בית פורומים פורטל הנפש

החוויה שנחקקת בנפשנו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/6/2012 22:56 לינק ישיר 

לא יודעת מהי המשמעות של חוויה קשה בעינייך. כזאת שמשאירה רושם בל ימחה שיעבור לך מול העיניים שוב ושוב ושוב.......לראות אדם ברגעיו האחרונים, והוא יודע זאת, האימה והחרדה....זה נחקק בנשמה. וכלום לא יוציא זאת. יש וד דברים אבל.....לא רוצה לטרגר....אז רק אומר שקשה לי להאמין שיש חוויות חיוביות המשתוות לזוועות. קשה מאד להאמין.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/6/2012 23:09 לינק ישיר 

לא התכוונתי לאימה איומה שכזו. צר לי. ולכן בכוונה פתחתי את זה בתגובה נפרדת. אימה של פיגוע היא באמת זוועה. שואה.

ולהבדיל.
ואני מתקשה לכתוב את זה בהמשך הזה, כאילו שזה קשור.

אבל בחיי היומיום הרגילים, בשגרה של עליות וירידות, כשיש נתינה ויש לקיחה, כשיש כאב ויש שמחה, וכשיש אהבה וגם - אדישות, תסכול, כעסים, אנחנו בדרך כלל זוכרים יותר את הכאב, את המציק, את המשפיל. ופחות מוכנים לקבל ולהכיל את הטוב.
נכון?
אולי לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2012 23:18 לינק ישיר 

אולי דוקא להפך.....חוויה "טובה" אנחנו משחזרים במוחנו שוב ושוב, עד שהופכת שחוקה וכבר פחות מרגשת....לעומת זאת, חוויה קשה נעדיף להדחיק, ולכן לא תארע שחיקה רגשית והחוויה תשתמר במלוא עוצמתה. מקווה שיצא ברור, אני הפוכה קצת עכשיו...... :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/6/2012 19:34 לינק ישיר 

מעניין מאד כיוון המחשבת הזה... לפי זה - עדיף להציף שוב ושוב את הטראומה כדי שתשחק...
נשמח רונית אם תספרי על דעתך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2012 19:50 לינק ישיר 

נראה לי שזה מה שעושים בטיפול . פותחים את מקומות הטראומה - מפרקים לגורמים . איך זה בסוף מועיל ,אני לא יודעת.
 לי נראה שזה חייב להעשות עם איש מקצוע . 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > החוויה שנחקקת בנפשנו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית קבוצות תמיכה מזמינה אתכם לדבר עם חברים אחרים על כל נושא החל מבעיות נפשיות, פוריות ועוד.