| נשלח ב-4/1/2013 00:14 |
|
| |
EQ אינטלגנציה רגשית - טיפול תרופתי
שלום לכולם !
אנוכי חדשה פה, ואקוה שנרוה נחת ביחד מההשתתפות שלי פה, הנושא הראשון שרציתי להעלות, האם הטיפול התרופתי לא מקהה קצת את החושניות שלנו, או כמו שקוראים לזה בשפה המקצועית אינטלגנציה רגשית, (EQ) וכמו שידוע, שזה תחום מאד חשוב לחיים תפקודיים נורמלים, לפעמים אף יותר מIQ, ומשום מה נראה שעם התרופות אנו יותר רגועים אמנם, אך קצת מרחפים, ויתכן שמפספסים הזדמנויות פז להשתפשף בבית הספר של החיים, ולקנות מיומניות חברתיות, שהרי ללא הטיפול התרופתי נהיה יותר ערים לסביבה שלנו, יותר אכפתיים לתגובות של סביבתנו, וממילא נשפר את הטעון שיפור, לא כך עם הטיפול התרופתי שמקהה קצת את החושים, ונותן לנו להרגיש טוב עם מה שאנחנו, עם איך שאנחנו מתנהגים ונראים, מה שלא תמיד אמיתי ונכון, כי, מה לעשות, לפעמים אנו צריכים לשפר דברים, אנו בני אדם לא ?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2013 11:33 |
|
| |
את יודעת, זוהי שאלה של חיים ומוות לפעמים, אם לוקחים תרופות או לא לוקחים. התשובה שנראית לי - פשוטה ושטוחה,\ אבל: צריך פשוט לשקול רווח מול הפסד. את צודקת שזה הפסד גדול כשלוקחים תרופות, אבל יש לו גם רווח. ולהפך. יש רווח כשלא לוקחים תרופות, ויש לכך גם הפסדים. תלי בכוחות שלנו, בכשלים שלנו וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2013 11:35 |
|
| |
הי, התבלבלתי (אני עייפה כבר...) וברוכה הבאה! שמחים מאד לבואך, וגם אנחנו מקווים לנחת משותפת...  המון טוב!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2013 12:52 |
|
| |
זה נכון מה שכתבת, רק שלפעמים, גם אנשים שהגיעו למצבים קיצוניים בעבר, בגרו ובשלו, והמערכת המטפלת מפחדת לקחת ריזיקה ולתת את הצ'אנס והאפשרות להגמל לאט לאט מהטיפול התרופתי, וזה חבל.. כי יש המון פוטנציאל שמתבזבז בינתיים, כמובן שהזהירות חשובה מאד, וזה אמור אכן להעשות כך, בצורה זהירה ואיטית מאד, אבל עדיין זו נקודה למחשבה ואולי אפילו לשיפור, שנדע אנו המטופלים שהטיפול התרופתי הוא משכך כאבים, הוא אקמול, הוא לא יורד לשורש הבעיה ולפעמים אף מחמיר אותה ויוצר סוג של מערבולת, כמובן שאין בזה תלונה או אי הסכמה עם הטיפול התרופתי היכן שהוא ניתן, הלא נצרכים אליו, ואי אפשר בלעדיו, אבל אולי אפשר לפתח שיטות מקבילות, וכן.. אני מודעת שקיימות שיטות בלי סוף קוגנטיביות וכדו' שמשפרות את הבטחון העצמי, אבל עוד לא נתקלתי בשיטה שמלמדת את שפת הגוף הזו, את המיומנות החברתית הנדרשת כדי לזרום באופן שוטף עם אנשים, הלא יש אנשים שזה עיקר הבעיה שלהם , הם לא מבינים קריצות, עויות, ומה לעשות, שלפעמים חייבים להשתמש בהם, זו האינטלגנציה הרגשית שחסרה, ועוד לא נתקלתי בסוג טיפול שמשחרר את הפקקים כדי שהמטופל יוכל לזרום בחפשיות עם הסביבה באינטלגנציה רגשית מפותחת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2013 13:58 |
|
| |
עייפה,יודעת לתמצת את כל האמת בכמה מילים אני אישית מכיר כמה וכמה אנשים שלאחר טיפול ראוי וטוב לאט לאט הפסיקו אם הכדורים נכון שיש רופאים שמחפשים חיים קלים,או שיש מיקרים שזה מסוכן מידי אבל בגדול צריך לחפש את המטפל בעל שיעור הקומה שיודע גם איך להוריד מינון
הכדורים הם כמו בית כלא,חייבים לקחת אותם אבל גם תוקעים אותך
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2013 14:55 |
|
| |
ברוכה הבאה somyan - את מביאה קול חדש התורם לעושר הקולות הקיים
שבת שלום חברים,
0526346334
[email protected]
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2013 21:31 |
|
| |
נראה לי שחשוב מאד גם איך האדם מביא את עצמו לרופא. בכמה בטחון עצמי הוא מדבר, כמה הוא דורש, כמה אחריות הוא לוקח על עצמו וכמה הוא נותן לרופא את האחריות. מה הוא מציב והאם הוא משכנע. כמה הוא נענה, בכלל, להוראות הרופא. או - כמה הוא נענה בכלל לאותות שלו עם עצמו, ליכולת שלו להכיר את עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2013 23:26 |
|
| |
נכון.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2013 11:53 |
|
| |
יש מקור לפגיעה הזו שאת מדברת עליה? כלומר, כנראה שהתרופות גורמות לקהות ברגישות, אך האם יש הוכחות לנזק ברכישת קודים חברתיים? (שהם נלמדים כבר בגיל הרך, על תרופות בגיל הזה את מדברת?)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2013 22:48 |
|
| |
ברור. כל עלון לצרכן שמצורף לתרופות, (וכוונתי לכל סוגי התרופות, בעיקר תרופות ההרגעה והפסכיאטריה, את של הגיל הרך לא קראתי בעיון) מזהיר מפני נהיגה תחת השפעה של התרופות, למשל, מה שאומר שהעירנות שלנו פוחתת, ואידך זיל גמור, שקשה להתקדם ברכישת הקודים החברתיים כשאנו לא ערניים, אם כי, יש להודות, שהערתך במקומה, אני לא יודעת אם צריך לקרוא לזה בעיה ברכישת הקודים החברתיים, כמו בחוסר שימת הלב אליהם, כלומר, יתכן שרכשנו קודים חברתיים, רק כשאנו עם התרופות אנו מצפצפים עליהם, ולא תמיד זה נעים, או מוביל לאן שהוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2013 00:03 |
|
| |
ולא תמיד חדי תפיס,כמו שאנו ללא כדורים לפעמים במבט לאחור כשאני חושב על התנהגותי באיזה מקרה,אני פשוט רואה שלא ראיתי דברים ולא שמתי לב לרמזים,ממש מביך בנס לבנתיים הכל היה בר תיקון
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2013 00:08 |
|
| |
לכן שאלתי. כי לא נראה לי שהאינטליגנציה הרגשית נפגעת. אלא אם כן מישהו יודע אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2013 22:20 |
|
| |
יפה
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2013 16:22 |
|
| |
איך שאני מזדהה עם התחושה שהכדורים מקהים את הרגשות ואולי גם את חדות החשיבה. כמו"כ מגיבים לאט יותר, זה כ"כ מביך לפעמים, בפרט במקרים שצריך ספונטניות או שמצפים ממך לתגובה מהירה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2013 09:56 |
|
| |
לתשומת לב, יש המון כדורים, מהמון "משפחות", וכל אחד מביא לתגובה אחרת, כמו שגם התגובות בין בני האדם שונות אף לאותה תרופה. ואי אפשר לומר בכלליות מה ההשפעה.
|
|
|
|
|