| נשלח ב-25/7/2012 17:01 |
|
| |
מתי אומץ הוא פחד מוסתר?
מתי האומץ הוא בעצם תוצאה של פחד שאנו מנסים להסתיר??
האומץ לרצוח מישהו בגלל הפחד שידרכו לי על הכבוד..
האומץ לברוח אחרי תאונה..
האומץ לקפוץ בנג'י..
ובעיקר, איך ניתן לזהות זאת?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2012 18:51 |
|
| |
אהבתי את השאלה אני חושבת שכל אומץ בעצם מגיע דרך דחיקת הפחד והסתרתו. אדם שקופץ בנג'י מחליט לבחור את ה"כן לקפוץ" על פני ה"לא"- שהוא בעצם שב ואל תעשה. וגם אדם שקם לדבר בפני קהל מזיז את הפחד הצידה ובוחר שלא להיענות לו. השאלה יכולה להתחדד אם נשאל קודם מה שמו של הפחד. אינו דומה פחד גבהים לפחד מפחיתות כבוד וכן הלאה... ואינו דומה האומץ להסתיר פחד גבהים מהאומץ להסתיר פחד מפחיתות כבוד ... עוד "אינו דומה" אחד ודי.....- אינו דומה מעשה האומץ של זה למעשה האומץ של ההוא....
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2012 20:11 |
|
| |
אם בהבדלים בין אמיצויות עסקינן, אז דומה כי ישנם בני-אדם שאמיצותם נובעת מביטחון ש"לא יקרה לי כלום.." וא"כ מדוע לא לעשות זאת?.. (ולאו דווקא מפני שרוצים להדחיק את הפחד).. ברובד של "לבחור בין לעשות ללא לעשות" גם פעולה הכי פשוטה בחיים תהיה הדחקת הפחד.. הלא כן??
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2012 22:15 |
|
| |
אולי הרעיון הוא להתחכך בפחד, לחוות אותו, להטלטל ממנו???? בספורט אתגרי, לדוגמא, שיש בו מימד של סכנה, ממש מתמכרים לאדרנלין של הפחד.....אחת התחושות הטובות, מניסיון!!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2012 14:34 |
|
| |
לא כך אמר המשורר?: "אומץ לב הוא כמו הפחד עצמו"..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2012 14:53 |
|
| |
ממש ככה :)
אבל, אם הפחד הוא לא פחד אלא מקור הנאה, האם באמת ניתן לכנות זאת אומץ??
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2012 15:10 |
|
| |
אולי זה אומץ בייחס לאדם אחר שפוחד מזה, כי בשביל זה שמתרגש מזה זה "טיול שנתי"... הפעלולן מ"קיר המוות" מתפרנס יפה בגלל העובדה שישנם אנשים שרואים בו אמיץ, האם גם הוא חושב כך!?....
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2012 16:29 |
|
| |
בשביל למות לא צריך אומץ, מספיק לא לפחד בשביל לחיות צריך אומץ..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2012 19:47 |
|
| |
| נשמה_תועה כתב: |  | בשביל למות לא צריך אומץ, מספיק לא לפחד בשביל לחיות צריך אומץ.. |
| אחד המשפטים הנכונים ביותר והחזקים ביותר......צודק כל כך.....
|
|
|
|
|