בית פורומים פורטל הנפש

אמירות מדויקות בחינוך

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/12/2013 00:07 לינק ישיר 
אמירות מדויקות בחינוך

יש לי שתי בנות צעירות שאני לפעמים אומרת להן משהו בסגנון של "אם לא תעשו כך וכך תקבלו ממני מכה". אמירה כזאת נאמרת רק אחרי שעברו גבול מסוים, ואף פעם לא מגיעה למכה באמת, אבל זה מרתיע אותן. הן לא מפחדות מאד כי הם צוחקות בדרך כלל כשאני אומרת כך, אבל בכל אופן המשפט הזה הוא מה שגורם להן לעשות את המעשה המיוחל. אני לא חושבת שזה נכון לנהוג כך, אבל אני לא מוצאת תחליף לכך. יש לציין שכשהזמן לא לחוץ והציות לא נדרש מיידית האמירות שלי שונות, בדרך כלל ההתרעה היא תוצאה של המעשה שהילד עושה, למשל, אם הוא לא יניח את החפץ בילקוט הוא לא יוכל לקחת אותו מחר לבית הספר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2013 19:03 לינק ישיר 

שלום לך,
האם יצא לך לשוחח איתן על אותן סיטואציות? אני מציעה לפתוח את הנושא ולהגיד להן שאת מרגישה לא נוח ולא נכון להשתמש באיומים אלו אך מנגד ישנם מצבים בהם נדרשת מהן ציות מיידי ומה הן מציעות במקום.
 לא פעם ילדים לא מזהים מצבים אלו , גם כשההורה מאד לחוץ. לכן,   מומלץ לחשוב על איזשהו קוד שיוסכם מראש ביניכן שברגע שאת אומרת זאת הכוונה ציות מיידי.
חשוב לציין שמצבים בהם נדרשים ציות מיידי צריכים להיות אחוז קטן מהדיאלוגים ביניכן כי אחרת הבית הופך למצב של חירום או לחילופין ישנה קלות ראש  כי החירום הפך לשגרה.
בברכה,

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים, נוער וילדים
טיפול אישי, זוגי והדרכת הורים
אלעד, ירושלים 
0526346334
 [email protected] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2013 23:15 לינק ישיר 

קראתי באיזשהו ספר חינוך, בו הפסיכולוג ממליץ לומר (כמובן במצבי חרום) "היה מתחשק לי לתת כאן סטירה, אבל אני מתגבר. כדאי שתתעשו את זה מיד כי אני לא יודע כמה יעמדו לי הכוחות" מה אומרים כאן על זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2013 14:31 לינק ישיר 

פעם שמעתי על בית שבו האיום הוא - לא תוכלי להדיח את הכלים היום.
נראה לי שכשמשפט מסויים מתקבל כ"משפט שנאמר כשעומדים לחצות את הגבול" המסר עובר.
ולא צריך שתוכן המשפט יהיה קשה מדי בשביל זה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2014 21:43 לינק ישיר 

ככלל," איומים" זה לא חינוכי. בעצם, כל התנהגות שאת/ה לא רוצה שבנך יעשה ביום מן הימים- אל תשתמש בו את/ה.

הילדים, כל הילדות בתהליך של למידה. הם לומדים על העולם על פי התגבות שלנו המבוגרים, וככל שהמבוגר יותר משמעותי בחייהם זה יותר משפיע עליהם.

העצה שנתנה לך רונית מטרתה להמנע מהצורך להשתמש בשיטות מלוכלכות בכדי להשיג אקט חינוכי "כאן ועכשיו"... חינוך הוא כמו כל דבר אחר בחיים שלנו שאם אנחנו מוכנים אליו זה נעשה הרבה יותר קל.

לשוחח על דברים ומצבים לפני שהם קורים זה המתכון,לדעתי, להמנע מהצורך לצעוק ולאיים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > אמירות מדויקות בחינוך
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext