בית פורומים פורטל הנפש

טיפול למהדרין מה דעתכם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/2/2012 13:42 לינק ישיר 
טיפול למהדרין מה דעתכם?

http://www.bhol.co.il/article.aspx?id=38044&cat=9

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2012 19:21 לינק ישיר 

מי ששואל רב ברור שעליו לשאול גם בעניין הזה.
לגבי הטיפול אצל גבר או אישה אני לא חושבת שזה חד משמעי, מספיק קשה למצוא התאמה בין מטפל למטופל ופעמים רבות קיימת העדפה למין השני מסיבות שונות. (מעורר יותר אמון, משדר יותר ריחוק, ועוד...) אז כל עוד שנשמרות ההלכות לא נראה לי שיש איסור בכך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/2/2012 19:56 לינק ישיר 

שאלת רב - זה אומר רב שיש לו פניות לשמוע את השאלה על כל פרטיה ולהיות בקיא גם בהלכה וגם בהבנת הענין, אחרת זו לא שאלת רב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2012 15:15 לינק ישיר 

לגבי מטפלים מאמינים, אין ספק כי רבות מן התיאוריות הן בבסיסן כפרניות מה שמשליך על הדרכים והיעדים של הטיפול.  
אך לגבי גבר או אשה-הכלל הבסיסי שיודע כל פסיכולוג שאין להקשר בקשר זה או אחר (למעת אמפתיה) עם המטופל וזה "ה"כלל בכללי האיתיקה. א"כ אדם שבשביל להפתח צריך מטפל שאינו בן מינו זה ברכה לבטלה אם יתעלם מזה! 
צריך להפריד בין הלא-דבקים, בין נושא האמונה לנושא שלדעת חלק מהאנשים גובל באי-צניעות.
ובכלל, מה זה שונה מטיפול גופני?
נכון שבטיפול גופני הנפש לא נקשרת אך האם ניתן לאדם "טיפול בערך" בגלל זה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/2/2012 09:49 לינק ישיר 

התשובה לא כל כך פשוטה... נכון שקל לומר שצריך להפריד בין הלא דבקים... אבל בפועל זה לא פשוט בכלל, וצריך להזהר. אלא מה - שלפעמים באמת הצורך הוא ללכת דווקא למטפל גבר או להפך, ואז צריך לבדוק הייטב, ולשאול כשורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2012 21:47 לינק ישיר 

ערב טוב לכולם.

ברצוני לשתף אתכם בתגובה שלי לדברי ד"ר בונצל, ששלחתי לעיתונות חרדית. 
אשמח לתגובתכם, מחשבות ורעיונות.

_  _  _

ב"ה

כזכור לכולנו, לפני כמה ימים נתן ד"ר בונצל ראיון ל'יתד נאמן' לגבי "בעייתיות של טיפולים פסיכולוגיים", ואודות פסק ההלכה עליו חתם הרב זילברשטיין.
כמטפל מוסמך, כפסיכותרפיסט המתמחה בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי, הנני בזאת להביע מחאה על השקפתו (שהפעם התבררה כבלתי מקצועית בעליל). אדבר בשמי ובשם מה שחזר אלי בקליניקה שלי עוד כמה שנים לפני הכתבה הזאת.

הדעה המקובלת בהלכה מדורי דורות, שאין לרבנים רשות להתערב בתחומי בריאות כאשר מדובר בפיקוח נפש. בואו ונדמיין לרגע, כיצד רב ופוסק גדול היה מתחיל להכתיב לרופא-מנתח כיצד לנהוג בניתוח ובאילו איברים לא לבצע ניתוח כלל וכלל עקב בעיות צניעות...
כיצד קורה, שרבנים שליט"א (שברובם הגדול לא למדו טיפול, לא מבינים בו ואף רואים בו מתחרה מאיים לייעוץ רבני) לקחו לעצמם את הזכות להתערב בעסקי 'פיקוח נפש' לכל דבר ועניין בתחום טיפול נפשי? ומהיכן אומץ כזה, שלא היה מצוי לרבנים בדורות הקודמים.

אמירות לא מקצועיות של ד"ר בונצל

אינני מכיר את ד"ר בונצל, אך לאור התבטאויותיו בכתבה (בהנחה שהוא עומד מאחורי הדברים) אודות הטיפול בכלל וטיפול CBT/דינמי בכלל - אינני רואה את דעתו כמקצועית בכלל.
גדולה יותר פליאתי מהדברים האלו:

ד"ר בונצל: זה יקח עוד זמן, אבל במשך עשרים השנים האחרונות, השיטות החדשות התחילו להכנס גם לארץ, וזה מה שאפשר גם ליהודים שומרי תורה ומצוות להכנס לתחום הזה, מה שהיה לפני עשרים שנה ממש מחוץ לתחום. היום כבר אפשר למצוא פסיכולוגים ופסיכיאטרים, מדריכים ויועצים, וגם כאלו שאין להם שום תואר אקדמאי, שיכולים לתת טיפול מקצועי.
בהרבה מקומות מציעים היום קורסים שכל אחד יכול לעבור אותם.
(הכתבה המלאה כאן)

כשאיש מקצוע אומר שטיפול נפשי יכול היתנן אף ע"י אלו שלא למדו טיפול אלא עברו "קורסים שכל אחד יכול ללמוד אותם", ורואה בזאת אלטרנטיבה ראויה לטיפול מקצועי - לעניות דעתי התבטאויות בלתי-מקצועיות שלו אינן ראויות לתגובה של אנשי מקצוע, ואם אנו נפגשים עם זה במקומות עבודה שלנו, אולי כדאי לבדוק דרך כיצד להבהיר את השקפתנו למטופלים.
אני קרוב לתחום הרבנות ורואה שהקצנה הולכת ומתרחבת בכל התחומים (לא רק בטיפול), ולא ירחק היום בו מטפלות נשים תיאלצנה לתלות על פתח הקליניקה שלהן שלט "הטיפול - לנשים בלבד".

אם ברצוננו כמטפלים למנוע מהלך זה, כדאי להמשיך בדיון הזה ולתת כח לשיקול דעת מטפלים/ות יראי שמיים, שכבר בשלב אבחוני יכולים לשער מה עומד לפניהם וכיצד יש להתיחס למקרה ספציפי זה.

כאחד שיש בידו 'סמיכה' לרבנות ומכיר את הממסד הרבני, אני סולד מפסקי דין כאלו, שבאים קודם כל להזיק לציבור ויחד עם זאת תמיד-תמיד להשאר מחוץ לאחריות:

"...ואם אי אפשר צריך להיוועץ עם רב בית החולים מה לעשות בכל מקרה ומקרה".

שמשמעותו "אנו הרבנים לא לוקחים שום אחריות על השלכות של הפסק הזה, ואם יקרה משהו - "ידינו לא שפכו את הדם הזה".
בעיניי טיפול נפשי הוא בגדר 'פיקוח נפש' ממש, וכל פסקי דין תקדימיים שלא מתקבלים על הדעת וניתנים לפרשנויות שונות - אינני מכיר בהם.

בשם עמיתיי לעבודה העושים מלאכת הקודש, אני מבקש מכבוד הרבנים שלא לסכן נפשות יהודיות ולאפשר למטופל  הנזקק לקבל מזור לנפשו מאת המטפל או המטפלת יראי-שמיים, אשר להם הכוח והזכות להחליט האם המקרה מתאים לטיפול שלו/ה או לא.

מעניין גם שלפסק הזה לא הצטרף הרב קנייבסקי, שאישתו ז"ל טיפלה נפשית בגבר.

.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > טיפול למהדרין מה דעתכם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext