|
|
| נשלח ב-10/12/2012 20:59 |
|
| |
זאת אומרת, שבעצם, אם הילדים שלנו מוכנים לחשוף בפנינו את החלקים הלא בריאים והמופרעים שלהם, זה משום שה ם בטוחים באהבה שלנו אליהם. ואולי זאת נקודת זכות בתוך בליל האשמות שחווים הורים כשהילדים שלהם לא שיות תמימות. הילד שלי אמר לפסיכולוגית פעם - כשהוא היה בן ארבע, "החברים שלי יאהבו אותי אפילו אם אני ירביץ להם, כמו שאמא תמיד אוהבת אותי" ואולי האשמה שאנ יחשה קשורה לאשמה שאנ יחשה כלפי ההורים שלי, ואולי אם אסלח ואשחרר ואבין שאף אחד לא כל יכול, לא אחוש אני תחושת אשמה...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2012 22:21 |
|
| |
אני יכול רק לומר לך שהילדים שלי הרבה יותר פתוחים לספר מה עובר עליהם ממה שאני הייתי פתוח,הם משתפים בדברים שאני לא חלמתי לספר זה מאוד משמח אותי כל פעם מחדש ובפרט כשאני נזכר איך אני התמודדתי אני לא אומר שזה בזכותי אבל ברור לי שהשנוי בצורה שאני מחנך אותם מאשר חנכו אותי ודאי משפיע,וכנראה יוצרת תגובת שרשת שכשאני מגיב נכון הילדים ממילא נפתחים יותר אין תלונות על ההורים הם רצו לעשות רק טוב ,אולי לא ידעו כ"כ איך בפרט שהם דור שני לשואה מה שאני משתדל לעשות זה ללמוד לא לחזור על הטעיות,ויתכן שהם לא היו טועים בי לא הייתי יודע היכן להזהר ואולי אני הייתי טועה בחינוך,לא שעכשיו אני חף מטעיות אבל הרבה פחות
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2012 23:16 |
|
| |
זה באמת כל כך משמח לראות את התיקון שלנו בילדים.
אני , לצערי, רואה גם הרבה המשכיות... כל מיני דברי ם שאני לא מצליחה לתקן בי ועוברים ישירות לילדים שלי, וזה עצוב ומחייב מאד. האם באמת כל ההורים רוצים לעשות רק טוב??? זו שאלה קשה. אשמח שתגיבו, ואם תגיבי, רונית...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2012 02:40 |
|
| |
לא אמרתי שאת הכל תקנתי בחינוך הילדים שלי,זה חוק טבע שהחינוך הילד מקבל כך הוא גם מחנך את ילדיו ומאוד קשה לצאת מזה ולא תמיד מצליחים,לפחות משתדלים
אני חושב שאין כזו מציאות שהורים לא רוצים לעשות טוב לילדים שלהם,זה טבע ההרות מימי בראשית יתכן שלא יודעים איך לעשות את זה או שהן חונכו אחרת וחושבים שזה טוב גם לילדים שלהם או שעברו את השואה או מחלה וכו. אבל ברור שהורים אוהבים את ילדיהם ורוצים שיהיה להם טוב כרחם אב על בנים כן תרחם וכו.,לא סתם אנו מבקשים רחמי אב הם הרחמים הגדולים ביותר
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2012 21:29 |
|
| |
רוב ההורים רוצים במודע להעניק טוב לילדיהם, אולם, לרוב החלק הלא מודע משחק תפקיד חזק ומרכזי יותר ועשוי להיות בעמדה אחרת ואף ההיפך מהמודע. לכן, העבודה היא לא פשוטה
0526346334
[email protected]
|
|
|
|
|