| נשלח ב-15/8/2013 19:40 |
|
| |
התמכרות לאהבה
התמכרות לאהבה, תלות רגשית/נפשית, תסבוך, אהבה אובססיבית, הערצה - אלו חלק מן השמות הרבים המספרים על התופעה של חיזור אובססיבי אחר מושא האהבה. אני אישית הכרתי את התופעה מהיום שאני זוכר את עצמי. חוויתי אותה על בשרי. ניתן לומר שכל שנות לימודיי הארוכות, בבית-הספר ואחר-כך בישיבות, העסיקה אותי המחשבה: "כיצד אתחבר עם פלוני?". אני כמעט ולא זוכר דברים אחרים מהישיבה, כי-אם את אותם שניים-שלושה בחורים שהיוו את מושאי אהבתי באותם ימים. סיכומם של אותם כל שנות הבחרות עבורי הם: ייסורים, קנאה ואכזבה. מה היא תלות רגשית? מה הם מניעיה? וכיצד אפשר להקל על הסובלים ממנה? האם היא משפיעה על המשך החיים? בתחילה, בבית-הספר, היה זה רצון פשוט וכנה להיות חבר של ילד בעלי תכונות שמצאו חן בעיניי. וויתרתי על הרבה דברים, בשביל לשהות במחיצתו, אם כי רוב הזמן נותרתי רחוק ממנו, אבל במחשבתי הייתי קרוב אליו מאד. במהלך הלימוד בישיבה חשתי משיכה עזה להתחבר עם בחור מסוים, ואף כאן - כך חשבתי בתחילה - מדובר על רצון חברתי במהותו. בהמשך גילית את אשר אני מחפש: אהבה. בתחילה היא לא הייתה ממש מינית, אלא יותר קשר רומנטי עז שיכלול נישוקים וחיבוקים, ובהמשך הבנתי בצורה הברורה ביותר: אני נמשך מינית. א.ז גם שמתי לב למשותף שבין כל החברים שאליהם "נמכרתי": יופיים החיצוני. * ההתמודדות שלי הייתה מעניינת ואולי גם מקורית. היא ראויה לפרק בפני עצמו, אך לא כאן המקום והזמן. עתה הייתי רוצה להבין את התופעה המטרידה הזו: א. התמכרות ונטייה הפוכה - האם התופעה נובעת מתוך המשיכה המינית ומעידה על נטייה הפוכה (או לפחות משיכה לשני המינים)? או שמא התופעה היא זו שיוצרת את המשיכה המינית, ואינה מעידה כלל על זהות מינית? או שמא אינה קשורה כלל למשיכה מינית, והיא יכולה להתפתח גם כאשר משיכה מינית נעדרת? ב. מניין היא נובעת - האם נכונות הטענות הקושרות אותה אל חוסר האהבה בילדות? או שמא מדובר בתופעה הקשורה לאופי האובססיבי של הנמכר (כפי שמשמע מן השם "אהבה אובססיבית")? או שמא היא נובעת מנרקיסיזם (כפי שקראתי באיזהו מקומן)? ג. כיצד ניתן לפתור את הבעיה? איך מטפלים בה? ד. האם כאשר מזניחים את הטיפול בה היא נעלמת עם הזמן? או שמא יש לה השפעה מזיקה לכל המשך החיים? ה. האם רבים הסובלים ממנה? כמה אחוזים בישיבה? האם היא מתרחשת בישיבות יותר מאשר במקומות אחרים?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2013 15:06 |
|
| |
שלום לך, אין ספק שהנושא מעסיק אותך ומהווה חלק ניכר ומשמעותי בחיים שלך. לצערי, במסגרת המוגבלת של הפורום לא ניתן לענות בצורה מתאימה. אני יכולה רק להגיד שלשאלות שלך יש היבטים פסיכולוגיים, היסטוריים, חברתיים, תרבותיים ובעיקר פסיכולוגיים ותוך נפשיים אישיים. לכן, אני מציעה לך להבין ולחקור את הנושא גם על ידי קריאה של חומר ספרות מקצועית ושאינה מקצועית וגם על ידי טיפול אישי פסיכואנליטי או לפחות פסיכודינמי לבירור הנושא באופן אישי לגביך. כל דבר אחר יהיה דל מאד לעומק הנושא שאתה מציג.
בברכת שבת שלום ומבורך
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2013 20:29 |
|
| |
ערב טוב, מצטרף לרונית בכך שלא ניתן להשיג את המזור על גבי דפי הפורום. באופן חלקי כלשהו עניתי לך באשכול הסמוך בו שאלת העל ההערצה ליופי.
אני מזמין אותך לקרוא קטע שכתבתי לפני מספר שנים.
http://sc.tapuz.co.il/shirshurCommuna-21367-20714666.htm
אבחון, טיפול וייעוץ להורים.
טל': 052-7741770
bitkin770 @gmail.com
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2013 11:54 |
|
| |
רונית ו-seggers היקרים,
בתחילה חשבתי שלא לספר את סיפורי האישי, בכדי שהדיון לא יתמקד במציאת מזור לתחלואי, חשש שאכן התברר כנכון.
למען האמת, עתה, מסיבות כאלה ואחרות (כפי שרמזתי על כך בהודעתי הראשונה) הבעיה אינה תופסת עוד את כל עולמי כבעבר, ואני מודע לכך שמציאת פתרון מושלם לבעיה, מקומה אצל איש מקצוע.
למעשה, מטרתי הייתה לפתח דיון טהור בכדי לנתח את התופעה ומניעיה, שיכלול אף נושאים שאינם אמורים כלל לעלות במהלך שיחה עם איש מקצוע, כמרבית השאלות שהצגתי.
לדעתי זהו נושא שכדאי לדון ולנתח אותו. אז עזבו לרגע את שאלת הפתרון לבעיה, וענו נא על שאר השאלות. למען האמת, גם בשאלת ה"פתרון" לא התכוונתי למציאת מזור וטיפול אישי מעל במת הפורום, אלא מה הם הקווים הכלליים ושיטות הטיפול בסוגיה זו. למשל, אם נניח שמניעי התופעה נובעים מחוסר אהבת-אב (כפי שיש אכן טוענים), הטיפול יהיה (במסגרת הקוגנטיבית לפחות) להסביר למטופל שהוא אהוב וכו', ואין לו צורך להשליך את האהבה על חבריו. אם הבעיה היא מינית, ניתן להסביר לו שהוא צריך להשלים עם נטיותיו ולהמנע מהם לבינתיים עד כי ימצא את אהבתו בבת-זוגתו וכו' על זה הדרך.
השאלות שהצגתי נובעות, ראשית כל, מסקרנות טבעית להבין תופעה אנושית, ובפרט כזו שחוויתי בעצמי. שנית, אם אבין, למשל, את מניעי התופעה, אוכל למנוע מילדיי ומאחרים לחוות סבל שכזה וכו' וכו'. *
רונית, אודה לך מאוד אם תצייני מראי-מקומות לספרות מקצועית העוסקת בנושא זה. אני מעוניין לקרוא ולחקור על כך.
seggers,
קראתי את דבריך בקישור המצורף בזה. אולם למעשה אינך מעניק שום הגדרה מהי אכן התופעה ומניעיה.
תורף דבריך הם, כפי שאני מבין: התופעה איננה הומוסקסואליות (אם כי היא דומה לה מבחינת החוויה הרגשית), שכן ישנם הבדלים רבים ומשמעותיים ביניהם.
אם כי מתוך דבריך אני מבין שאתה רואה את סיבת התופעה כ"משיכה מינית", (תהא אשר תהא ההגדרה מבחינת הגדרת המשיכה ומאפייניה). אלא שזה עצמו אינו מובן לי דיו: ומה בכך? האם כל משיכה מינית הופכת את הנמשך אובססיבי למושא אהבתו? מהיכן זו מתפתחת? או שמא על רקע חוסר האלטרנטיבות לאהבה מינית אחרת בשלב שבו אוחז הנער, האהבה היחידה שהוא חש כה מתעצמת?
ואם כבר התחלנו לדון במניעי התופעה: האם תופעה זו איננה תוצאה של טיפוס אובססיבי במחשבותיו הטוחן עד דק כל מחשבה העולה במוחו?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2013 08:28 |
|
| |
שלום לכולם, בשבוע האחרון לא הייתי נגישה למחשב כך שלא הספקתי לקרוא וכל שכן להתייחס. מקווה אי"ה לעשות זאת בימים הקרובים. בברכה,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2013 14:44 |
|
| |
שלום לך ראשית לגבי קריאת ספרות, אני מציעה לשוטט במאגרי מידע אלקטרוניים ובספריות אקדמיות באמצעות מילות מפתח של הנושאים שמעניינים אותך כמו- יופי, אהבה, התאהבות וכד'. אני מאמינה שתמצא שפע רב.
לגבי שאלתך מדוע הקב"ה יצר את טבע האדם שנמשך ליופי , אני מתארת לעצמי מאותן סיבות שהוא יצר את שאר הטבעים האנושיים. העניין בנקודה זו הוא לא מדוע הוא יצר כך את טבעינו אלא יותר חשוב מה אנו עושים איתם? ופה נכנסת הבחירה החופשית שלנו וכמה יש לנו מרחב להשתמש בבחירה החופשית.
כפי שציינתי יופי ומושלמות מכסים שטחית ומכחישים את הכאב והאובדן שיש בעולם. אני מניחה שאנשים שנוהים אחר היופי החיצוני בלבד מספרים לנו באופן לא מודע על כאב פנימי בלתי נסבל, בלתי מודע ובלתי מוכר להם וזו דרכם להתמודד אתו. התמודדות לא יעילה, אובססיבית ואף פוגעת בשני כפי שציינת.
אני מקווה שעניתי ולו במקצת..
שבת שלום והמשך שיח פורה למשתתפים בדיון
|
|
|
|
|