| נשלח ב-27/7/2015 10:06 |
|
| |
פסיכוגני
אחלה מכבסת מילים. הייתי מאושפזת השבוע מיטה ליד בחורה שיש לה התקפי אפילפסיה פסיכוגניים. ההתקפים נראים ממש אמיתיים פרט לעובדה שהם אינם נצפים ב eeg. מה הכוונה ב'פסיכוגני'? מכבסת מילים ל'מתוזמן'? ל'פסיכית'? המליצו לה על טיפול קוגנטיבי. כיצד זה יכול לעזור? והאם זה יכול לעזור גם לי? להקל, לכל הפחות? רונית, המיקרופון לידייך. תודה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2015 17:20 |
|
| |
שלום רב,
כללית, הפרעה פסיכוגנית זה מחלה גופנית ממשית שמתעוררת או משתמרת עקב גורמים פסיכולוגיים. נהוג להתייחס לשתי קבוצות של הפרעות פסיכוגניות: האחת, הפסיכוסומטיות. הפרעות עם תשתית פיזיולוגית ברורה, כמו אסטמה, שמצבים פסיכולוגיים, סטרס וכד' יכולים לזרז , להביא או להעצים את התפרצות המחלה. הקבוצה השניה אלו הפרעות עם סימפטומים גופניים שנראים כמחלה פיזיולוגית אך בבדיקות לא נמצא שום ממצא אורגני שמסביר את התופעה. התופעה לא ניתנת לשליטה רצונית. דוגמא לכך, זה המקרה שאת מתארת שלהתקפי האפילפסיה לא נצפו בEEG היסטריה הידועה, שבעקבותיה התפתחה הפסיכואנליזה, פרויד התייחס אליה כהפרעה פסיכוגנית סומטופורמית, היום היא נקראת הפרעה קונברסיבית, התופעה יכולה להופיע בצורת הפרעות ראיה ובליעה, התעלפויות או פרכוסים, קשיי הליכה או דיבור.
לגבי טיפול , CBT נחשב היום לדרך יעילה ומהירה להפחתת הסימפטומים.
בטיפול פסיכואנליטי לעומת זאת אני מתייחסת למקור הסיבה הרגשית של הסימפטומים, למה שעומד מאחוריהם. אני רואה בסימפטומים כסוג של שיח נפשי פסיכולוגי שלמשמעותו המטופל ואני מנסים להגיע. ההפרעה הפסיכוגנית היא להערכתי דרך שבה הגוף מדבר את מה שהנפש לא מסוגלת עדיין , ובטיפול מסוג זה נותנים מקום קדימה ומרכזי לנפש.
בברכה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2015 19:34 |
|
| |
זאת אומרת, שהבחורה לא שולטת על ההתקפים??? ויש מצב שאני, כחולת אפילפסיה אמיתית שהתפרצה לפני שנתיים בעקבות דחק פוסט טראומטי עם עוד כמה רעות חולות, אוכל להיעזר בטיפול קוגנטיבי על מנת להפחית את תדירות ההתקפים או לפחות להפחית בחוזק שלהם ולא להתאשפז כל שבוע? הרופאים ממליצים על ניתוח במצב שלי כי ההתדרדרות היתה מאד מהירה, אבל לא מתחשק לי שיתעסקו לי עם החוטים בפנים ויעשו אותי פסיכית יותר ממה שאני היום. יש גם את האפשרות של שתל שמדמה פעילות של קוצב לב אבל הוא די מגביל את החיים ולכן חשבתי על אפשרות של פיתרון פסיכולוגי. אני מאמינה שבכוח הרצון אפשר גם להבריא מסרטן אז למה שמאפילפסיה לא? מה את אומרת? אני לא זוכרת מה כתבתי בהודעה הראשונה, אבל מנהל המחלקה המליץ לי על טיפול בהיפנוזה כיוון שהקטליזטור הוא מניע נפשי אז אולי באמצעות הנפש נוכל להשיב את המצב לראשיתו. ואם כבר, אז כשהייתי מאושפזת לפני חצי שנה עם פירכוסים ולא הפסקתי לבכות מדיכאון, ביקשתי שיקחו אותי לחלון לראות נוף. ביה"ח שוכן גבוה מאוד. גבוה עד כדי שרואים ממנו את הים עגלגל ואת השמיים נושקים אליו בקו האופק. זה סוג של שיקשק אותי וברח לי שיר. ויבדל אלוקים בין מים למים לאשר בארץ קרא מים לאלה מעל שמים. ורוח טופחת נושפת בעננים ורוח טופחת נושבת בגלים וגבול שם למים אך אין קץ לשמים. ורחוק, באופק, משתלבים המים והופכים לשמים ועמוק בחורף נאבקים השמים והופכים למים. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2015 19:48 |
|
| |
וזו התמונה
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2015 19:53 |
|
| |
וגם, סליחה על הטרטור, כתבת שהגוף משחרר מה שהנפש עוד לא מצליחה לומר. זה נכון גם לגבי מחלות אמיתיות? התיאוריה שהאפילפסיה התפרצה בעקבות הטראומה הגיונית? אם ככה אז בטח אני אצליח לקבור אותה שוב. (אשכרה טובעת שנאחזת בקש  ) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2015 22:49 |
|
| |
סהירה, כשדיברתי על CBT התכוונתי כללית שהוא מכוון להפחתת סימפטומים של תופעות שונות , בהן גם לא רצוניות. אין לי מידע ספציפי לגבי התקפי אפילפסיה פסיכוגניים. צריך לשאול את מי שמתמחה בזה. ישנם מכונים מורשים לCBT. שאפשר לשאול שם. לגבי התקפים אפלפטיים אורגניים צריך לשאול רופא נוירולוג. וכמובן הרופא האישי שלך שמכיר אותך אישית וההיסטוריה הרפואית שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2015 23:21 |
|
| |
אני שונאת אותו. הוא מכוער ואנטיפת  והאמת שרופאים קונבנציונאליים לא מאמינים בשיטות בלתי קונבנציונאליות. גם הפלופסור הנכבד קרא לי לחדר ואמר לי בשקט שאולי היפנוזה תעזור. וגם נתן לי שם. אני מפחדת ממה שאשאל שם. בטח בעלי יבקש תשובות לכל מה שאני מסתירה ממנו.  תודה, אניוואי. אם אנסה משהו יום אחד אשתף כאן בתוצאות. בינתיים אני עם מינון גבוה של טגריטול. יותר זול ממהפנט. שוב תודה, רונית. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2015 23:05 |
|
| |
יש לגוף נטיה לרפא את עצמו לפעמים, אז אולי זה יקרה גם לך. אני יכול להמליץ לך לנסות לפנות למרפאה של שושנה שטייף בירושלים, היא מרפאה בביקום ובמגוון שיטות ברפואה המשלימה. שמעתי ממקור ראשון על כמה הצלחות מפתיעות ומהירות בכמה בעיות גופניות. היא עובדת יד ביד עם ד"ר רפי רוזן הידוע שגם נמצא במרפאה המשגשגת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2015 10:29 |
|
| |
3 שעות נסיעה לכל כיוון. כמה זה שווה את המאמץ? יש לך את המספר של המרפאה שאני אשאל אם יש בכלל סכוי? למעשה, כרגע אין לי התקפים פרט ל'טיקים' ז"א התקפים קצרצרים של חוסר שליטה על השרירים. קצת מעצבן כי אני נופלת הרבה ומפילה דברים מהידיים אבל זה עדיף על פירכוס  בנוסף, התרופות שאני נוטלת בכמויות מסחריות עוצרות את הפרסטלסטיקה הטבעית וזה לא נעים בכלל. הייתי שואלתותך בפרטי אבל לאחרונה כמה שיחות ששלחתי התנדפו לעזאזאל אז אני שואלת פה בתקווה שלא ירחק היום שתענה. תודה, סי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2015 18:41 |
|
| |
| סיהרה כתבה: |  |
3 שעות נסיעה לכל כיוון. כמה זה שווה את המאמץ? יש לך את המספר של המרפאה שאני אשאל אם יש בכלל סכוי? למעשה, כרגע אין לי התקפים פרט ל'טיקים' ז"א התקפים קצרצרים של חוסר שליטה על השרירים. קצת מעצבן כי אני נופלת הרבה ומפילה דברים מהידיים אבל זה עדיף על פירכוס  בנוסף, התרופות שאני נוטלת בכמויות מסחריות עוצרות את הפרסטלסטיקה הטבעית וזה לא נעים בכלל. הייתי שואלתותך בפרטי אבל לאחרונה כמה שיחות ששלחתי התנדפו לעזאזאל אז אני שואלת פה בתקווה שלא ירחק היום שתענה. תודה, סי. |
|
המרפאה של שושנה שטייף וד"ר רוזן הם אמנם רציניים מאוד, והם יענו לך את האמת. אלא שבכסף הזה תוכלי לבקר אצל מטפלת בשלושת המימדים, שיש להם הצלחות מדהימות בגוף ובנפש, וגם בבעיות גנטיות, ובכל בעיה או הפרעה. הייתי מציע לך ככה : אם את באה לטפל בכמה הפרעות או בעיות, מומלץ לך לגשת לשושנה שתטפל בך טיפול רציני, הן בגוף, והן בנפש. אני ממליץ על שושנה כי הטיפול שלה בטיפות ותוספי מזון הם צורך חיוני ויעיל לגוף, ולטיפול בכמה הפרעות ובעיות. אם זו רק בעיה אחת, אז גם שלושת המימדים יטפל בבעיה. אם בחרת בשושנה שטייף, תמצאי אותה בגוגל או ב 1344 : שושנה שטייף, רחוב אמרי בינה, ירושלים. אגב, שושנה מקבלת לביקורת גם ביום שישי, אולי זה יהיה לך נוח יותר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2015 21:43 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2015 21:20 |
|
| |
| רציף כתבה: |  |
יש לגוף נטיה לרפא את עצמו לפעמים, אז אולי זה יקרה גם לך. אני יכול להמליץ לך לנסות לפנות למרפאה של שושנה שטייף בירושלים, היא מרפאה בביקום ובמגוון שיטות ברפואה המשלימה. שמעתי ממקור ראשון על כמה הצלחות מפתיעות ומהירות בכמה בעיות גופניות. היא עובדת יד ביד עם ד"ר רפי רוזן הידוע שגם נמצא במרפאה המשגשגת. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
רפי רוזן כבר כמה שנים טובות לא בין החיים, ואם מישהו קוראים לו או קורא לעצמו רפי רוזן (המקורי) זה זיוף ושקר, ובשיטת רפי רוזן היחיד שמטפל פעיל שלמד ממנו ישירות זה קרוב משפחתי, שגם הוא עצמו כבר לא צעיר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2015 22:50 |
|
| |
| יצחקהספרן כתבה: |  |
| רציף כתבה: |  |
יש לגוף נטיה לרפא את עצמו לפעמים, אז אולי זה יקרה גם לך.
אני יכול להמליץ לך לנסות לפנות למרפאה של שושנה שטייף בירושלים, היא מרפאה בביקום ובמגוון שיטות ברפואה המשלימה. שמעתי ממקור ראשון על כמה הצלחות מפתיעות ומהירות בכמה בעיות גופניות. היא עובדת יד ביד עם ד"ר רפי רוזן הידוע שגם נמצא במרפאה המשגשגת.
|
|
רפי רוזן כבר כמה שנים טובות לא בין החיים, ואם מישהו קוראים לו או קורא לעצמו רפי רוזן (המקורי) זה זיוף ושקר, ובשיטת רפי רוזן היחיד שמטפל פעיל שלמד ממנו ישירות זה קרוב משפחתי, שגם הוא עצמו כבר לא צעיר. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
זה לא רפי רוזן הידוע, שהמציא איזה שיטה.. זה ד"ר רפי רוזן אחר, וידוע בתור מרפא טבעי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2015 22:54 |
|
| |
| סיהרה כתבה: |  |
תודה, רציף.
מקווה שיהיה לי לעזר.
אני כבר התייאשתי מעצמי.
|
|
דברי עם שושנה שטייף אישית. היא אישה חרדית ויראת שמיים. כמו שכתבתי לך. המקום הומה אדם. היא לא צריכה את הכסף שלך. אגב, המחירים אצלה הם סבירים למדי. בהצלחה !!!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|