| נשלח ב-23/9/2014 22:18 |
|
| |
תשלום לילדים
רונית, אשמח לשמוע מה דעתך - האם כשילד עוזר בבית בעזרה שהיא מחוץ לתפקיד אישי שלו, כמו למשל - שומר על אח קטן כשאני בעבודה וכדומה, (במסגרת יכולת האחריו כמובן) האם מתאים לשלם לו כמו לשמרטפית? מתאים שהורים ישלמו לילדים בעד עזרה כזו? תודה ושנה טובה ומתוקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2014 09:55 |
|
| |
שירי שלום
אפשר לשלם לילדים על העזרה אך לא כחלק מניהול משא ומתן עסקי אלא כאות הכרה והערכה על העזרה וכן כתמריץ בעת הצורך. במקרים מסוימים הייתי אפילו אומרת לו שלבייביסטר אני משלמת 12 ש"ח לשעה ולך אתן 15 ש"ח כי אין כמו לב של אח או כי אתה הבן שלי וכיף לי יותר לתת לך או כי עם ילדים לא עומדים על השקל או על הדקה. . אפשר לשלב גם מתנה ממשית. משהו שהוא חיכה לו. משהו שרציתם לרכוש לו מזמן וכד'. בסופו של דבר כשהילד גדל הוא לא עומד על התשלום והוא מעריך את הנתינה ההדדית הלא-סימטרית
מה דעתכם?
נוכל להרחיב יותר לאחר החג בנושא אם תרצו
שנה טובה רונית
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2014 20:16 |
|
| |
רונית תודה, זה מעניין והרעיונות נפלאים. תודה רבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 10:59 |
|
| |
אוי אני בשוקי שוק מה זאת אומרת לשלם לילדים? את רצינית בשאלה שלך? אני מתה. אוכל הם מקבלים ממך? קורת גג? אוזן קשבת כשצריך? תשלום שכ"ל? כשתעשי את החשבון הזה תגלי שהם במינוס ענק מולך. וזה בלי לדבר על מצוות כיבוד הורים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 19:45 |
|
| |
דבר ראשון אל תמותי, לא שווה לך. דבר שני, מה זה קשור? ילדים הם לא העוזריים בבית ומצוות כיבוד הורים היא משהו אחר לגמרי, אין כאן מינוס וזכות, הם פשוט -ילדים. ויש להם תפקידים, נכון, אבל מעבר אליהם שאלתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2014 00:09 |
|
| |
| שירי1234 כתבה: |  | דבר ראשון אל תמותי, לא שווה לך. דבר שני, מה זה קשור? ילדים הם לא העוזריים בבית ומצוות כיבוד הורים היא משהו אחר לגמרי, אין כאן מינוס וזכות, הם פשוט -ילדים. ויש להם תפקידים, נכון, אבל מעבר אליהם שאלתי. |
|
|
|
|
|
|