| נשלח ב-17/7/2012 16:11 |
|
| |
גם רופאי משפחה מוסמכים לטפל בדכאון קל- מידע חשוב
http://www.freeyou.co.il/
0526346334
[email protected]
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2012 16:38 |
|
| |
גם רופאי משפחה רשאיים לתת מרשם לתרופות נוגדות דכאון . על סמך שבועיים שאדם מרגיש מדוכא נותנים תרופות לשנה ,ואם מפסיקים לקחת לפני שנה , הדכאון חוזר , אז מה זה אומר ?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2012 16:50 |
|
| |
זה נראה גם פרסומת לתרופה צמחית רמוטיב .
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2012 19:06 |
|
| |
אישית, אני חושבת שזה מסוכן. רופאי משפחה של קופ"ח שאני בכל אופן מכירה... הם לפעמים אנאלפביתים בתחום הנפש. שלא לדבר על יכולת המעקב של התרופות ותופעות הלוואי שלהן. אם וכאשר - צריך ללכת לרופא משפחה מאד מאד מסויים שאפשר לסמוך עליו בנושא כל כך קריטי. שלא לדבר על כך שעדיף קודם ללכת לשיחות ולבדוק אפשרויות... אולי אני יותר מידי לא מאמינה לרופאים... אבל מרגישה לגמרי שהדבר דורש אחריות רבה יותר מאקמול ואנטיביוטיקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2012 19:24 |
|
| |
עייפה אני מסכימה אתך . מענין באמת למה די הרבה ממי שאני פוגשת אין לה אמון מספק ברופא , ויש המון מקום לשיקול דעת אישי , אולי כי הרפואה לא מוכיחה את עצמה מספיק . גם הרופאים מעידים בכל מיני מקומות שאין להם את כל הידע הנדרש , למרות שלמדו ולמדו ... הם מרבים ללכת בשיטת השלילה ,שיטה שעובדת בשיטת הצלחתי .
ענין אנטיביוטיקה הולך להיות מופקע מרופא רגיל לתת מרשם לכך , כי גם בזה הם לא מפעילים שיקול דעת מספק , ומחלקים כמו לחמניות , וזה מסוכן . הם מחלקים , כי הם חוששים שיבואו אליהם בטענות ,תביעות , כך הם מכוסים במידה מסוימת .
שמעתי לאחרונה שלרוקחים יש לפעמים יותר ידע מלרופאים , כי הם הולכים להכשרות ולומדים על כל תרופה ומתעדכנים בתחום זה ספציפית .
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2012 20:40 |
|
| |
זה מוזר. אני מסתכלת על רופאים בקופה וחושבת לעצמי - באמת הם למדו כל כך הרבה שנים ועברו מבחנים מפרכים? לא נח לי משום בחינה עם התחושה שאני יודעת הרבה יותר מהם לפעמים. חוץ מזה, האם באמת לדכאון קל - לוקחים תרופות וזהו??? זה באמת יותר קל ומאד פשוט לכאורה (אם לא ניקח בחשבון את קשיי ההסתגלות אצל אנשים מסויימים) אבל... זה נכון? הרבה יותר קשה ומאמץ - פיזית ונפשית ללכת לשיחות. אבל איכשהוא נראה לי הרבה יותר מדוייק. ואולי אני טועה. אולי זה באמת ענין של מינונים במח? או גם וגם. אבל אם יש נגישות כל כך גבוהה לכדורים, ימהרו "ללכת עליהם" וחבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2012 17:05 |
|
| |
כל הטיפולים הם באמצעות תרופות או שישננם טיפולים אחרים?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2012 08:35 |
|
| |
אני מבינה שמדובר בטיפול תרופתי שהוא תחום מומחיותם.
ישנם רבים שבגלל הסטיגמה לא פונים לפסיכיאטר בעת הצורך וירגישו הרבה יותר נוח ללכת לרופא משפחה . לא פעם הייתי עדה למקרים שאם היו מטפלים מבעוד מועד היה ניתן למנוע הידרדרות המצב כמו למשל במקרים של דיכאון לאחר לידה השכיחה בחברה שלנו.
בברכה
0526346334
[email protected]
|
|
|
|
|