| נשלח ב-1/2/2016 00:45 |
|
| |
לשכנע אדם שלא רוצה לעזור לעצמו
שלום חברים/ות מקווה שזו האכסניה הנכונה
מאוד אשמח אם תוכלו להחכים אותי בקשר לאדם חכם, מכובד ובעל דעה, הנמצא במצוקה ולפי כל המומחים הוא סובל מדיכאון ועליו לקבל טיפול תרופתי אבל הוא לא מוכן לעשות זאת בשום אופן, כנראה מטעמי כבוד ודימוי עצמי. בינתיים, הוא סובל ומשפחתו סובלת. מכירים דרכים אפשריות לשכנע אדם כזה לעשות את הטבעי, ההכרחי והמתבקש?
תודה מראש, בשורות טובות
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2016 00:52 |
|
| |
מצטרף לשאלת פותח האשכול גם לי יש במשפחה אחת שצריכה דחוף טיפול פסיכיאטרי היא עצמה כנראה לא מודעת לכך אבל כל הסימנים מצביעים על מצב הולך ומחמיר הילדים על גבול ההזנחה חברות אומרות שקשה לתקשר איתה, היא לא פה, בפלנטה אחרת כשמדברים איתה העיניים שלה מתרוצצות והיא לא מישירה מבט, כאילו שהיא רוצה לברוח היא כל הזמן משדרת שהכל בסדר אפילו מצויין, אבל בולט שזה מסכה או אפילו התכחשות עצמית למציאות אנחנו אובדי עצות אף אחד לא רוצה להגיד לה "את בבעיה רצינית ואת צריכה עזרה", היא פיתחה חוסר אימון בסובבים ומפחדים שהיא תתסגר עוד יותר בעקבות כך. בעלה בנה חומה בצורה סביב משפחתו, ואף אחד לא יכול לשבור את המנעול. גם הוא מתכחש למה שקורה, ואנחנו לא יודעים אם זה שהוא בעצמו זקוק לעזרה - שהרי שקוף שאשתו לא מתפקדת כראוי, או שפשוט מעדיף שאשתו תתדרדר ואז יפקיר אותה לנפשה ח"ו. אנחנו מאוד מודאגים מהמצב. מה אפשר לעשות?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2016 14:54 |
|
| |
שלום רב, כל מקרה לגופו. לגבי המקרה הראשון- ראשית, חשוב לדעת שהטיפול בדיכאון אינו בהכרח תרופתי . ישנם מגוון טיפולים בדיכאון, כגון שיחות, סיביטי וכו'. ישנם אנשים שעבורם לקיחת תרופות פוגם בדימוי העצמי שלהם, מה שיכול להגביר את הדיכאון הקיים. לכן, כדאי למצוא אדם קרוב אליו שהוא מעריך את דעתו ולדבר על המצוקה שלו ולא על לקיחת תרופות. לגלות אימפתיה והבנה ולהציע לו ללכת לאיש מקצועי טיפולי ולחשוב יחד איתו מה יכול לעזור לו ולהדגיש בהתאם למה ולמי שהוא. במידה ולא עוזר אז מומלץ שהאדם הקרוב לו, למשל האישה, או חבר טוב, ילך הוא עצמו להתייעץ עם איש מקצועי כיצד לעזור לבעל/חברו להגיע לטיפול במקרה השני, אם קיימת הכחשה מצד שני ההורים וקיימת הזנחה של הילדים אז צריך למצוא גורם בקהילה מקצועי או חינוכי שיפנו להורים וידרשו טיפול לטובת הילדים ובדרך זו ההורים יכנסו לטיפול. במקרה בהם ישנה הזנחה חמורה אז ניתן לפנות ללשכת הרווחה ולבקש את עזרתם. במקרים כאלה בונים תוכנית טיפולית מתאימה. בכל מקרה הסביבה הקרובה יכולה לפנות לאיש מקצוע ולחשוב יחד איתו איך להביא אותם לטיפול בצורה יעילה ובונה. בברכה,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2016 15:13 |
|
| |
ממליץ בחום על הספר "הגישה המוטיבציונית" שעוסק בדיוק בסוגיה זו ויש שם כלים טובים שיכולים לעזור בטיפול באנשים עם מאפיינים של חוסר מוטיבציה לטיפול. בהצלחה! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2016 22:57 |
|
| |
תודה רבה החכמתי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2016 17:02 |
|
| |
אפשר לערב רב שמעורך על המשפחה. או לערב מישהו מהמשפחה שיתחיל פשוט לקחת אומגה 3 שזה עוזר לדיכאון, ויש סיכוי שזה ישפיע על כולם. אנשים נוטים לקבל עיצה לקחת משהו טבעי, או ללכת למטפל, ונרתעים מכדורים או מפסיכולוג או פסיכיאטר נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2016 11:56 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2016 19:28 |
|
| |
נ. ב. אפשר למצוא רב שהוא גם פסיכולוג/מטפל מקצועי,
ואז שואלים מה דעתו לפנות לאיזה רב שיודע להנחות אנשים איך להתמודד ?
לא מציעים, מוצאים שעה נחמדה ושקיטה, מדברים שיחה כיפית ואז שואלים,אם זה לא יילך אז תוכלו להפנות אליו איש שהוא מעריך כדי שישוחח איתו ויבהיר לו שאין מנוס..
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 23/08/2016 19:36:58
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2016 03:16 |
|
| |
אפשר למצוא מישהו שיעשה איתו הליכה של רבע שעה כל יום. מחקרים מראים שהליכה לרבע שעה יעיל כמו לקיחת תרופות.
אפשר להיות יצירתי ולהציג את הדברים בצורה הפוכה. כגון שיש אחד שצריך עזרה, והרופא אמר שצריך הליכה כל יום. ומבקשים מהרב שיעשה איתו הליכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2016 10:53 |
|
| |
אפשר גם להצמיד לו חברותא מעולה, שיגש אליו ויבקש ללמוד איתו, ויקדם אותו באהבה ובעיצה ובמילים טובות נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2017 10:00 |
|
| |
שלום לכולם יש לי חבר שמשתמש כבר שנה גמילה מסמים קלים לפני חודש הוא הלך ל גמילה מסמים וממש מרוצה והצליח לצאת מהסיפור הזה ממליץ לכם לא להגיע למצב הזה הנפשי והפיזי.
תוקן על ידי yove ב- 01/03/2017 10:01:35
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2017 22:45 |
|
| |
בגדול כל העצות כאן, עוזרות לדיכאון קל כשמדובר בדכאון חמור כן יש צורך בטיפול פסיכולוגי או תרופתי או שילוב של שניהם צריך להפעיל מחשבה מי יכול לגייס את הבן אדם ללכת לטיפול
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2017 17:41 |
|
| |
אפשר לנסות לשאול שאלות מנחות, לקבוע פגישה עם החולה ולשאול אותו שאלות שיובילו אותו למסקנא, אפשר להציע לו שינסה טיפול אחד ולהסביר לו מה הולך להיות בטיפול נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2017 00:07 |
|
| |
|
|
|
|
|