בית פורומים פורטל הנפש

פגיעה עצמית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/9/2012 09:05 לינק ישיר 
פגיעה עצמית

פגיעה עצמית על ידי חיתוך הוורידים

פגיעה עצמית היא תסמונת שבה אדם גורם לעצמו נזק גוף. התופעה עשויה להוות סימן לדיכאון, מצוקה או בעיות פסיכולוגיות אחרות. למרות שפגיעה עצמית איננה נחשבת לניסיון התאבדות כושל, ישנו מתאם בין פגיעה עצמית להתאבדות. לעתים מונעת הפגיעה העצמית מעשה אובדני או מעכבת אותו: כשעולה באותו אדם דחף להתאבד, הוא פוגע בעצמו על מנת לנתב את הדחף לנתיב הרסני פחות.

לפגיעה עצמית סיבות שונות. בחלק מן המקרים החבלה נעשית במטרה להקל על רגשות בלתי נסבלים או הרגשה של ריקנות, "חוסר תחושה רגשית". פגיעה עצמית נחשבת לרוב כטאבו. היא קשורה לעתים במחלות או הפרעות נפשיות כגון הפרעת אישיות גבולית, היסטוריה של טראומה נפשית והתעללות, הפרעות אכילה, או מאפייני אישיות כגון פרפקציוניזם. במקרים אחרים הפציעה העצמית נובעת מיצר מזוכיסטי ומטרתה להביא לידי סיפוק מיני.

[עריכה] סיבות

סיבות אחדות לפגיעה עצמית, כפי שאלה מתוארות על ידי הסובלים מן ההפרעה, הן:

• הפגיעה העצמית מקלה זמנית על רגשות אינטנסיביים, לחצים וחרדה.
  • הפגיעה העצמית מספקת תחושת חיות, תחושת קיום, או תחושה בכלל.
  • הפגיעה העצמית היא צורה להחצנת הכאב הרגשי הפנימי, הרגשת כאב חיצונית במקום פנימית.
  • הפגיעה העצמית הינה צורה לשליטה וניהול הסבל, לא כמו בהתעללות פיזית או מינית.
  • הפגיעה העצמית משמשת לעתים ככלי להלקאה עצמית, כביטוי של שנאה עצמית חמורה.
  • הפגיעה העצמית משמשת לעתים כצורת ביטוי שקטה ובלתי ישירה, קריאה לעזרה, לתשומת לב.
  • הפגיעה העצמית גורמת לפוגע בעצמו להתמקד בכאב הפיזי ולא בכאב הנפשי העצום.
  • הפגיעה העצמית ממכרת, הכאב שאדם גורם לעצמו ממכר ומפיק תחושה של אדרנלין ברגע אחד ושפל ברגע אחר.

[עריכה] טיפול

למרות שפגיעה עצמית עשויה להצטייר כמסוכנת ומדאיגה, לרוב האנשים זו שיטה המאפשרת שליטה מסוימת ברגשותיהם.

אחת ההמלצות במקרים של פגיעה עצמית היא למצוא שיטות חלופיות להתמודדות עם הרגשות, כגון כתיבה, ציור, הליכה ארוכה או פעילות ספורטיבית אחרת. כמו כן מומלץ להימנע מלשמור בהישג יד חפצים המאפשרים פגיעה עצמית. דיאגנוזה וטיפול בסיבות נחשבים לרוב לצורת ההתמודדות הטובה ביותר עם הפרעה זו. אנשים הפוגעים בעצמם שגרתית ובצורה חמורה מאושפזים לעתים בבתי חולים פסיכיאטריים.

פגיעה עצמית אינה מאוד נדירה (1% עד 1.5% מכלל האוכלוסייה), והיא נפוצה אצל מתבגרים השרויים תחת לחץ. נשים פוגעות בעצמן הרבה יותר מאשר גברים. [

תוקן על ידי תצמה ב- 06/09/2012 09:38:32

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2012 09:40 לינק ישיר 

יש על כך המון מאמרים
בסהר ועוד,כדי לקרוא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2012 12:04 לינק ישיר 

בנ"א שלאמטפל בעצמו בזמן מחלה או שמעדיף לעבור טיפולי שיניים מכאיבים בלי הרדמה וכד' זה מגיע גם ממקום של פגיעה עצמית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2012 14:54 לינק ישיר 

יש על כך הרבה חומר,אךלצערי איני מבין בקישורים
אך ממה שקראתי,יש דברים המקובלים בציבור ובאמת נובעים מפגיעה עצמית, כמו כל מיני קעקועים וכו.
אבל אני חושב שבדרך כלל אדם שלא הולך לרופא זה נובע מהפחד מה הרופא יאמר,אף שבהחלט זה יכול להיות גם פגיעה עצמית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2012 15:04 לינק ישיר 

הסיבה העיקרית שפתחתי את האשכול הזה
כי בדרך כלל אנשים מפחדים לדבר על הנושא,גם בגלל שהסביבה לא יודעת איך להעכל ולהתיחס לנושא
וגם בגלל שכל אחד שזה קרה לו מרגיש לא בסדר עם עצמו,מה אני משוגע?
לכן אני חושב שצריך להסתכל על זה קצת מזוית אחרת,נכון שלפגוע בעצמך [לא התאבדות] זה טוב בכלל
וחובה ללכת לטיפול!!!!!!!!!!!!
אך לפעמים אדםנמצא במצב קשה והוא חיב להוציא את הקושי,ואם הוא לא יוציא אותו המצב רק יחמיר
לדוגמא צי שמרגיש מת,אין לו רגשות אין לו תאבון וודאי שאין מצב שהוא ילךלטיפול,והוא יודע שע"י כאב
הגוף שלו יעבור זעזוע והתחושות יחזרו והוא יתחיל לאכול ולאט לאט גם ילך לטיפול.
אני חושב שאדם במצב כזה או אפילו שרק מתקרב לזה,חייב לפגוע בעצמו [הכי קצת שאפשר]
פשוט בשביל לחיות!!!
מקוה שהובנתי כראוי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2012 15:10 לינק ישיר 

הכוונה שלך היא, אם הבנתי נכון, לא להתבוסס ברגשי אשמה בגלל הפגיעה (דבר, שאגב, רק מעצים עוד יותר את הרצון לפגוע), אלא להבין שזהו מנגנון הגנה של הנפש לפריקה, ומשם לנסות למזער ולטפל.....לזה התכוונת?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/9/2012 15:11 לינק ישיר 

אני יסביר מה היתה כונתי.
בתקופה מסוימת בחיי חליתי בסרטן נדיר (שמחתי מאוד כי הייית בתקופה נפשית קשה מאוד) ובחרתי לעבור טיפולים מאוד קשים בלי טיפת הרדמה.
והסברתי שאני רוצה לשלוט בעצמי וכל מיני שטויות
אבל באמת עשיתי זאת  בגלל תשוקה לעבור סבל.
יצאתי מהמחלה הרבה יותר חזקה נפשית ממה שנכנסתי אליה.
ואני מתגעגעת לימי הסבל האלה.

שקראתי מה שהבאת אני אולי מתחילה להבין את עצמי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2012 16:42 לינק ישיר 

סינדרלה
כונתי היתה גם שנבין שזה נורמלי להרגיש כךולא צריך לפחד מהרצון לפגוע
וגם שיש מקרים שאין ברירה,וכשאין ברירה אסור להלתם בזה כי מי שנלחם בסוף יפגע בעצמו הרבה יותר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2012 16:51 לינק ישיר 

נעמי
מה שמעניין אצלך שאם את כ"כ רוצה לסבול
אז איך את מתגברתעל הרצון לסבול
 ונשארת רק עם הגעגוע,ולא מחפשת דרכים כדי לסבול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2012 16:54 לינק ישיר 

באמת יש יחס קצת צבוע לנושא אצל מטפלים. לעשן זה בסדר אבל לשרוט את הידיים לא. בכל אופן, כאב משחרר בגוף אנדרופינים שגורמים להרגיש טוב. דרך טובה להכאיב בלי לפגוע בגוף היא להחזיק חזק קוביית קרח. רק טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > פגיעה עצמית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext