| נשלח ב-10/1/2013 11:36 |
|
| |
שידוכים
בזמן האחרון יצא לי להכיר בחור ישיבה שהוא באמת מיוחד ומוצלח ,רק שהוא עבר איזה משבר והוצרך לקחת כדורים ועכשיו הוא עומד לפני שידוכים,וזו דילמה רצינית מה לעשות מצד אחד יכול להיות שהכל יהיה טוב ומצד שני הוא עדיין לא ממש יצא מזה אתם תוכלו לשתף מהנסיון שלכם,מספרים או לא? מה מספרים? נגשים לשידוכים בכלל? בקיצור מה עושים
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2013 23:05 |
|
| |
זה מאד תלוי מה הוא לוקח, ובאיזה מינון, אם אלו סתם כדורי הרגעה, אז הוא יכול להיות בחור מוצלח מאד, שקצת מגזים בצורך להופיע טוב, ולשדר פאסון, ובשביל זה הוא משתמש בכדורים הללו, אם אלו תרופות פסכיאטריות, כמובן שעדיף לשמוע הערכה מקצועית מאיזו בעיה הוא סובל, ומה הסיכוי שהוא יָצא ממנה, או יֵצא ממנה. בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2013 23:27 |
|
| |
אני חושבת שחובה עליו לאמר!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2013 23:53 |
|
| |
חושבת שחובה עליו לאמר!!
וכל משודכת תברר ותעשה לעצמה חישוב אם היא מוכנה או לא.
אם לא, לדעתי יש פה עניין של מקח טעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2013 23:59 |
|
| |
ציקי דעת הרופא שהוא בסדר ולא זקוק יותר לתרופות השאלה אם אפשר פשוט להמשיך הלאה כאילו לא קרה דבר? או שצריך לספר,אולי זה שהוא נשבר פעם אחת אומר שזה יכול לקרות שוב,אף אחד לא נביא
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2013 00:11 |
|
| |
יש תרופות שחובה לומר בגלל מקח טעות, כי ברור שהעובדה הזו משמעותית להחלטה. וגם אם לכאורה נראה שלא חובה לעדכן כי זו בעיה שחולפת או משהו קל וכו' יש בזה פגיעה קשה באימון ולא רואה איך זוג יכול לבנות קשר עם כזו הסתרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2013 00:48 |
|
| |
מהנסיון האישי שלי- מספרים!!!! כך אני עושה, עד היום לא התחרטתי על זה. מי שיוריד, זה משמיים ולא הזיווג. אבל כמובן, להתייעץ עם רב. לא תמיד אומרים לספר בהתחלה. לפעמים רק בפגישות מתקדמות וכו'.בתור אחת שמתמודדת כמוהו, שולחת לו ברכת הצלחה מעומק ליבי.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2013 20:11 |
|
| |
| תצמה כתב: |  | ציקי דעת הרופא שהוא בסדר ולא זקוק יותר לתרופות השאלה אם אפשר פשוט להמשיך הלאה כאילו לא קרה דבר? או שצריך לספר,אולי זה שהוא נשבר פעם אחת אומר שזה יכול לקרות שוב,אף אחד לא נביא |
|
אז למה הוא ממשיך?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2013 20:49 |
|
| |
הוא כבר ללא כדורים,אבל א"א לומר שהוא חזר לעמו לגמרי זב נכון שיש בחורים שמצבם דומה לשלו גם ללא משבר נפשי,והם נחשבים לבחורים רגילים אבל מצד שני לו היה משבר,וזה קצת שינה אותו
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2013 18:51 |
|
| |
אני חושבת שבפגישה מתקדמת יותר, נגיד משו כמו שלישית רביעית, יספר לבחורה.
הכי טוב שישאל רב שמכיר אותו טוב, ויעשה לפי מה שהוא אומר.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2013 00:48 |
|
| |
ערב מצויין לכולם/ן.
1. דעת הרופא שאינו זקוק לתרופה - דעתו יכולה להשתנות כמובן בהתאם למצבו של הבחור מחר-מחרתיים. בבריאות הנפש עסקינן, ואין שום דבר ודאי.
2. ״תלוי איזה כדורים לוקח ותלוי איזה מינון״ - טעות נפוצה בציבור החרדי. קורה שה״צד השני״ הולך לרב עם רשימת הכדורים וחושב שבזאת מילא את חלקו. ומה עושה הרב? אומר: ״זה כדור טוב, וזה סתם להרגעה וזה... כדור שנותנים אותו לרוצחים!!״ והלך השידוך.
ומי שיש לו קצת יותר נסיון בפסיכיאטריה יודע, שאין סיווג קבוע לתרופות הפסיכיאטריות, וכדור אחד יכול להיות טוב גם לסכיזופרניה חמורה, וגם למאניה-דפרסיה מתונה וגם לדכאון סטטי ואף במינון גבוה (תלוי מה מרגיש האדם) וממילא שמות הכדורים ומינונן אינם מבהירים לנו תמונת מצב האמיתית.
(כל הנ״ל מתוך נסיון עם המתמודדים שאני מלווה, וחלקם בשידוכים)
אבחון, טיפול וייעוץ להורים.
טל': 052-7741770
bitkin770 @gmail.com
תוקן על ידי Saggers ב- 30/01/2013 00:51:52
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2013 19:07 |
|
| |
sageers היי, (כפי שכתבתי אנו ניק של זוג, כעת זה הזכר, ולכן אכתוב בלשון זכר) את האמת, היה שוה לטעות כדי לקרוא את דברי החכמה שלך. אני בסך הכל לא הבנתי את השאלה של פותח האשכול, וחשבתי שהוא נמצא בצד שהציעו לו, והוא שואל אם כדאי ללכת על זה, ולכן כתבתי שכדאי לו לברר היטב, אך עם זאת, לא להגרר לסטיגמות, והעליתי אפשרות שתיתכן, בלי להתיימר לקבוע כמובן שמי שמשתמש בכדורים מסויימים הוא אכן שייך לקטגוריה של בעיות כאלו או אחרות, וברור שאני מסכים איתך שצריך פה דעה מקצועית על כל פיפס הכי קטן, והיה תענוג לקרוא איך הגדרת את זה בנחרצות ובלשון קולחת, מה שאני מנסה ולא תמיד מצליח.. 
תוקן על ידי somyan ב- 30/01/2013 19:08:46
תוקן על ידי somyan ב- 30/01/2013 19:38:45
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2013 20:06 |
|
| |
תלוי לאיזה רב הולכים,בדרך כלל רב נורמלי יש לו איש מקצוע רציני שהוא יכול לפנות כדי לקבל חוות דעת כוללת ואם בקשת מקרה שהרב לא כ"כ מבין אז אפשר לפנות עליו ולסביר לו
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2013 16:19 |
|
| |
רב מפורסם אמר לי שיש לו תיק של זוג שהבעל והאישה - שניהם על כדורים, ושניהם מסתירים אחד מהשני ולא מסכימים בשום פנים ואופן שהרב יגלה... לו היה אחד מהם יודע על השני!!! איזה הקלה היה עבור שניהם!
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|