפש. היות ולהיפוכנדריה יש נטיה לכרוניות טוב לטפל שעה קודם.

ההתעסקות במיחושי הגוף מספקים לא פעם הסוואה למצוקות נפשיות. אחד ההסברים להיפוכנדריה שרגשות מודחקים כמו כעס, חוסר אמון בסביבה והאשמה עצמית מותקים לאיברי הגוף.  לכן חשוב להתייחס למצב הפסיכולוגי שלך ולא האמוני.

הדבר המעודד הוא שאת בעלת תובנה . כלומר, שאת מבינה שאת לא באמת חולה פיסית אלא שמדובר בפחד שווא. 

אני ממליצה לפנות בהקדם לאיש מקצוע לאבחון וטיפול נפשי .

בברכת "והסרותי מחלה מקרבך
"

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים, נוער וילדים 
אלעד, ירושלים 
0526346334
[email protected] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2012 18:14 לינק ישיר 

אוריה, ערב טוב.

אני מסכים לגמרי עם מה שאמרו 'תצמה' ורונית, ומעניינת העובדה שהפרעה המלווה בחרדות מהסוג כמו שתיראת יכולה להוות סוג של "מחלת דמה", כלומר ממש כמו מחלה (עם כל התחושות הנלוות) אך לא חולי בפועל. 

הייתי ממליץ על טיפול קוגניטיבי-התנהגותי המפורסם כטיפול מוצלח בניהול מצבי חרדה וסימפטומים. במהלך המפגשים תלמדי להתנהל בפחדים אלו ולהרגיע את עצמך עד כי תחושה טובה תהפוך לחלק משגרת יומך.

בהצלחה,
אברהם

עו"ס אברהם ביטקין, B.S.W 

פסיכותרפיה חזותית, קוגניטיבית-התנהגותית.
מתאם תכניות שיקום פסיכיאטרי ב'סל שיקום' (משרד הבריאות). 
אבחון, טיפול וייעוץ להורים. 

טל': 052-7741770 
bitkin770 @gmail.com

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/1/2012 04:17 לינק ישיר 

ברוב המיקרים בלי טיפול זה רק מחריף כי זה יותר חזק מכל היגיון ! 
זה לא יצר אין לזה קשר ממשי לדת או לאמונה, זה משהו פנימי ומבלי לטפל בשורש זה לא יעלם 

זה לא יהיה קל אבל השקט נפשי לטווח ארוך שווה עבודה עצמית קשה רפואה שלימה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2012 22:09 לינק ישיר 

להרבה מהאוכלסיה יש את זה בצורות שונות.
(כולל אני כן)
למדתי רק, שכל עוד אנייודע איך להמשיך בסדר היום שלי
הרי זה משובח
ואם חלילה לא,
אני נותן לזה לאט לאט לדעוך,
ומעסיק את ראשי בדברים אחרים גם

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > פחד ממחלות...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext